Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Μηνύματα ξεσηκωμού εναντίον της Ελλάδας!

Η προκλητική ανακοίνωση από το φιλοτουρκικό κόμμα DEB.

Το φιλοτουρκικό κόμμα DEB, που αυτοαποκαλείται Κόμμα Ειρήνης, Ισότητας και Φιλίας, και έχει «υπόγεια δράση» στην Ξάνθη και την Κομοτηνή, είναι αυτό είχε εκδώσει προκλητικότατη ανακοίνωση στα τουρκικά, με αφορμή την 29η Ιανουαρίου, χαρακτηρίζοντάς την Ημέρα Εθνικής Αντίστασης των Τούρκων της Δυτικής Θράκης!
Ο πρόεδρος του κόμματος Μουσταφά Αλή Τσαβούς την περασμένη εβδομάδα με ομιλία του στη Ροδόπη έκανε προκλητικές -και πάλι- δηλώσεις κατά της Ελλάδας. Λίγους μήνες πριν από τις επερχόμενες εκλογές τα στελέχη του «οργώνουν» τα ακριτικά χωριά της ορεινής Θράκης δηλητηριάζοντας τους μουσουλμάνους της Θράκης με μηνύματα ξεσηκωμού κατά της Ελλάδας.


Ο Τσαβούς μίλησε σε πλατεία χωριού, παρουσία και άλλων στελεχών του φιλοτουρκικού κόμματος, και -μεταξύ άλλων- είπε: «Η Ελλάδα σήμερα αδιαφορεί για τα δίκαια αιτήματα της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης, δεν την αποδέχεται ως ομόλογο και καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια να προσθέσει νέα προβλήματα στα ήδη υπάρχοντα. Δεν υπάρχει καμία εξήγηση για το ότι τα επίσημα αναγνωρισμένα μειονοτικά δικαιώματα 90 χρόνια τώρα, παρότι είναι εγγυημένα από διεθνείς συνθήκες, δεν αποδίδονται».


Στη συνέχεια ο πρόεδρος του DEB απηύθυνε κάλεσμα «ξεσηκωμού κατά της Ελλάδας που αδιαφορεί για τα δίκαια αιτήματα των Τούρκων της Θράκης» και συνέχισε στους ίδιους προκλητικούς τόνους: «Για πολλά χρόνια ελπίζαμε στον καιρό των εκλογών, αλλά οι ελπίδες μας γρήγορα σβήστηκαν. Συνεχώς μας εξαπατούσαν. Για να ειπωθεί ένα “φτάνει” σε αυτή την κατάσταση πρέπει να γίνει οπωσδήποτε μία επιλογή και οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης να συναντηθούν σε ένα σημείο και να δείξουν την αντίδρασή τους».


Σε άλλη ομιλία του, επίσης στη Ροδόπη, ανέφερε: «Οι νέοι μας, απόφοιτοι πανεπιστημίου είναι άνεργοι, καθώς δεν προσλαμβάνονται στις δημόσιες υπηρεσίες και αναγκάζονται, θέλουν δεν θέλουν, να ασχοληθούν με τη γεωργία. Οι ευκαιρίες και οι ευεργεσίες της χώρας δεν κατανέμονται ίσα. Δόθηκε αρνητική απάντηση στο θέμα των νηπιαγωγείων που θα παρείχαν εκπαίδευση στα ελληνικά και τα τουρκικά. Η Λοζάνη στο θέμα αυτό είναι ξεκάθαρη και στερούμαστε δικαιωμάτων που πηγάζουν από τη Συνθήκη της Λωζάννης».

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...