Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Ακραία σενάρια για το χαμένο (ακόμα) Boeing

Πού καταλήγουν τώρα οι σκέψεις αξιωματούχων και ερευνητών του FBI.

Οσο βαθαίνει το μυστήριο της εξαφάνισης της μοιραίας πτήσης των Μαλαισιανών Αερογραμμών με το πέρασμα των ημερών, τόσο πιο ακραία γίνονται τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές προκειμένου να αιτιολογήσουν πώς ένας τόσο σύγχρονος τύπος αεροσκάφους όπως το Boeing 777 χάθηκε από προσώπου γης.


Βρετανίδα ειδική σε θέμα τρομοκρατίας εκτιμά ότι το αεροσκάφος μπορεί να έχει πέσει θύμα κυβερνοεπίθεσης. Η πρώην αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών της Βρετανίας Σάλι Λίβσλεϊ εκτιμά ότι χάκερ κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο όλων των συστημάτων του αεροσκάφους μέσω ενός κινητού τηλεφώνου και έτσι να το προσγείωσαν σε σημείο που επιθυμούσαν. Στην άποψη ότι το αεροσκάφος μπορεί να βρίσκεται κρυμμένο σε μυστική τοποθεσία συγκλίνουν και οι ερευνητές του FBI, ενώ το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας αλά 11η Σεπτεμβρίου παραμένει ανοιχτό, καθώς βρετανικής καταγωγής μουσουλμάνος πληροφοριοδότης της Αλ Κάιντα είχε πει σε δικαστήριο την περασμένη εβδομάδα ότι τέσσερις – πέντε Μαλαισιανοί ισλαμιστές σχεδίαζαν αεροπειρατεία σε επιβατικό αεροσκάφος.


Την ίδια στιγμή, στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκεται ο έντονα πολιτικοποιημένος κυβερνήτης Ζάχαρι Αχμάντ Σαχ, ο οποίος, σύμφωνα με ανακοίνωση αξιωματούχων της μαλαισιανής κυβέρνησης, είπε το τελευταίο «καληνύχτα» στον πύργο ελέγχου, αφότου είχε απενεργοποιηθεί το σύστημα εντοπισμού του αεροσκάφους. Ο Αχμάντ Σαχ, όπως προέκυψε επίσης από τις έρευνες, λίγες ώρες πριν από τη μοιραία πτήση είχε δώσει το «παρών» στη δίκη του ηγέτη της μαλαισιανής αντιπολίτευσης Ανβάρ Ιμπραΐμ, καθώς ήταν ένθερμος υποστηρικτής του. Δεδομένης της καταδίκης του Ιμπραΐμ σε πενταετή φυλάκιση, οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο η «εξαφάνιση» του αεροσκάφους να αποτελεί πράξη πολιτικής διαμαρτυρίας του κυβερνήτη, η φωτογραφία του οποίου με T-shirt που φέρει τη στάμπα «η δημοκρατία είναι νεκρή» κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Οι ειδικοί ευελπιστούν ότι φως στις έρευνές τους θα ρίξουν τα δεδομένα που υπάρχουν αποθηκευμένα στον εξομοιωτή πτήσης που βρέθηκε στο σπίτι του Ζάχαρι Αχμάντ Σαχ.


Τέλος, εκτιμάται ότι το μοναδικό μέρος που θα μπορούσε να έχει καταπέσει ένα εμπορικό αεροσκάφος, χωρίς να το εντοπίσουν πλοία, να το καταγράψουν ραντάρ ή να το φωτογραφίσουν δορυφόροι είναι ο «αχανής» νότιος Ινδικός Ωκεανός, όπου έχουν εστιαστεί και οι έρευνες, στις οποίες πλέον συμμετέχουν 25 χώρες.


ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ


Το ελληνικό πλοίο «ELKA Athina» έλαβε σήμα για συγκεκριμένες έρευνες αλλά δεν βρήκε τίποτα


Ενα ελληνικό πλοίο συμμετέχει στις έρευνες για τον εντοπισμό κάποιου ίχνους από το αεροσκάφος της Malaysia Airlines το οποίο εξαφανίστηκε μυστηριωδώς πριν από δέκα ημέρες. Ο λόγος για το τάνκερ «ELKA Athina», το οποίο έλαβε σήμα να σπεύσει σε συγκεκριμένο γεωγραφικό στίγμα όπου (υποτίθεται ότι) έπλεαν κάποια αντικείμενα που έμοιαζαν με βαλίτσες και θα μπορούσαν να προέρχονται από το συγκεκριμένο Boeing. Πράγματι, το καράβι πέρασε από την «ύποπτη» περιοχή, ωστόσο δεν βρήκε τίποτα.


Το ελληνικών συμφερόντων δεξαμενόπλοιο έπλεε στα στενά της Μαλάκα όταν ειδοποιήθηκε από παράκτιο σταθμό της Ινδονησίας για πιθανή ύπαρξη αντικειμένων που θα μπορούσαν να σχετίζονται με το εξαφανισμένο αεροσκάφος. Το σήμα που έλαβε το «ELKA Athina», όπως και όλα τα παραπλέοντα πλοία, ανέφερε πιθανή ύπαρξη αντικειμένων -ενδεχομένως αποσκευών- σε συγκεκριμένο σημείο της θάλασσας, με γεωγραφικό πλάτος 0551 βόρεια και γεωγραφικό μήκος 09657,5 ανατολικά. Σύμφωνα με τη διαχειρίστρια εταιρία του πλοίου (EUROPEAN PRODUCT CARRIERS LTD), το εν λόγω σημείο βρισκόταν στη ρότα του. Ετσι, λίγες ώρες μετά τη λήψη του σήματος, το «ELKA Athina» βρέθηκε στο σημείο που ανέφεραν οι Αρχές της Ινδονησίας. Ωστόσο ούτε το ελληνικό τάνκερ (ούτε κανένα άλλο διερχόμενο πλοίο) μπόρεσε να εντοπίσει εκεί κάποια βαλίτσα, συντρίμμια ή οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο που θα μπορούσε να έχει σχέση με το αεροσκάφος της πτήσης MH370. «Προς το παρόν δεν έχει δει κάτι για να το ρεπορτάρει» σημείωσε εκπρόσωπος της διαχειρίστριας εταιρίας.


Ολα δείχνουν, λοιπόν, ότι ούτε στα στενά της Μαλάκα θα βρεθεί κάποιο στοιχείο που θα ρίξει φως στο πυκνό μυστήριο σχετικά με την τύχη του Boeing των μαλαισιανών αερογραμμών.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Αντωνά – Σοϊλέδης: Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια

Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια ο Αρης Σοϊλέδης...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Μπαμ στην TV με τη Μαρίνα του «Σκορπιού» και την Πέπη Τσεσμελή

Ολη η αλήθεια για την απολυμένη εργαζόμενη του music...