Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Πέτρος Κόκκαλης: Το οικολογικό όραμά του, η φυγή του από τον ΣΥΡΙΖΑ,...

«Οι ευρωεκλογές θα δώσουν στον Κόσμο τη δυνατότητα να...

Παρίστανε την ανήλικη για να… πάει με πιτσιρίκια

Τη 14χρονη μαθήτρια υποδυόταν στο Snapchat η 23χρονη Αλίσα...

Η 25χρονη και η πολυγαμική οικογένεια των… ζόμπι!

Πολυγαμική έγινε η 25χρονη Φελίσιτι Κάντλεκ, καθώς μεγάλωσε την...

Ο αληθινός Φόρεστ Γκαμπ: Έτρεξε από την μια άκρη της Αφρικής στην...

Σαν να ήταν ο Φόρεστ Γκαμπ, άνδρας πήγε τρέχοντας...

Τρελές εφευρέσεις για μια πιο εύκολη ζωή

Από το στρώμα που κάνει μασάζ, στο αναδιπλούμενο ποδήλατο και στη hi-tech… τσουγκράνα.

Αν μπορούσατε να διαλέξετε, θα προτιμούσατε ένα στρώμα που θα σας έκανε μασάζ μέχρι να αποκοιμηθείτε ή ένα ζευγάρι γάντια κουζίνας με ενσωματωμένη αντλία σαπουνιού που θα σας βοηθούσε να πλένετε τα πιάτα στον μισό χρόνο; Ή μήπως θα κέρδιζε περισσότερο το ενδιαφέρον σας ένα αναδιπλούμενο ποδήλατο, το οποίο θα μπορούσατε να αποθηκεύσετε σαν βαλιτσάκι στην ντουλάπα σας; Αυτές είναι μόνο μερικές από τις εφευρέσεις που θα διεκδικήσουν τον τίτλο της «Βρετανικής Εφεύρεσης της Χρονιάς» και σε σύντομο διάστημα θα μπορούν να γίνουν δικές σας.

Ανάμεσα στις 20 εφευρέσεις φιναλίστ κυριαρχούν γκάτζετ που υπόσχονται να κάνουν λιγότερο κοπιαστικές και χρονοβόρες διάφορες καθημερινές δραστηριότητες. Μία από αυτές είναι και το Kikka Digga, μία φορητή συσκευή που θα διευκολύνει το σκάψιμο στον κήπο, καθώς πρόκειται για ένα είδος σκαλοπατιού που μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε είδους τσουγκράνα, επιτρέποντας στον σκαφέα να ασκήσει ευκολότερα πίεση στο εργαλείο. Σε κάθε περίπτωση πάντως την παράσταση κλέβει το Balluga Bed, ένα έξυπνο interactive κρεβάτι με προσαρμόσιμη σκληρότητα στρώματος, έλεγχο κλιματισμού, ενσωματωμένο σύστημα μασάζ και συνδεσιμότητα μέσω Bluetooth και Wi-Fi.

Σωτήριο για τις περιουσίες που κινδυνεύουν από πλημμύρες υπόσχεται ότι είναι το Hydroguard, ένα φορητό σύστημα προστασίας σχεδιασμένο για να εμποδίζει την είσοδο των νερών μέσα στο σπίτι σφραγίζοντας το κενό κάτω από τις πόρτες.

Επιπλέον προστασία, αν και διαφορετικού είδους, έρχεται να προσφέρει και το Doorjammer, ένα φορητό είδος δαγκάνας για χρήση σε ξενοδοχεία, έτσι ώστε οι ταξιδιώτες να την τοποθετούν πίσω από την πόρτα του δωματίου τους και να κοιμούνται πιο ήσυχοι. Πιο ήσυχοι και ασφαλείς θα κινούνται τις νύχτες και οι ποδηλάτες που θα τοποθετήσουν στον πίσω τροχό τους το Commuter X4, ένα σύστημα φωτισμού που θα τους καθιστά περισσότερο ορατούς στο σκοτάδι.

Ανάμεσα στους φιναλίστ είναι και τα γάντια Sq-easy Gloves, τα οποία διαθέτουν ενσωματωμένη αντλία υγρού σαπουνιού. Την ώρα της χρήσης η νοικοκυρά δεν έχει παρά να ασκήσει εντονότερη πίεση προκειμένου να σπάσει μία ειδική κάψουλα και να παραχθεί περισσότερη σαπουνάδα. Η ίδια εταιρία έχει αναπτύξει και ειδικά γάντια για γονείς, για να τα φοράνε όταν πλένουν το παιδί τους στο μπάνιο, έτσι ώστε να μη ρισκάρουν την ακεραιότητά του κρατώντας με το ένα χέρι το παιδί και με το άλλο το σαπούνι.

Αρκετές εφευρέσεις αφορούν και τον τομέα της υγείας, για παράδειγμα, το τεχνητό πάγκρεας, που υπόσχεται να ρυθμίζει αυτόματα τα επίπεδα της γλυκόζης χρησιμοποιώντας μία πολυμερική γέλη, η οποία θα ελέγχει τη μεταφορά της ινσουλίνης στο περιτόναιο. Το τεχνητό πάγκρεας, το οποίο βρίσκεται σε στάδιο προκλινικών δοκιμών από τον όμιλο Renfrew, είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να μη βασίζεται στα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου που χρησιμοποιούνται στα υπάρχοντα τεχνητά όργανα. Πρόκειται ουσιαστικά για μία εμφυτεύσιμη συσκευή, που σχεδιάστηκε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου Ντε Μόντφορτ για ασθενείς με διαβήτη Τύπου 1. «Εχουμε φτάσει στο κρίσιμο σημείο ανάπτυξης συσκευών που θα μας επιτρέπουν μία ασύγκριτα βελτιωμένη ζωή» σχολίασε ο ερευνητής καθηγητής Τέιλορ.

Ολες οι υποψήφιες εφευρέσεις, που θα διεκδικήσουν τον τίτλο της «Βρετανικής Εφεύρεσης της Χρονιάς», θα παρουσιαστούν στην έκθεση «Gadget Show Live» τον ερχόμενο Απρίλιο. Εκεί, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν όλα τα προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί για να διευκολύνουν καθημερινές δραστηριότητες.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

«Μουρμούρα» για Μπάμπη χωρίς το έτερον ήμισυ

Με τη δημοφιλή κωμική σειρά του τηλεοπτικού κοινού «Μην...