Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Σασμός»: Χρήστος, Στέλλα εκφράζουν τα συναισθήματά τους

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Μαθιός, Βασιλική,...

Η Αννα Βίσση δεν «ψήνεται» για το «Voice»

Η Αννα Βίσση είπε «όχι» σε μια θέση στην...

Συμμορίες Ρομά έχουν ρημάξει τους τελευταίους μήνες την ανατολική Θεσσαλονίκη

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί τους τελευταίους μήνες οι κλοπές,...

Η Κατερίνα Βρανά γιορτάζει την ημέρα που σχεδόν πέθανε

Είναι μια μαχήτρια της ζωής και δεν ξεχνά ποτέ...

Η Μαρία Μαχαίρα νικήθηκε από τον καρκίνο

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο και όχι μόνο προκάλεσε η είδηση του θανάτου της Μαρίας Μαχαίρα.

Από τον ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΙΖΑ

Το μοντέλο που πρωταγωνίστησε στις πασαρέλες και στην κοσμική ζωή της Αθήνας τη δεκαετία του ’90 έφυγε «χτυπημένο» από τον καρκίνο σε ηλικία 52 ετών, με τον θρήνο να φτάνει έως και την Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Ο λόγος; Μπορεί να μην το γνώριζαν πολλοί από τους celebrities με τους οποίους συναναστρεφόταν, όμως αδελφός της Μαρίας Μαχαίρα είναι από τους πιο στενούς συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, ο πατέρας Μάξιμος, ο οποίος βρισκόταν στο πλευρό της καθ’ όλη τη διάρκεια του γολγοθά που εκείνη ανέβαινε το τελευταίο διάστημα.

Η Βάνα Μπάρμπα -από τις πιο πιστές φίλες της Μαρίας, που παρέμεινε στο προσκεφάλι της πολλά βράδια- ήταν εκείνη που μας έδωσε την εν λόγω πληροφορία. «Με τη Μαρία ήμασταν σαν αδερφές. Μαζί μεγάλωσαν τα παιδιά μας, μαζί πορευτήκαμε για αρκετά χρόνια και συνεργαστήκαμε. Ήταν ένα κορίτσι γεμάτο δύναμη ψυχής, τσαγανό και μποέμισσα. Πολύ χαρούμενο άτομο. Εκτός από μοντέλο υπήρξε και σπουδαία προσωπικότητα στους χώρους της “καλής νύχτας”. Συνεργάστηκε με τον Μπάμπη Τσέρτο, με τη Χριστίνα Μαραγκόζη και πολλούς άλλους καλλιτέχνες σε πολύ καλά, αγνά μαγαζιά» δήλωσε στην «Espresso» η δημοφιλής ηθοποιός, για να αναφερθεί στη συνέχεια στο δεξί χέρι του Αρχιεπισκόπου.

6 7 φ2 46 7 φ3 Ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος με τον πατέρα Μάξιμο

Στο προσκεφάλι της

«Ο αδερφός της, πατέρας Μάξιμος, ήταν στο πλευρό της συνεχώς. Εκείνος τη διάβασε όταν ξεψύχησε στο νοσοκομείο και εγώ την έντυσα. Η Μαρία ξεψύχησε έχοντας στο προσκεφάλι της τον αδερφό της. Τον υπέροχο αυτόν άνθρωπο και πνευματικό άνδρα… Η κόρη της Σμαράγδα είναι πολύ καλή φίλη με την κόρη μου Φαίδρα. Και το άσχημο είναι πως η Σμαραγδούλα όλο αυτό το διάστημα δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι η μαμά της θα πεθάνει» ανέφερε συγκινημένη η Βάνα. Η είδηση του θανάτου της Μαρίας Μαχαίρα έγινε γνωστή χθες μέσω facebook από τον Βασίλειο Κωστέτσο με μια αποχαιρετιστήρια ανάρτησή του:

«Δυστυχώς άσχημα νέα… Καλό ταξίδι, αγαπημένη μας Μαρία… Έφυγες νωρίς… Και ήσουν ένα κορίτσι γεμάτο ζωή!.. Η ψυχή της παρέας… Θα θυμάμαι πάντα τον αξέχαστο Δεκαπενταύγουστο στην αγαπημένη σου Λευκάδα!..» έγραψε στον λογαριασμό του ο γνωστός σχεδιαστής. Ο ίδιος, πάντως, μιλώντας στην «Espresso» λίγο αργότερα, ανέφερε ότι η Μαρία ήταν μεν φίλη του, αλλά δεν υπήρξε ποτέ μοντέλο του, όπως δημοσιοποιήθηκε και αναπαράχθηκε από διάφορες ιστοσελίδες.

6 7 φ6 Η Φράνκα Ράιτ

Η κηδεία του πρώην μοντέλου τελέστηκε χθες το απόγευμα μέσα σε κλίμα οδύνης στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας, στη Δάφνη. Συντετριμμένη η Βάνα Μπάρμπα δεν άφησε στιγμή από την αγκαλιά της την κόρη της φίλης της, τη Σμαράγδα, που έκλαιγε συνεχώς, ενώ συγκλονισμένος ήταν και ο σύζυγος της Μαρίας Ρομπέρτο Μαχαίρας.

Το τελευταίο «αντίο» στην άτυχη 52χρονη γυναίκα είπαν, επίσης, η φίλη της Φράνκα Ράιτ (δεύτερη σύζυγος του αείμνηστου Ρίτσαρντ Ράιτ των Pink Floyd), ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος, η Χριστίνα Μαραγκόζη, ο Γιώργος Κουτούλιας, ο Χρήστος Κολοβός, καθώς και πλήθος άλλων φίλων και συγγενών της οικογένειας.

6 7 φ7 Η Χριστίνα Μαραγκόζη

6 7 φ4 Στην αγκαλιά της Βάνας Μπάρμπα η κόρη της Σμαράγδα Μαχαίρα6 7 φ5 Ο σύζυγός της Ρομπέρτο Μαχαίρας

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...