Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

«Σύνδεση» με τον άλλο κόσμο

Η εκπομπή «Αντίο για πάντα» στο κανάλι Zoom προβάλλει κηδείες και αφιερώματα σε εκλιπόντες.


Από την «Κίκα» του Πέδρο Αλμοδόβαρ στην ελληνική τηλεόραση. Για κάποιους το θέμα της εκπομπής μπορεί να φαντάζει μακάβριο, αφού το «Αντίο για πάντα» με τον Βαγγέλη Τσιγαρά και τη Γεωργία Νικολάου έχει να κάνει με κηδείες και άτομα που έχουν φύγει από τη ζωή. Το σκοτεινό σκηνικό που δεσπόζει στη μικρή οθόνη κάθε Σάββατο βράδυ στις 20.30 στο Zoom θα μπορούσε να θυμίζει ταινία του Αλφρεντ Χίτσκοκ ή κάποια χολιγουντιανή παραγωγή ταινίας τρόμου, αφού τα θέματα της -μοναδικής παγκοσμίως στο είδος της- εκπομπής αναφέρονται στον… άλλο κόσμο.


Από την πρώτη στιγμή που η εκπομπή έκανε την εμφάνισή της στην TV μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε. Τόσο το κοινό όσο και οι τηλεοπτικές εκπομπές ασχολήθηκαν με επιμονή μαζί της, ενώ στο διαδίκτυο τα βίντεο του «Αντίο για πάντα» κάνουν θραύση! Σε συνεργασία με γραφεία τελετών αλλά και με τους συγγενείς των ανθρώπων που έφυγαν από τη ζωή, οι δύο παρουσιαστές της εκπομπής προβάλλουν τις κηδείες με αναφορές στους εκλιπόντες κάνοντας συχνά πυκνά τον σταυρό τους.


«Δεν είμαι προληπτικός και ούτε φοβήθηκα τα σχόλια για τη θεματολογία. Μπορώ να πω ότι έχω κάτσει σε τάφο και δεν φοβήθηκα» λέει στην «Espresso της Κυριακής» ο Βαγγέλης Τσιγαράς, που ανήκει στους «παλαίμαχους» ηθοποιούς, οι οποίοι έχουν χαρακτηριστεί από τους ρόλους τους στην τηλεόραση, όπως αυτός στο «Καλημέρα Ζωή».


«Οταν μου έγινε η πρόταση, είπα πως επιτέλους θ’ ασχοληθώ και με κάτι που δεν φοβάμαι. Τους ζωντανούς φοβάμαι και όχι τους νεκρούς» τονίζει αποκαλύπτοντας πως η εκπομπή «θα αναδομηθεί σιγά σιγά κάνοντας εκτενέστερα αφιερώματα σε απλό κόσμο αλλά και σε καλλιτέχνες που έχουν φύγει».


Από την άλλη, η Γεωργία Νικολάου, η οποία εκτός από συμπαρουσιάστρια είναι και υπεύθυνη του μάρκετινγκ της εκπομπής αλλά και της οργάνωσης, υπογραμμίζει:


«Χαίρομαι που η εκπομπή πάει καλά και έχουμε και διαφημίσεις. Ο κόσμος από την πρώτη εκπομπή μάς έστελνε θετικά και ενθαρρυντικά σχόλια, κι αυτό ήταν κάτι που μας συγκίνησε. Από την αρχή εξάλλου δεν φοβήθηκα καθόλου τα σχόλια για το θέμα της εκπομπής. Είναι κάτι φυσιολογικό ο θάνατος και μας αφορά όλους.


Προσεγγίζουμε όμως το θέμα με πολλή λεπτότητα και σεβασμό, τόσο στην επαφή με τις οικογένειες που έχουν χάσει τον άνθρωπό τους όσο και με τα γραφεία τελετών που κάνουν αυτή τη δύσκολη δουλειά και -απ’ ό,τι μου λένε- συχνά πλέον μένουν και απλήρωτοι».


Σε αντίθεση με τον Βαγγέλη Τσιγαρά, που δεν ασχολείται με το ίντερνετ, η Γεωργία Νικολάου μπαίνει καθημερινά στο διαδίκτυο για να δει τα χτυπήματα αλλά και τα σχόλια του κοινού. «Η εκπομπή είναι μοναδική. Η ιδέα και μόνο είναι κάτι το πρωτότυπο, γιατί αν μας παρακολουθήσει κανείς, θα δει ότι απομυθοποιούμε τον θάνατο. Θέλω να ελπίζω ότι μέσα από την εκπομπή θα δώσω στους θεατές δύναμη, γι’ αυτό και στέλνω το μήνυμα: “Ζήστε σήμερα σαν να είναι η τελευταία σας φορά, γιατί αύριο δεν ξέρουμε τι γίνεται. Μπορεί να φύγουμε στον ύπνο μας”» λέει η κ. Νικολάου και εξομολογείται:


«Θέλω να ζήσω πολλά χρόνια, αλλά ο Θεός ξέρει. Ο χρόνος και η μοίρα είναι αυτοί που καθορίζουν το μέλλον του κάθε ανθρώπου στη Γη. Μακάρι όλοι να φτάναμε μέχρι τα εκατό και ήμασταν γεμάτοι ενέργεια και αγάπη για τη ζωή. Ομως η φυσική εξέλιξη του ανθρώπου δεν το επιτρέπει, παρά μόνο σε ελάχιστες εξαιρέσεις».


Εμπνευση χωρίς γυρισμό!


Υστερα από πολλά χρόνια στην τηλεόραση -μπροστά και πίσω από τις κάμερες- συμμετέχοντας σε μεγάλες παραγωγές και κάνοντας πολλά διαφημιστικά σποτ, η Γεωργία Νικολάου αποδεικνύει ακόμη και με τον τίτλο, όπως λέει, της εκπομπής, ότι δεν είναι από εκείνους που διστάζουν. «Το “Αντίο για πάντα” το εμπνεύστηκα επειδή αυτό ακριβώς συμβαίνει στην πραγματικότητα. Είτε όταν πρόκειται για αγαπημένα πρόσωπα που έφυγαν από τη ζωή μου και πόνεσα πάρα πολύ γι’ αυτή την απώλεια, είτε από μεγάλους έρωτες που χάθηκαν και πάλι με πόνεσαν πολύ, αλλά δεν γύρισαν πίσω. Είμαι ευχαριστημένη γιατί έζησα αυτό το μοναδικό συναίσθημα στον μέγιστο βαθμό και μέσα από τον πόνο έγινα πιο δυνατή και καλύτερη ως άνθρωπος».


ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...