«Μήνυμα» στην κυβέρνηση από τους μικροομολογιούχους

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) και πορεία προς τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ πραγματοποίησαν μία ακόμη φορά οι μικροομολογιούχοι, δύο χρόνια μετά το «κούρεμα» των ομολόγων.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) και πορεία προς τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ πραγματοποίησαν μία ακόμη φορά οι μικροομολογιούχοι, δύο χρόνια μετά το «κούρεμα» των ομολόγων.

Οι μικροομολογιούχοι διαμαρτύρονται για το «κούρεμα» των ομολόγων που κατείχαν και καταγγέλλουν την κοροϊδία από την κυβέρνηση, που είχε υποσχεθεί λύση.

Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων, Γιάννης Τσολιάς, μιλώντας στην «Εspresso» δήλωσε: «Ο κ. Σαμαράς μάς είχε υποσχεθεί στο Ζάππειο λύση. Είμαστε τουλάχιστον 150.000 ψήφοι. Περιμένουμε, λοιπόν, από τον πρωθυπουργό της χώρας να τηρήσει την προεκλογική του δέσμευση. Θέλουμε λύση τώρα, πριν από τις εκλογές. Τα ψέματα τελείωσαν».

Οι μικροομολογιούχοι είναι η πιο αδικημένη ομάδα φυσικών προσώπων, η οποία αντιμετωπίστηκε από την Πολιτεία με τον χειρότερο τρόπο. Σε μία νύκτα είδαν τις οικονομίες τους να εξανεμίζονται, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να υπαγάγει και τα ομόλογα των μικροομολογιούχων στο περιβόητο PSI.

Παρ’ όλες τις προεκλογικές υποσχέσεις των εταίρων της σημερινής συγκυβέρνησης, ότι θα εξαιρεθούν τα ομόλογα των μικροομολογιούχων από το κούρεμα ή ότι τουλάχιστον θα αποζημιωθούν στο ακέραιο, θα αντιμετωπιστούν ως αποταμιευτές, προέβησαν σε ανελέητο κούρεμα και στην αντιμετώπισή τους ως επενδυτές.

Με το κούρεμα οι μικροομολογιούχοι έχασαν το 53,5% της αποταμίευσής τους, ενώ το υπόλοιπο 46,5% καλύφτηκε με νέα ομόλογα, λήξης από το 2024 μέχρι το 2042. Δηλαδή, εάν κάποιος αγόρασε ομόλογα σε ηλικία από 50 ετών και πάνω, ίσως δεν καταφέρει να τα εισπράξει ποτέ, παρά μόνο οι κληρονόμοι του. Για να γίνει πιο κατανοητό, εάν ένας αγόρασε ομόλογα ονομαστικής αξίας 100.000 ευρώ, με το κούρεμα έχασε 53.500 ευρώ, ενώ θα εισπράξει 15.000 ευρώ μέχρι το 2014 και τα υπόλοιπα 31.500 ευρώ θα τα εισπράξει -αναλογικά κατανεμημένα- από το 2024 μέχρι το 2042.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ