Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

TV αστέρες που έμειναν στα… pits!

Το άδοξο φινάλε τηλεοπτικών εκπομπών λόγω χαμηλής τηλεθέασης, παρεξηγλησεων και πολιτικών εξελίξεων.


Τι κι αν μπήκαμε στο δεύτερο μισό της σεζόν, όπως φαίνεται, τα πάνω κάτω ήρθαν στην ΤV από τον πρώτο κιόλας μήνα. Εκπομπές και σειρές τελείωσαν πρόωρα, ενώ άλλες τηλεοπτικές παραγωγές ετοιμάζονται για την πρεμιέρα τους προσπαθώντας να ανεβάσουν τα πεσμένα νούμερα τηλεθέασης των καναλιών. Τα ιδιωτικά κανάλια ποντάρουν πολύ στην ψυχαγωγία του τηλεοπτικού κοινού προκειμένου να κερδίσουν το χαμένο έδαφος. Τα talent shows μπαίνουν και πάλι στο πρόγραμμα, με αρκετούς celebrities να διεκδικούν μια θέση σε αυτά. Ας δούμε πώς αλλάζει ο τηλεοπτικός χάρτης στο δεύτερο μισό της σεζόν και ποιοι μας αποχαιρέτησαν πρόωρα και… ακαριαία πριν από το τέλος.


Προτού μπει η άνοιξη σταμάτησαν του «Νικ ο’ κλοκ» οι δείκτες. Ο Νίκος Μουτσινάς στην αρχή δήλωνε ενθουσιασμένος με τη βραδινή εκπομπή που είχε προτείνει στον Alpha και πολλοί ήταν εκείνοι που πίστευαν ότι θα είναι κάτι παραπάνω από επιτυχημένη. Τα πράγματα όμως πήραν διαφορετική ρότα και η τηλεθέαση δεν ήταν αυτή που περίμενε ούτε το κοινό, ούτε και το κανάλι της Κάντζας, το οποίο είχε επενδύσει πολύ σε αυτήν την εκπομπή. Από το πλατό πέρασαν μεγάλα ονόματα της εγχώριας showbiz, από τη Ζέτα Μακρυπούλια που έκανε ποδαρικό και τη Σμαράγδα Καρύδη μέχρι την Αντζελα Δημητρίου με το «Comeback» της να ξεσηκώνει το κοινό και τον παρουσιαστή, τίποτα όμως δεν μπόρεσε να «σώσει» την κατάσταση.


Μάλιστα, όπως είχε πει και σε συνέντευξη Τύπου ο Τζώνη Καλημέρης, η εκπομπή χρειαζόταν κάποιες αλλαγές για να έρθει πιο κοντά στον Νίκο Μουτσινά, ο οποίος κάθε Τρίτη απουσίαζε από το «Δέστε τους» προκειμένου να μπορέσει να συγκεντρωθεί και να δώσει όλο του το «είναι» στην εκπομπή του. Αν και τα σενάρια έλεγαν πως λόγω της χαμηλής τηλεθέασης η εκπομπή θα κοβόταν, τελικά η αλλαγή που έκανε ακυρώνοντας το πάνελ έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία στον ίδιο και το εγχείρημά του. Οι χαμηλές πτήσεις ωστόσο δεν τον ευνόησαν κι έτσι το «Νικ ο’ κλοκ» μάς αποχαιρέτησε. Από το κανάλι βέβαια λέγεται ότι η εκπομπή είχε ολοκληρώσει τον κύκλο της και απλώς δεν πήρε το «πράσινο φως» για τον δεύτερο κύκλο.


Αλλαγές όμως έχουμε και στον ΣΚΑΪ. Η Χριστίνα Λαμπίρη επανήλθε στο gossip και στη μεσημεριανή ζώνη, αλλά κι εκεί τα νούμερα έδειξαν πτώση, που ήταν η αιτία για τις επερχόμενες αλλαγές. Στην αρχή μίκρυνε η ώρα μετάδοσης της εκπομπής και μετά ήρθε και μια αποχώρηση.


Ο Στέφανος Κωνσταντινίδης λίγο μετά τις γιορτές κι ενώ υπήρξε αλλαγή στη θεματολογία διαφώνησε με τον αρχισυντάκτη και με τον τρόπο διαχείρισης των θεμάτων τόσο στον αέρα όσο και εκτός αέρα, γι’ αυτό και αποχώρησε οικειοθελώς από την εκπομπή. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ανένδοτος στο να γυρίσει πίσω, αφού θεωρεί ότι έτσι κι αλλιώς ήταν ένα πισωγύρισμα για εκείνον. Αυτόν τον καιρό ασχολείται με το σόου «The Battle», ενώ συζητάει και με μεγάλο κανάλι για την πραγματοποίηση τηλεοπτικής εκπομπής μαχητικών αθλημάτων.


Στον ΣΚΑΪ πάντως αυτό ήταν η αρχή, αφού με την επιστροφή της Αννας Δρούζα και του «Μπορώ» στην τηλεόραση, έφυγε η Εύα Αντωνοπούλου, παρά την ικανοποιητική τηλεθέαση που έκανε, αλλά προτού συμπληρώσει μία εβδομάδα ζωής κόπηκε και το «Μπορώ»!


Η αιτία βρίσκεται τόσο στους πίνακες τηλεθέασης όσο και στη θεματολογία της εκπομπής που -όπως διαπιστώθηκε- δεν συμφωνεί με τα «θέλω» του σταθμού. Από την άλλη, η Εύα Αντωνοπούλου αναλαμβάνει τα δελτία του Σαββατοκύριακου. Συνεχίζοντας την περιήγηση των καναλιών κάνουμε στάση στη Μεσογείων. Τους «Πρωταγωνιστές» τους πήρε το… Ποτάμι. Ο Σταύρος Θεοδωράκης παίρνοντας την απόφαση να ασχοληθεί με τα κοινά έδωσε μόνος του τέλος στην πετυχημένη του εκπομπή, η οποία σε κάθε προβολή τρέλαινε τα μηχανάκια τηλεθέασης.


Το Μega έκοψε το τηλεπαιχνίδι του Δημήτρη Ουγγαρέζου «Smart Face», που ξεκίνησε ελπιδοφόρα, αλλά δεν βρήκε ανταπόκριση από το κοινό, ενώ τα πάνω κάτω ήρθαν και στην εκπομπή «Μελέτησέ το» στο Star. Η Ελεονώρα Μελέτη -με τη μεσημεριανή μάχη να χτυπάει κόκκινο- ακούστηκε πως δεν θα έβγαζε τη σεζόν. Για να μη ρίξει αυλαία πρόωρα αποφάσισε να κάνει αλλαγές στο πάνελ. Η Ανθή Βούλγαρη και ο Ευτύχης Γρυφάκης δεν ανανέωσαν τις συμβάσεις τους με το κανάλι και μας αποχαιρέτησαν νωρίς.


Η Ελεονώρα άλλαξε μάλιστα και τη δομή, έχοντας πλέον στο πάνελ στάνταρ την Αλεξάνδρα Τσόλκα και την Κλεοπάτρα Πατλάκη και εναλλάξ δημοσιογράφους από την παλιά της ομάδα να παρουσιάζουν διάφορα θέματα. Με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να κερδίσει χρόνο και να τερματίσει όπως όλα τα προγράμματα κανονικά στο τέλος της σεζόν.


New entries και επιστροφή Φερεντίνου


Τα talent shows «Just the 2 of us» στο Mega και «Υοur face sounds familiar» στον ANT1 επιστρέφουν στην τηλεόραση, με τους celebrities να βοηθούν στον φιλανθρωπικό χαρακτήρα του κάθε σόου. Στο ψυχαγωγικό πρόγραμμα με παιχνίδι επιστρέφει ο Χρήστος Φερεντίνος, με το «Ακου τι είπαν» στον Alpha.


Στο δεύτερο μισό της σεζόν θα δούμε και αρκετές τηλεοπτικές σειρές που φιλοδοξούν να χαρίσουν ακόμη περισσότερο γέλιο στο κοινό που το έχει ανάγκη. Από τη μία το «Καλές δουλειές» στον ΑΝΤ1 σε σενάριο Ρένας Ρίγγα και σκηνοθεσία Ρέινας Εσκενάζυ, με  πρωταγωνιστικούς ρόλους να έχουν ο Πέτρος Φιλιππίδης και η Φαίη Ξυλά, ενώ θα περάσουν και πολλοί γνωστοί ηθοποιοί ως guest.


Από την άλλη, το Mega απαντάει με τη «Μοντέρνα οικογένεια» που είναι διασκευή του «Modern Familly», στο οποίο θα απολαύσουμε τον Αντώνη Καφετζόπουλο στον ρόλο του πατέρα, με συμπρωταγωνιστές τους Κώστα Κόκλα, Ζέτα Δούκα, Κλέλια Ρένεση, Δημήτρη Μακαλιά, Γιώργο Τζαβάρα. Και η μάχη στα κανάλια συνεχίζεται…


Ολα μπάχαλο και με τα τουρκικά σίριαλ


Και αφού τελειώνουμε με τα εγχώρια προγράμματα, σειρά έχουν τα ξένα, με εξελίξεις απρόσμενες και ανεξήγητες, αφού προγράμματα που σκίζουν στο εξωτερικό και σημειώνουν στην Ελλάδα μεγάλη επιτυχία, καθώς από χρόνια προβάλλονταν στη συνδρομητική τηλεόραση, στα ιδιωτικά κανάλια πατώνουν!


Το «Glee», για παράδειγμα, στον Alpha δεν έφερε τα αποτελέσματα που περίμεναν, γι’ αυτό ολοκλήρωσε τον κύκλο του και τώρα παίζεται μόνο σε επανάληψη μετά τα μεσάνυχτα. Από την άλλη, το «Homeland», που έχει σαρώσει στα Emmy και έχει εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο, δεν πήγε καλά στον Alpha και είχε άδοξο τέλος. Αυλαία και για τα τουρκικά, που κάποτε σημείωναν υψηλή τηλεθέαση.


Ο «Σουλεϊμάν» μπήκε στον πάγο λόγω της έλλειψης επεισοδίων στον ΑΝΤ1 και αναμένεται να ξεκινήσει και πάλι μέσα στην άνοιξη, όταν θα «συγκεντρωθεί» και πάλι ικανοποιητικός αριθμός επεισοδίων, αφού στην Τουρκία η σειρά είναι εβδομαδιαία και στην Ελλάδα παιζόταν καθημερινά. Αδοξο τέλος όμως είχε και το τουρκικό σίριαλ «Hatirla», το οποίο στην αρχή είχε βγει με τον τίτλο «Απαγορευμένη αγάπη» προκαλώντας άμεσα την αντίδραση του Mega, που είχε ήδη κατοχυρώσει τον τίτλο από την καθημερινή σειρά την οποία πρόβαλλε χρόνια πριν.


Το ίδιο ξαφνικό τέλος είχαν και οι «Κρυμμένες αλήθειες» στο Mega, που αν και συνέχιζαν την παράδοση της εισβολής των τουρκικών σειρών στην ελληνική τηλεόραση, δεν κατάφεραν να συγκινήσουν το ελληνικό τηλεοπτικό κοινό, το οποίο τους γύρισε την πλάτη κι έτσι μας αποχαιρέτησαν προτού καν ολοκληρώσουν τον κύκλο τους. Στον πάγο μπήκε και η βραζιλιάνικη σειρά του Alpha «La patrona».


ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...