Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Η εκστρατεία της Παπαστράτος ενθαρρύνει τους Έλληνες να κόψουν το τσιγάρο

Σε μια εντυπωσιακή εκδήλωση στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Πρ. Παυλόπουλου και του υπουργού Υγείας κ. Β. Κικίλια, στελέχη της εταιρίας Παπαστράτος δεσμεύτηκαν την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, ότι η εταιρεία θα ενθαρρύνει τους Έλληνες να αφήσουν το τσιγάρο μέσα στην επόμενη δεκαετία.

  • Από την Πωλίνα Χρήστου

Με μια επένδυση ύψους 300 εκατ. ευρώ, τα στελέχη της εταιρείας Παπαστράτος έφεραν μια νέα εποχή με πλατφόρμες προϊόντων που δεν παράγουν καπνό τσιγάρου και μειώνουν τις επιβλαβείς συνέπειες του καπνίσματος.

Με ευχαριστίες προς τον πρωθυπουργό για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, ο Γενικός Διευθυντής Επικοινωνίας, Σταύρος Δρακουλαράκος, άνοιξε την εκδήλωση και κάλεσε στο βήμα τον υπουργό  Υγείας, ο οποίος μίλησε για τις «κακές συνήθειες» των πολιτών και την ανάγκη για μια προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας ζωής. Ο υπουργός χαρακτήρισε το εγχείρημα της εταιρίας συμβατό με την εποχή, ενώ τόνισε ότι διακρίνει σεβασμό στο ανώτατο αγαθό που είναι η υγεία των πολιτών.

CF86CEB3CEB7CF86CEB7CEBECEB7CEB3

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, Χρήστος Χαρπαντίδης, έκανε λόγο για μια απλή λογική: «Η κοινωνία μας μπορεί και αλλάζει προς το καλύτερο, όταν ο καθένας από μας αλλάζει προς το καλύτερο. Και πριν ζητήσουμε από τους άλλους να αλλάξουν, αλλάζουμε πρώτοι εμείς».  Η πολλαπλασιαστική αξία της εταιρείας δεν επικεντρώνεται σε επιχειρηματικές επιδόσεις, αλλά προσπαθεί να δημιουργεί και κοινωνικό πλεόνασμα τόνισε ο κ. Χαρπαντίδης, για το όραμα της Παπαστράτος που βλέπει ένα μέλλον χωρίς τσιγάρο

CEB4CF86CEB3CEB7CF86CEB3
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, Χρήστος Χαρπαντίδης

Σε μια «smoke free» κοινωνία, οι άνθρωποι έχουν τρεις επιλογές: Αν δεν καπνίζουν, να μην το ξεκινήσουν. Αν καπνίζουν, να το διακόψουν.  Αν δεν το διακόψουν, να αλλάξουν. Ο κ. Χαρπαντίδης διευκρίνισε ότι σε αυτή την κοινωνία, οι ανήλικοι δεν έχουν πρόσβαση σε προϊόντα νικοτίνης, ενώ τα προγράμματα διακοπής καπνίσματος είναι κεντρικά στην ατζέντα της υγείας. Το σύγχρονο ρυθμιστικό πλαίσιο ακολουθεί την πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας, επομένως οι άνθρωποι που συνεχίζουν να καπνίζουν έχουν σωστή πρόσβαση σε επιστημονικά τεκμηριωμένη ενημέρωση αναφορικά με τις εναλλακτικές επιλογές.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 3η θέση παγκοσμίως όσον αφορά το κάπνισμα, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, εκτιμά ότι το 2025 θα υπάρχουν 1 δισ. καπνιστές στον πλανήτη. Σε αυτά τα στοιχεία, ο κ. Χαρπαντίδης τόνισε ότι 300.000 άνθρωποι είτε έχουν εγκαταλείψει το κάπνισμα είτε έχουν επιλέξει εναλλακτικές λύσεις όπως τα ηλεκτρονικά τσιγάρα και τα προϊόντα θερμαινόμενου καπνού κι αυτό είναι ένα ευχάριστο δείγμα για να τεθεί ένας υψηλότερος στόχος με τη συνεργασία κράτους και ρυθμιστικών αρχών, ώστε στα επόμενα δέκα χρόνια, 1 εκατ. καπνιστές να αφήσουν πίσω τους το τσιγάρο.

Ο κ. Χαρπαντίδης κάλεσε τους επιστήμονες του ιατρικού κόσμου να αξιολογήσουν τα στοιχεία των στατιστικών και των ερευνών ώστε να υπάρχουν τεκμηριωμένες εναλλακτικές και όχι μόνο αποκλεισμοί, ενώ ταυτόχρονα ανακοίνωσε ότι ξεκινά ενημέρωση σε 20.000 σημεία πώλησης για τις βλαπτικές συνέπειες του καπνίσματος προτρέποντας τους καταστηματάρχες να σταματήσουν να πωλούν σε ανήλικους.

Το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας

CEB4CF86CEB3CEB3CEB7CF86CEB3

Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος εξέφρασε το δικό του μήνυμα, κατά τον χαιρετισμό του, και συνεχάρη την Παπαστράτος, μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρίες, για την καινοτόμα εκστρατεία της με την υπευθυνότητα του «επιχειρείν»  απέναντι στο κοινωνικό σύνολο.

«Ότι η δέσμευση της πολιτείας είναι δεδομένη, προκύπτει από τη νομοθεσία που έχει θεσμοθετήσει, από την κυβερνητική απόφαση και από την παρουσία του υπουργού. Εγώ θα μείνω σε ένα, και θα παρακαλέσω να μου επιτρέψετε να κάνω αυτή την έκκληση. Μια έκκληση που απευθύνεται σε όλους μας αλλά ιδίως στου νέους.  Ας δούμε αυτό τον αγώνα, αυτή την αντίσταση απέναντι στη συνήθεια του καπνισμένος σαν μια άσκηση ελευθερίας. Γιατί εμείς οι Έλληνες, έχουμε μεγαλύτερη ευθύνη να γνωρίζουμε τι θα πει ελευθερία. έχουμε πίσω μας μια φιλοσοφία η οποία θεμελίωσε την έννοια της ελευθερίας σε κάθε δημοκρατική κοινωνία. Ο πραγματικά ελεύθερος άνθρωπος είναι αυτός που έχει τη δύναμη να αυτοπεριορίζεται, ώστε αυτή η ελευθερία να μην βλάπτει τον ίδιο και να μην αναιρεί την ελευθερία των άλλων. Αφήνω πίσω το τσιγάρο γιατί είμαι πραγματικά ελεύθερος άνθρωπος και ελεύθερο μέλος του κοινωνικού συνόλου».

Για την επιτυχία του θεσμού «smoke free» της Παπαστράτος, μίλησαν στο κτίριο της Λυρικής ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ κ. Κυριάκος Ποζρικίδης αλλά και ο Πρόεδρος του Φόρουμ των Δελφών κ. Συμεών Τσομόκος. Για την επιτυχημένη τους προσπάθεια να απαλλάξουν τις πόλεις τους από το κάπνισμα ακόμα και σε ανοιχτούς χώρους, μίλησαν ο Δήμαρχος Τρικκαίων,  Δημήτρης Παπαστεργίου και ο Δήμαρχος Αστυπάλαιας, Νίκος Κομηνέας, δίνοντας παράλληλα το δικό τους μήνυμα για τον αγώνα τους που επέφερε καρπούς και άλλαξε την κουλτούρα και τη νοοτροπία των πολιτών τους.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...