Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Πάνος Καλίδης: «Πιστεύω ότι δεν είμαι καλός πατέρας»

Ο Πάνος Καλίδης παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε...

«Σασμός»: Nέο απειλητικό σημείωμα για Μαθιό και Βασιλική!

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Το νέο...

Μπο: «Θέλω να γίνω μπαμπάς και να κάνω τη δική μου οικογένεια...

Ο Μπο παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα»....

Οι ΟΠΑΠ Champions καλωσορίζουν τη Γεωργία Δεσπολλάρη

Η νεαρή αθλήτρια στίβου είναι το 12ο μέλος του...

«Αναρρίχηση» στην… κορυφή του Μανχάταν

Ο Ελληνας φωτογράφος Βλάσης Ραφαηλίδης ανέβηκε στο World Trade Center 1 των 102 ορόφων.

Στην κορυφή του… κόσμου ανέβηκε ο Ελληνας φωτογράφος Βλάσης Ραφαηλίδης που είχε κερδίσει την πρώτη θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό φωτογραφίας του νέου World Trade Center στο Μανχάταν. Ο ταλαντούχος φωτογράφος από την Πάτρα μαζί με τη σύζυγό του και έναν ξάδερφό του που ζει μόνιμα στη Νέα Υόρκη «αναρριχήθηκε» στο World Trade Center 1, το κτίριο-σύμβολο της Αμερικής που είναι το ψηλότερο στο δυτικό ημισφαίριο και το τρίτο πιο ψηλό στον κόσμο.

Η ιδιωτική ξενάγηση, που ήταν το συμβολικό έπαθλο για τη νίκη του κ. Ραφαηλίδη, έγινε περίπου ένα χρόνο πριν ανοίξει για το κοινό. Οπως είπε στην «Espresso» ο κ. Ραφαηλίδης, το κτίριο χτίστηκε ακριβώς δίπλα από το grand zero, που είναι περισσότερο τουριστική ονομασία, μια και οι Αμερικανοί προτιμούν να το λένε freedom power.

«Οι εργασίες βρίσκονται σε πολύ καλό σημείο και το κτίριο αναμένεται να είναι επισκέψιμο στις αρχές του 2015. Η ιδιωτική ξενάγηση έγινε στις 11 Φεβρουαρίου του 2014, στην ονομαστική μου εορτή. Εγώ, η σύζυγός μου Δήμητρα Κούκη και ο ξάδερφός μου Γιώργος Πεφάνης, μόνιμος κάτοικος Νέας Υόρκης, επισκεφτήκαμε το WTC1 που έχει ύψος 1.776 πόδια (σ.σ.: αντιστοιχεί στο έτος ανεξαρτητοποίησης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής) και 102 ορόφους. Διαθέτει 70 ασανσέρ, είναι κατασκευασμένο με περιμετρικό τσιμέντο αντοχής 21.000 PSI και εσωτερικό τσιμέντο 14.000 PSI (αν γίνει επόμενο χτύπημα, ο πύργος δεν θα πέσει και δεν θα υπάρχουν θύματα μέσα στο survival cage), καθώς και σκάλες ασφαλείας που οδηγούν μέχρι τον τελευταίο όροφο και είναι μόνο για τους πυροσβέστες».

Σύμφωνα με τον κ. Ραφαηλίδη, στον τελευταίο όροφο του κτιρίου θα κατασκευαστεί το observation deck και θα φιλοξενεί εστιατόριο που θα ανοίξει για το κοινό αρχές του 2015: «Οι πρώτοι είκοσι όροφοι φιλοξενούν όλο τον τεχνολογικό εξοπλισμό, ενώ όλοι οι υπόλοιποι όροφοι θα είναι γραφεία και ήδη έχουν αρχίσει να εκδηλώνουν ενδιαφέρον μεγάλες εταιρείες. Στη βάση του κτιρίου κατασκευάζεται ο μεγαλύτερος σταθμός μετρό του Μανχάταν, που θα ενώνει την πόλη με το Νιου Τζέρσεϊ. Σημειώνεται ότι τα μάρμαρα που χρησιμοποιούν είναι από την Ιταλία και ο σχεδιασμός του σταθμού είναι από τον γνωστό Ισπανό αρχιτέκτονα Σαντιάγο Καλατράβα. Συνολικά θα κατασκευαστούν έξι κτίρια, με το WTC1 να είναι το υψηλότερο και το WTC6 το χαμηλότερο».

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...