Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Ολα για όλα με Σαβιόλα

Ο Αργεντινός επιθετικός συμπεριλήφθηκε στην αποστολή του Ολυμπιακού για τον καθοριστικό αγώνα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ.


Αυτό το ραντεβού δεν θέλει να το χάσει με τίποτα! Ετσι λοιπόν, ο Χαβιέρ Σαβιόλα συμπεριλήφθηκε από τον Μίτσελ στην αποστολή του Ολυμπιακού για την αυριανή ρεβάνς (του 2-0 στο Καραϊσκάκη) με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Αργεντινός επιθετικός δεν είναι 100% έτοιμος, όπως φάνηκε και στη χθεσινή τελευταία προπόνηση επί ελληνικού εδάφους, όπου ακολούθησε μέρος του προγράμματος κάνοντας στη συνέχεια και ατομικό. Γνωρίζοντας όμως τη σημασία του παιχνιδιού αυτού για τον πειραϊκό σύλλογο ήθελε να ταξιδέψει στην Αγγλία, ακόμη κι αν δεν μπορέσει τελικά να αγωνιστεί.


Ο προπονητής του θα τον περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή. Αλλωστε δεν τον προορίζει για βασικό, αλλά θα τον ήθελε στον πάγκο για να τον χρησιμοποιήσει στην περίπτωση που τα πράγματα δεν εξελιχθούν καλά. Οι πρωταθλητές είναι προετοιμασμένοι για όλα τα… σενάρια. Γι’ αυτό και ορισμένοι εκ των ποδοσφαιριστών επιδόθηκαν και σε εκτελέσεις πέναλτι. Χθες στου Ρέντη ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις στημένες φάσεις (κυρίως κόρνερ), μια και το τεχνικό επιτελείο των «ερυθρολεύκων» διαπίστωσε και στο ντέρμπι με τη Λίβερπουλ ότι η Γιουνάιτεντ έχει πολλές αδυναμίες στον συγκεκριμένο τομέα. Σε ό,τι αφορά τον Μαρκάνο, έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του και αναμένεται να είναι βασικός.


Εκτός 20άδας έμειναν, όπως αναμενόταν για λόγους υγείας, οι Ολαϊτάν και Σιόβας, αλλά και οι Ιμπαγάσα, Πελέ, Παπάζογλου, Τόρες που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα, η αποστολή που αναχωρεί σήμερα για το Μάντσεστερ απαρτίζεται από τους Μέγερι, Ρομπέρτο, Χουτεσιώτη, Μπονγκ, Κάμπελ, Ντομίνγκες, Φουστέρ, Χολέμπας, Μασάντο, Μανιάτη, Μανωλά, Μαρκάνο, Εντινγκά, Παπαδόπουλο, Πέρες, Σαλίνο, Σάμαρη, Σαβιόλα, Βαλντές, Βέργο.


Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Μπιόρν Κάιπερς. Με τον Ολλανδό ρέφερι (και ιδιοκτήτη σούπερ μάρκετ) οι ελληνικές ομάδες μετρούν τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς. Ο 41χρονος είχε διαιτητεύσει στην ήττα του Ολυμπιακού από τη Σάλκε με 1-0 στη Γερμανία (21/11/2012) για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και στη νίκη των «βασιλικών μπλε» επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα με 3-2 (27/08/2013) για τα πλέι οφ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Διαιτητής ήταν επίσης και στην ήττα της Εθνικής με 3-1 από τη Βοσνία (22/03/2013) για τα προκριματικά του Μουντιάλ.


«Πρέπει να τους πιάσουμε από τον λαιμό»


Παρότι στο αγγλικό πρωτάθλημα η μία ήττα διαδέχεται την άλλη, στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αισιοδοξούν ότι θα καταφέρουν να προκριθούν στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ. «Στον πρώτο αγώνα ο κόσμος του Ολυμπιακού έπαιξε τον δικό του ρόλο και ελπίζουμε κάτι αντίστοιχο να κάνουν τώρα και οι δικοί μας φίλαθλοι. Πρέπει να τους πιάσουμε από τον λαιμό και να πάμε για τη νίκη. Δεν θα μπούμε με ενθουσιασμό, αλλά σίγουρα θα ξεκινήσουμε τον αγώνα με στόχο να ανατρέψουμε το μειονέκτημα του πρώτου αγώνα όσο πιο γρήγορα μπορούμε. Δεν θα πρέπει να είμαστε επιπόλαιοι, γιατί μπορεί να βρεθούμε σε ακόμη πιο δύσκολη θέση, αλλά πρέπει να πιέσουμε αν θέλουμε να κρατηθούμε στο Τσάμπιονς Λιγκ» τόνισε χαρακτηριστικά ο τεχνικός των «κόκκινων διαβόλων», Ντέιβιντ Μόγες, ενώ ο Γουέιν Ρούνεϊ (φωτό) είπε: «Πρέπει να αντιδράσουμε! Είμαστε σε δύσκολη θέση, αλλά έχουμε ξαναβρεθεί σε αυτή στο παρελθόν και τώρα είναι που πρέπει να φανεί ο χαρακτήρας μας. Οσο υπάρχουν ελπίδες, πρέπει να προσπαθούμε».

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...