Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Τα τρισδιάστατα tattoos που έγιναν νέα μόδα

Τα καινούρια, ανεξίτηλα σχέδια, που αποτελούν ένα από τα πιο διαδεδομένα φετίχ παγκοσμίως, κερδίζουν και στην Ελλάδα όλο και περισσότερες λάτρεις.

Κάποτε αποτελούσε «προνόμιο» περιθωριακών ομάδων, ναυτικών ή φυλακισμένων στην πλειονότητά τους, και δύσκολα γινόταν αποδεκτό από το ευρύ κοινωνικό σύνολο. Σήμερα όχι μόνο έχει αναγνωριστεί ως τέχνη, αλλά αποτελεί πλέον ένα από τα πιο διαδεδομένα φετίχ παγκοσμίως και φοριέται σαν «κόσμημα» από εκατομμύρια ανθρώπους.

Η Ελλάδα φυσικά δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι στολίζουν το σώμα τους με περίτεχνα, ανεξίτηλα σχέδια, ενώ την ίδια στιγμή νέοι και ιδιαίτερα ταλαντούχοι καλλιτέχνες κάνουν την εμφάνισή τους στον χώρο του tattoo art και ανεβάζουν τον πήχη πολύ ψηλά με τρισδιάστατα σχέδια!

Η 25χρονη Ρόζα ανήκει σε αυτήν την κατηγορία. Μέλος του Sake Tattoo Crew στο Χαλάνδρι, ξεκίνησε να ασχολείται επαγγελματικά με τη δερματοστιξία πριν από περίπου τέσσερα χρόνια και σήμερα θεωρείται αυθεντία στα ρεαλιστικά tattoos, γνωστά και ως 3D. Μιλώντας στην «Espresso», η βραβευμένη σε tattoo conventions καλλιτέχνιδα ξεφυλλίζει το άλμπουμ με τις συγκλονιστικές δημιουργίες της, εξομολογείται τον αθεράπευτο έρωτά της για τα ρεαλιστικά tattoos και δηλώνει:

«Σε σχέση με το παρελθόν, το tattoo δεν αποτελεί πλέον ταμπού και είναι αποδεκτό από το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας. Σήμερα ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι χτυπάνε tattoos, ενώ σε κάθε γωνιά της Ελλάδας υπάρχει και ένα tattoo studio. Αυτό σημαίνει πως σε λίγα χρόνια αυτοί που θα έχουν κάνει tattoo θα είναι πολύ περισσότεροι απ’ ό,τι σήμερα. Επιπλέον, ο ανταγωνισμός που υπάρχει μεταξύ των καλλιτεχνών λειτουργεί θετικά, αφού όλοι προσπαθούν να βελτιώνονται και να γίνονται καλύτεροι σε αυτό που κάνουν».

Η ίδια γυρίζει τον χρόνο πίσω και θυμάται τα πρώτα της βήματα, στο πλευρό του Γιάννη Καραμπέτσου ή Sake, για τους μυημένους στον χώρο του tattoo. «Ημουν πελάτισσα του Sake Tattoo Studio στο Χαλάνδρι και γνώριζα κάποια από τα παιδιά που δουλεύουν εδώ.

Πάντα μου άρεσε να ζωγραφίζω, αλλά δεν είχα σκεφτεί ποτέ το ενδεχόμενο να ασχοληθώ με τον χώρο του tattoo. Κάποια στιγμή ανέβασα μερικά από τα έργα μου στο facebook και ο Γιάννης Καραμπέτσος, ιδιοκτήτης του studio, είδε τις φωτογραφίες, εκτίμησε τη δουλειά μου και μου πρότεινε να δουλέψω μαζί του προκειμένου να μάθω τα μυστικά της τέχνης του tattoo.

Ασφαλώς δέχτηκα και λίγο καιρό αργότερα ξεκίνησα να εργάζομαι στο Sake. Η στήριξη από τον Γιάννη αλλά και όλη την ομάδα του studio ήταν συγκλονιστική! Δίπλα τους έμαθα πολλά και -ευτυχώς- όλα πήγαν καλά».

Η 25χρονη Ρόζα θεωρείται -και όχι άδικα- μία από τις καλύτερες Ελληνίδες tattoo artists, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα 3D tattoos. Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό πως αρκετοί από τους πελάτες της είναι ξένοι και έρχονται στη χώρα μας μόνο και μόνο για να αποκτήσουν ένα σχέδιο με την «υπογραφή» της.

«Στο studio κάθε καλλιτέχνης αναλαμβάνει να δημιουργήσει tattoos που ταιριάζουν στο στιλ και στη φιλοσοφία του. Τα σχέδια που αγαπώ περισσότερο είναι τα ρεαλιστικά. Μου αρέσει πολύ να δουλεύω με χρώματα και απολαμβάνω να φτιάχνω μεγάλα κομμάτια.

Κάθε tattoo είναι μια νέα πρόκληση. Συνήθως οι περισσότεροι πελάτες που απευθύνονται σε μένα ζητούν να φτιάξουν κάποιο πορτρέτο, θέλουν να αποτυπώσουν στο σώμα τους το πρόσωπο αγαπημένων τους προσώπων, ενός καλλιτέχνη που θαυμάζουν ή ακόμη και του κατοικιδίου τους. Εχω πελάτες από την Αγγλία, ακόμη και από την Ισλανδία! Στα ρεαλιστικά σχέδια παίζει μεγάλο ρόλο η καλή ζωγραφική».

Η ίδια δεν διστάζει να παραδεχτεί πως στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί και καλοί καλλιτέχνες, που κάνουν τρομερές δουλειές, κάτι που τη χαροποιεί ιδιαίτερα. «Το επίπεδο πλέον είναι πολύ υψηλό. Οταν πηγαίνουμε στα διεθνή φεστιβάλ του εξωτερικού και τους λέμε πως είμαστε από την Ελλάδα όλοι έχουν έναν καλό λόγο να πουν για τη χώρα μας και τα εξαιρετικά tattoos που δημιουργούν οι Ελληνες tattooers. Αυτό είναι πολύ όμορφο».

Παρά την απήχηση που έχει η δουλειά της και τα θετικά σχόλια που ακούει καθημερινά από φίλους, συνεργάτες και πελάτες της, η Ρόζα εξακολουθεί να παραμένει χαμηλών τόνων και με την πρώτη ματιά δίνει την εντύπωση μιας κοπέλας που μόλις ξεκίνησε να ασχολείται με το tattoo.

«Δουλεύω σκληρά και προσπαθώ να δίνω πάντα τον καλύτερο εαυτό μου. Οταν αγαπάς κάτι όχι μόνο δεν νιώθεις κούραση, αλλά δεν θέλεις να σταματήσεις ούτε λεπτό. Το όνειρό μου είναι να συνεχίσω να φτιάχνω όμορφα tattoos για όσο περισσότερα χρόνια μπορώ! Για μένα το tattoo είναι τρόπος ζωής! Δεν είναι μια δουλειά γραφείου και ρουτίνας, αλλά κάτι πολύ δημιουργικό. Είναι κάτι που αγαπώ με όλη μου την καρδιά!».

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΞΙΩΤΗΣ – Φωτ.: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΟΛΦΟΜΗΤΣΟΣ

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...