Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

«Ζωολογικός κήπος» στο κέντρο της… Αθήνας

Ο δημιουργός των Xana Zoo Mάνος Βαφειάδης ανεβάζει μια ευρηματική παράσταση με καινούργιους ήρωες.

Από την «Καμήλα» και την «Κατσίκα» μέχρι τον «Αστακό» και τον «Φαταούλα», μικροί και μεγάλοι χορεύουν στον ρυθμό του Μάνου Βαφειάδη. Είναι ο δημιουργός των Mazoo and the Zoo, που έκανε μέχρι και την Ελεονώρα Μελέτη να κολλήσει με τον «κατεργάρο Παπαγάλο» και την «Καμήλα που μασάει φύλλα»! Και μπορεί να μην υπάρχει πια το τηλεοπτικό κανάλι που αρχικά προέβαλλε τα τραγούδια του -το Alter-, όμως ο Μάνος Βαφειάδης συνεχίζει να δημιουργεί με τους Xana Zoo και ολοκαίνουργιους φανταστικούς ήρωες, που κάνουν τις μαμάδες και τους μπαμπάδες της showbiz να τρέχουν μαζικά στην Ιερά Οδό.


Στο Xana zoo kids club η Τερέζα, ο Βασίλης, η Μαρία, ο Αρης και η Μάρδη -η ομάδα των Xana Zoo- ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον «Φαταούλα», τη «Φαταούλενα», τον «Αστακό», τον «Βάτραχο», την «Καραβίδα» και τους καινούργιους, φανταστικούς ήρωες της Χοραλίας για το πάρτι που συνεχίζεται με επιτυχία για δεύτερη χρονιά. Οι ιστορίες από τη Χοραλία, τη νέα, μαγική και παραμυθένια χώρα που δημιούργησε ο Μάνος Βαφειάδης, μαγεύουν τα παιδιά στην παράσταση που υπογράφει σκηνοθετικά ο Κώστας Καπετανίδης. «Η Χοραλία γράφεται με όμικρον γιατί κυριαρχεί ο χορός, όλοι χορεύουν, ακόμη και τα παιδιά που έρχονται να δουν την παράσταση» λέει χαρακτηριστικά στην «Espresso της Κυριακής» ο Μάνος Βαφειάδης και προσθέτει: «Η παράσταση είναι διανθισμένη με interactive βασικά παιδαγωγικά στοιχεία, καθώς τα παιδιά μαθαίνουν τα πρώτα χορευτικά βήματα του φλαμένκο και της ντίσκο και παράλληλα τον αλληλοσεβασμό, όταν όλοι μαζί μαλώνουν τον Φαταούλα και αποφασίζουν να μη γίνουν ποτέ σαν τους “αρπάχτρες”.


Κάθε τραγούδι έχει και το δικό του νόημα και πολλές φορές, ενώ το δημιούργησα για να περάσω κάποιο συγκεκριμένο μήνυμα, βλέπω ότι ο καθένας το εισπράττει με διαφορετικό τρόπο. Η παράσταση έχει ξεχωριστές στιγμές, που δημιουργούν νέους ισχυρούς δεσμούς, για παράδειγμα, όταν γονείς και παιδιά τραγουδούν στον κύκλο της αγάπης πως τίποτα δεν έχει μεγαλύτερη αξία από την αγάπη και τη φιλία».


Οπως αποκαλύπτει ο Μάνος Βαφειάδης, η δημιουργία των Mazoo and the Zoo ήρθε εντελώς τυχαία. «Η αρχή έγινε όταν έγραψα ένα τραγούδι για τον σκύλο μου τον Πλάτωνα. Οταν το άκουσαν τα παιδιά στο στούντιο είχαν ενθουσιαστεί και αυτό ήταν το έναυσμα για να γράψω τα επόμενα τραγούδια». Ο ίδιος είχε νωρίτερα δημιουργήσει και τα επιτυχημένα Ζουζούνια, με ερμηνευτές των κομματιών λιλιπούτειους τραγουδιστές. Ετσι σκέφτηκε ότι θα ήταν εκπληκτικό να συνεργαστεί ξανά με κάποια από τα Ζουζούνια που μεγάλωσαν και με τα οποία συνεργάζεται ακόμη και σήμερα στο Xana Zoo. Από την άλλη, έχει φροντίσει να κρατήσει επαφή σχεδόν με όλα τα… ζουζούνια του, καθώς με τα πολύωρα γυρίσματα που έκαναν αλλά και τις ηχογραφήσεις τα έζησε τόσο πολύ, που τα βλέπει πλέον σαν δικά του παιδιά.
 
«Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Αναστασία με τη θεϊκή φωνή. Ηταν το κοριτσάκι που τραγούδησε στο πρώτο CD των Ζουζουνιών το “Αχ Κουνελάκι”» λέει ο Μάνος Βαφειάδης. Αν και έχουν περάσει σχεδόν 10 χρόνια από τότε, η Αναστασία είναι ακόμη δίπλα του για να τραγουδάει τα τραγούδια του και να μοιράζεται μαζί του τη χαρά της δημιουργίας και της επιτυχίας. Και δεν είναι μόνο η επιτυχία που κρατάει ενωμένους τον Μάνο και τα παιδιά που έχει κοντά του. Είναι και μια σχέση αγάπης και αφοσίωσης που ξεπερνά τις περιστασιακές συγκυρίες. Συναισθήματα που, όπως λέει ο ίδιος, δύσκολα περιγράφονται με λόγια. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου που η Τερέζα είναι κοντά του όλα αυτά τα χρόνια, από την… περίφημη Καμήλα των Mazoo and the Zoo μέχρι τον σημερινό Βάτραχο των Xana Zoo. «Η Τερέζα είναι ένα παιδί που για τις σημαντικές αποφάσεις της ζωής της συμβουλεύεται όχι μόνο το μυαλό της αλλά και την καρδιά της».


Οταν του ζητάμε να μας μιλήσει για την οικογένειά του, αναφέρεται με ενθουσιασμό στον γιο του Νικόλα. «Περιμένει πώς και πώς να έρθει η Κυριακή για να πάμε παρέα στο club» μας λέει, ενώ αισθάνεται λίγο άβολα όταν τον ρωτάμε για την Τατιάνα, την «κυρία Xana Zoo», όπως τη λέει ο ίδιος. «Εχω την εντύπωση ότι είμαι μαθητής που κινδυνεύει να μείνει στην ίδια τάξη από απουσίες…» λέει με ένοχο ύφος και συμπληρώνει: «Αλλά της κάνω τα γλυκά μάτια και μου τις σβήνει».


Η μυστηριώδης φωνή πίσω από τα hits


Αυτό που λίγοι γνωρίζουν είναι ότι ο Μάνος Βαφειάδης δεν είναι μόνο ο δημιουργός των παιδικών σουξέ που κάνουν θραύση σε πωλήσεις και στο διαδίκτυο, αλλά τραγουδάει κιόλας στα περισσότερα τραγούδια του Mazoo and the Zoo και του XanaZoo. Κι αυτό είναι το μικρό του μυστικό. Είναι η φωνή του που αγαπήσαμε όλα αυτά τα χρόνια να μας τραγουδάει πότε τον «Παπαγάλο», πότε τον «Σκαντζόχοιρο», πότε τον «Φαταούλα»… Η «Χοραλία» έχει βγει σε CD και DVD, έχει γίνει χρυσή και τώρα φλερτάρει με την πλατίνα, ενώ στα άμεσα σχέδια του Μάνου είναι η κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ των Xana Zoo καθώς και η οργάνωση μιας καλοκαιρινής περιοδείας σε όλη την Ελλάδα.


Φαν διάσημες μαμάδες μαζί με τα παιδιά τους!


Από τη Μαριέττα Χρουσαλά, τη Νίκη Κάρτσωνα, την Ολγα Λαφαζάνη, την Αγγελική Δαλιάνη και τη Δέσποινα Καμπούρη έως την Αλέκα Καμηλά, τη Νόνη Δούνια, την Μπέτυ Μαγγίρα αλλά και την αδελφή της Ματθίλδη, οι διάσημες μαμάδες παρελαύνουν στο Xana Zoo, συχνά κατ’ απαίτηση των πανέμορφων παιδιών τους, χορεύοντας με τον «Αστακό», την «Κατσίκα» και την «Αγελάδα».


Το ίδιο εξάλλου κάνουν και οι διάσημοι μπαμπάδες, όπως ο Δημήτρης Μάρκος και ο Νίκος Οικονομόπουλος, καθώς το παιδικό κλαμπ τείνει να γίνει σταθερό στέκι των επωνύμων, που συχνά το επιλέγουν και για τα πάρτι των παιδιών τους, όπως έκαναν πρόσφατα η Μαρία Κορινθίου και ο Γιάννης Αϊβάζης.


ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...