Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Το menu της επιτυχίας

Η οικοδέσποινα της εκπομπής «Τι θα φάμε σήμερα, μαμά;» Nταϊάν Κόχυλα εξηγεί πώς ισορροπεί την επαγγελματική με την προσωπική της ζωή και δίνει συμβουλές στις νέες νοικοκυρές.


H Nταϊάν Κόχυλα κατάγεται από την πανέμορφη Ικαρία και τη Νέα Υόρκη, στην οποία μεγάλωσε και πηγαινοέρχεται τακτικά. Και μπορεί όλο τον χρόνο να μοιράζει τη ζωή της μεταξύ Ελλάδας και Αμερικής, όμως το καλοκαίρι πηγαίνει στην Ικαρία και οργανώνει διάφορα σεμινάρια μαγειρικής -ως επί το πλείστον για ξένους- αναδεικνύοντας το νησί της, αλλά και την ελληνική κουζίνα.


Είναι γνώστρια της ελληνικής και μεσογειακής μαγειρικής και διατροφής, έχει γράψει μαγειρικά βιβλία, είναι δημοσιογράφος στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σύμβουλος σεφ και εστιάτορα στη Νέα Υόρκη, σύμβουλος σε θέματα ελληνικής γαστρονομίας σε κορυφαία πανεπιστήμια, μεταξύ των οποίων τα Harvard και Yale.


Πάνω απ’ όλα όμως η Νταϊάν είναι μια ευτυχισμένη μητέρα και σύζυγος, γι’ αυτό και ο τίτλος της εκπομπής της στον Alpha δεν διαφέρει πολύ από την πραγματικότητα, αφού όπως λέει και η ίδια: «Είμαι μια Ελληνοαμερικανίδα μητέρα, σεφ και συγγραφέας και φυσικά η “μαμά”-οικοδέσποινα στην εκπομπή “Τι θα φάμε σήμερα, μαμά;”».


Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την τηλεόραση;
Πριν από δύο χρόνια ο παραγωγός Σίμος Μαγγανής με πλησίασε με την ιδέα και την αγκάλιασα αμέσως. Πάντα ήθελα να κάνω τηλεόραση και όπως σε τόσα πράγματα στην πορεία μου, βρήκα τον δρόμο και γι’ αυτό στην Ελλάδα.


Τι έχετε απαραίτητα στη δική σας πραγματική κουζίνα;
Υγιεινές, πραγματικές τροφές! Ελαιόλαδο, όσπρια, φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Με αυτά κυρίως μαγειρεύω.


Είστε μια εργαζόμενη μαμά, πώς καταφέρνετε να κρατάτε τις ισορροπίες και στους δύο τομείς, οικογένεια και επαγγελματικά;
Το μότο μου είναι πάντα «όσα κάνεις, αλλά τόσα μπορείς να κάνεις»! Ολα χωράνε αν θέλει κανείς.


Σας ρωτούν συνέχεια τα παιδιά «τι θα φάμε σήμερα, μαμά;» ή υπάρχει ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμά;
Με ρωτάνε, αλλά μου έχουν και εμπιστοσύνη! Το πρόγραμμα διατροφής μας το κρατάω στο κεφάλι μου, αλλά και σε μια λίστα την οποία έχω μαζί μου όταν πάω για ψώνια. Λίγο απ’ όλα με αρκετή ποικιλία στις τροφές είναι η βάση.


Ποιο είναι το αγαπημένο σας μπαχαρικό και ποιο φυτό βάζετε απαραίτητα στις συνταγές σας;
Καυτερή πιπεριά σε οποιαδήποτε μορφή και όλα τα μυρωδικά της ελληνικής γης.


Τι πρέπει να έχει η κουζίνα της μαμάς;
Αγάπη, υπομονή και τσαχπινιά!


Τι συμβουλεύετε τις νέες νοικοκυρές;
Να μαγειρεύουν απλά και να το διασκεδάσουν και να μη φοβούνται τυχόν λάθη!


Πρόσφατα μαγειρέψατε και στο Κογκρέσο. Ποια ελληνική συνταγή ήταν αυτή που ξεχώρισαν οι εκλεκτοί καλεσμένοι;
Χωρίς καμία αμφιβολία τα ικαριώτικα πιταράκια με όλα τα χόρτα που μπορέσαμε να βρούμε!


ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...