Δύο μέτρα και δύο σταθμά από το ΣτΕ

Οι πολύτεκνοι εκτός των ΑΕΙ και εντός οι… μουσουλμάνοι.


Μπορεί το Συμβούλιο της Επικρατείας να «έκλεισε» την πόρτα των πανεπιστημίων στα παιδιά των πολύτεκνων οικογενειών που εισάγονται προνομιακά στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα καθ’ υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων, αλλά μια άλλη πόρτα παραμένει ανοιχτή.


Για όσους το λησμονούν ή δεν το γνωρίζουν, με σχετική απόφαση του υπουργού Παιδείας Κώστα Αρβανιτόπουλου (φωτό) το προνομιακό καθεστώς εισαγωγής των μουσουλμάνων της Θράκης επιτρέπει στους εν λόγω μαθητές να εισάγονται στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ με ιδιαίτερα χαμηλές βαθμολογίες. Ενδεικτικά, τα προηγούμενα χρόνια παρατηρήθηκε η εισαγωγή μουσουλμάνων σε τμήματα όπως η Νομική Αθηνών με βαθμολογία 7,8 (!), η Ιατρική Πάτρας με 11,7 και το Μαθηματικό Κρήτης με 3,4!


«Δεν υπάρχει κατάφωρη αδικία εις βάρος των Ελληνόπουλων με το προνόμιο αυτό;» αναρωτιούνται πολύτεκνοι, αλλά η απάντηση μάλλον δεν θα λάβουν.


Ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ δήλωσε: «Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο σε νομοθετικό επίπεδο προκειμένου να στηρίξουμε την πολύτεκνη και τρίτεκνη οικογένεια. Ιδιαίτερα μέσα στην κρίση, πρέπει να σταθούμε δίπλα σε όσα παιδιά κινδυνεύουν να στερηθούν το δικαίωμα στη δημόσια παιδεία».


Επίσης, και ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Γκιούλέκας ανακοίνωσε νομοθετική πρωτοβουλία σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ να κρίνει αντισυνταγματικά τα προνόμια που παρέχει η Πολιτεία στα παιδιά των πολύτεκνων οικογενειών.


Σε δηλώσεις του (Real FM) ο κ. Γκιουλέκας είπε ότι αυτό που πρόβλεπαν οι νόμοι του 2010 και του 2011, τους οποίους το ΣτΕ ήλθε πλέον με την απόφασή του να ανατρέψει, «εμείς πρόκειται -σαφώς με έναν νόμιμο απολύτως τρόπο- να νομοθετήσουμε».


Οπως είπε, βασική πολιτική βούληση του υπουργείου, που -όπως τόνισε- θέλει να βοηθήσει αυτές τις κατηγορίες των συνανθρώπων μας, «είναι να υλοποιηθεί με έναν νομοθετικό τρόπο τον οποίο πρόκειται να παρουσιάσουμε στη Βουλή».


Ερωτηθείς σχετικά με τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών, ο κ. Γκιουλέκας ανέφερε ότι πολύ σύντομα θα παρουσιαστεί όλο το πλαίσιο των μετακινήσεων.


Κ. ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ