Ολες θέλουν οπίσθια σαν της Κιμ Καρντάσιαν

Αυξήθηκαν κατά 16% οι επεμβάσεις ενίσχυσης γλουτών.

Οι γυναίκες της Μεσογείου δεν θα τη σκέφτονταν καν, ωστόσο την περασμένη χρονιά στις ΗΠΑ έκανε θραύση. Ο λόγος για την επέμβαση ενίσχυσης γλουτών, της οποίας η ζήτηση, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αμερικανικής Εταιρίας Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής, αυξήθηκε κατά 16% σε σύγκριση με το 2012.

Τα ενισχυμένα και με καμπύλες οπίσθια, σαν αυτά της Μπιγιονσέ και της Κιμ Καρντάσιαν, οι οποίες τα επιδεικνύουν με κάθε ευκαιρία, είναι στις προτεραιότητες των Αμερικανίδων, οι οποίες δεν δίνουν πια σημασία μόνο στο στήθος και το πρόσωπό τους. Οι πλαστικοί χειρουργοί στις ΗΠΑ πραγματοποίησαν περίπου 10.000 αυξητικές επεμβάσεις γλουτών το 2013, έναντι 8.500 την προηγούμενη χρονιά.

Οι περισσότερες γυναίκες επιλέγουν την αυξητική γλουτών με εμφύτευμα λίπους, ευρέως γνωστή ως «βραζιλιάνικο λίφτινγκ γλουτών», μια διαδικασία κατά την οποία το λίπος που αφαιρείται από την κοιλιά ή τους μηρούς της ενδιαφερόμενης επανεγχύεται στους γλουτούς. Πρόκειται για λύση «δύο σε ένα», αφού αφαιρεί πόντους από εκεί που δεν χρειάζονται και τους προσθέτει εκεί όπου θα ανεβάσουν τις μετοχές της θηλυκότητας μιας γυναίκας. Η άλλη τεχνική, που αποδεικνύεται επίσης δημοφιλής, είναι η τοποθέτηση εμφυτευμάτων σιλικόνης κάτω από κάθε γλουτό για τη δημιουργία όγκου και την ανόρθωσή τους.

Το γενικό συμπέρασμα της Αμερικανικής Εταιρίας Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής είναι ότι η ζήτηση για πλαστική χειρουργική, παρά την οικονομική κρίση αλλά και το γεγονός ότι αυτές οι επεμβάσεις δεν καλύπτονται από τις ασφάλειες υγείας, παραμένει υψηλή. Συνολικά πέρυσι πραγματοποιήθηκαν 15 εκατομμύρια πλαστικές επεμβάσεις, 3% περισσότερες σε σχέση με το 2012. Οι επεμβάσεις αυξητικής στήθους και ρινοπλαστικής εξακολουθούν να είναι οι πιο συχνές επεμβάσεις, ωστόσο ο αριθμός των ρινοπλαστικών έχει μειωθεί σημαντικά, από 400.000 το 2000 σε 221.000 πέρυσι.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ