Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

«Focus»: Τζογαδόρος ο Γιάννης Στουρνάρας

Χυδαία επίθεση του γερμανικού περιοδικού στον Ελληνα υπουργό.

Απαράδεκτη πρόκληση, που αγγίζει τα όρια της χυδαιολογίας, δέχεται η Ελλάδα ακόμη μία φορά από το γερμανικό περιοδικό «Focus», το οποίο χαρακτηρίζει τη χώρα «απελπιστική περίπτωση» και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα «τζογαδόρο».

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, «οι δήθεν ζηλωτές των μεταρρυθμίσεων Ελληνες έχουν φτάσει πάλι το 170% χρέος επί του ΑΕΠ».

Σύμφωνα με το «Focus» «οι Ελληνες συνέχισαν να ζουν πάνω από τις δυνατότητές τους». Προς τεκμηρίωση της εν λόγω θέσης το ρεπορτάζ παραθέτει τα συμπεράσματα της μελέτης του CEP, που θέλουν το ποσοστό κατανάλωσης επί του εισοδήματος στην Ελλάδα να είναι το υψηλότερο σε όλη την Ε.Ε.

Το τελικό συμπέρασμα της μελέτης, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, είναι ότι «η Ελλάδα δεν θα αποπληρώσει ποτέ τα χρέη της. Αυτό το γνωρίζαμε και πριν από την ανάλυση του CEP» επισημαίνει το δημοσίευμα. Για τον Ελληνα υπουργό Οικονομικών τονίζει: «Εδώ και εβδομάδες ακούμε ότι πηγαίνει καλύτερα το πάλαι ποτέ προβληματικό παιδί της ευρωζώνης και ότι ως ανταμοιβή για τις σκληρές μεταρρυθμίσεις η Ελλάδα αξίζει ειλικρινά να λάβει την επόμενη δανειακή δόση. Τίποτε από αυτά»,ισχυρίζεται το δημοσίευμα, επικαλούμενο πάντα τη μελέτη του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πολιτικής, σύμφωνα με την οποία η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας εξακολουθεί να μειώνεται και μάλιστα με μεγαλύτερη ταχύτητα σε σχέση με άλλες χώρες της ευρωζώνης.

Το δημοσίευμα εξαπολύει απαράδεκτη επίθεση στον Γιάννη Στουρνάρα και γράφει: «Και τι κάνει ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών; Ανακοινώνει αδιάντροπα σε συνέντευξή του προς τη “Handelsblatt” ότι η χώρα του, κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2014, θα τολμήσει για πρώτη φορά να βγει με ομόλογά της στην αγορά. Ας ελπίσουμε ότι η αγορά θα δώσει στους τζογαδόρους την κατάλληλη απάντηση» γράφει το «Focus», το οποίο έχει μια περίεργη εμμονή με την Ελλάδα.
Το δημοσίευμα ασκεί επίσης σκληρές επικρίσεις σε βάρος της οικονομικής πολιτικής που ασκούν οι κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Ιταλίας.

ΕΛΕΝΑ ΣΟΛΩΜΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...