«Παρών» ξανά από Μαζιώτη – Ρούπα

Νέο μανιφέστο με «ρουκέτες» κατά Ξηρού, ενώ αρνούνται οποιαδήποτε σχέση με την ΟΛΑ.

Με νέο μανιφέστο τους, που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού περιεχομένου με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων ετών από τον θάνατο του Λάμπρου Φούντα στη Δάφνη, ο Νίκος Μαζιώτης και η Πόλα Ρούπα παίρνουν σαφείς αποστάσεις από τον Χριστόδουλο Ξηρό και την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών.


Ο καταζητούμενος «αντάρτης πόλης» και η γυναίκα του κάνουν έναν απολογισμό της δράσης του Επαναστατικού Αγώνα σε σχέση με τον θάνατο του συντρόφου τους Λάμπρου Φούντα, ενώ παράλληλα εξαπολύουν λεκτικές «ρουκέτες» όσον αφορά τον Ξηρό και την οργάνωση Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών.


Για τη «συνεργασία» τους με τον Χ. Ξηρό γράφουν χαρακτηριστικά: «Εχουμε μερικά σοβαρά κριτήρια για τις πολιτικές μας σχέσεις, που είναι πολιτικά αλλά κυρίως αξιακά και στα οποία συμπεριλαμβάνεται η στάση των αγωνιστών κατά την κρίσιμη αλλά και αποκαλυπτική συγχρόνως στιγμή της σύλληψης» γράφουν επικρίνοντας τη στάση που κράτησε ο Ξηρός κατά τη σύλληψή του, το καλοκαίρι του 2002, όταν είχε «δώσει» ολόκληρη τη 17Ν.


Εκεί όμως που πραγματικά έμειναν έκπληκτοι στην Αντιτρομοκρατική είναι το σημείο στο οποίο ο Μαζιώτης και η συμβία του αρνούνται οποιαδήποτε σχέση με την ΟΛΑ αναφέροντας – μεταξύ άλλων: «Δεν περιμέναμε βέβαια από τους αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής να μπορούν να διακρίνουν λεπτές ή ακόμα και μεγάλες πολιτικές διαφορές στον λόγο των ένοπλων οργανώσεων – όπως διαφορές ανάμεσα σε μια λενινιστική και μια αναρχική προκήρυξη».


ΘΕΟΔ. Π. ΠΑΝΟΥ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ