Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Toυ έκοψε το πέος αλλά τον θέλει πίσω

Ο Βραζιλιάνος που ακόμη μπαινοβγαίνει στα χειρουργεία για να...

Ζευγάρι έπαιξε άθελά του τους ίδιους αριθμούς και κέρδισε 1.000.000 δολάρια από...

Τύχη βουνό είχε ζευγάρι στις ΗΠΑ που κατά λάθος...

Ο διδάκτωρ καρδιολόγος Χαράλαμπος Κάββουρας μιλάει για τα πολλά εμφράγματα στη showbiz...

Τι συμβαίνει πλέον και νέοι άνθρωποι από τον χώρο...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Επιδρομές για ιατρικές μάσκες από πανικοβλημένους πολίτες! Έχουν ξεμείνει τα περισσότερα φαρμακεία

Αμόκ φαίνεται πως έχει πιάσει τους Ελληνες, οι οποίοι τρέχουν και δεν φτάνουν για να εξασφαλίσουν ιατρικές μάσκες που θα τους προστατεύσουν από τον κορονοϊό.

Από τις… επιδρομές τους τα περισσότερα φαρμακεία της χώρας έχουν ξεμείνει, ενώ χαρακτηριστικό της τρέλας που επικρατεί τις τελευταίες ώρες είναι το γεγονός ότι χθες στη Θεσσαλονίκη εξαφανίστηκαν μέσα σε μισή ώρα 30.000 μάσκες που παρείχε δωρεάν η Κοινωνική Οργάνωση Αντι-κρίση στην πλατεία Δημοκρατίας, καθώς οι πολίτες ζητούσαν τρεις, τέσσερις ακόμη και πέντε ο καθένας!

«Ούτε εμείς περιμέναμε να εξαφανιστούν οι 30.000 μάσκες σε λίγες ώρες, διότι είχαμε προγραμματήσει να τις μοιράσουμε σε δύο ημέρες» δήλωσε ο πρόεδρος της οργάνωσης Δημήτρης Καραμπουρούνης.

Υπερβολική αντίδραση

Σε υπερβολική αντίδραση από την πλευρά των Ελλήνων πολιτών απέδωσε την τεράστια ζήτηση σε χειρουργικές μάσκες και αντισηπτικό τζελ ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών Κωνσταντίνος Λουράντος, ο οποίος εξήγησε ότι οι ανησυχητικές διαστάσεις που έχει πάρει ο φονικός ιός στη γειτονική Ιταλία έχουν ωθήσει τους Ελληνες στα φαρμακεία για να προμηθευτούν μάσκες προστασίας, με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται ήδη έλλειψη.

Μάλιστα, τόνισε ότι σύντομα θα υπάρξει πρόβλημα και με τα αποθέματα αντισηπτικών, αφού ήδη την Τρίτη υπήρξαν φαρμακεία που παρήγγειλαν να τους αποσταλούν ποσότητες αντισηπτικού τζελ, ενώ οι ποσότητες αντιιικών φαρμάκων είναι ως τώρα αρκετές. Τέλος, ο κ. Λουράντος τόνισε ότι το μείζον ζήτημα είναι η ατομική υγιεινή και όχι οι μάσκες, που δεν παρέχουν 100% προστασία. Συγκεκριμένα, επισήμανε ότι οι χώροι πρέπει να είναι ανοιχτοί και να αερίζονται, να διατηρούν οι άνθρωποι απόσταση μεταξύ τους και να πλένουν καλά τα χέρια τους.

Χθες ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας απηύθυνε μέσω twitter ακόμη μια έκκληση προς τους πολίτες, να δίνουν βάση μόνο στις πληροφορίες που προέρχονται από τους εξουσιοδοτημένους επιστήμονες οι οποίοι ασχολούνται με το ζήτημα του κορωνοϊού: «Να ακούτε τους ειδικούς επιστήμονες, τους καθηγητές πανεπιστημίου, τους λοιμωξιολόγους και όχι όσους διασπείρουν fake news για #κορονοϊό» έγραψε χαρακτηριστικά.

Τα χειρότερα σενάρια! Κλειστά σχολεία και stop σε μετακινήσεις

Στην έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τη λήψη μέτρων κατά του κορονοϊού, που «προελαύνει» στην Ευρώπη, προχωρά η ελληνική κυβέρνηση. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ξεκαθάρισε ότι τα μέτρα προβλέπουν το χειρότερο δυνατό σενάριο, αλλά δεν θα ενεργοποιηθούν όλα αν δεν χρειαστεί.

Η Πράξη περιλαμβάνει πέντε άρθρα που καλύπτουν πληθώρα ζητημάτων, όπως οι περιορισμοί συνδέσεων με χώρες μεγάλης διάδοσης της νόσου, το κλείσιμο σχολείων, εκκλησιών και άλλων κλειστών χώρων, οι προσλήψεις, η αγορά φαρμάκων, η διάθεση κλινών ΜΕΘ από ιδιωτικές κλινικές και οι έκτακτες επιχορηγήσεις του υπουργείου Υγείας.

Το πρώτο άρθρο αφορά τα μέτρα πρόληψης, υγειονομικής παρακολούθησης και περιορισμού της διάδοσης της νόσου, και σε αυτό περιλαμβάνεται η επιβολή προληπτικών ελέγχων σε σημεία εισόδου και εξόδου από τη χώρα μέσω αεροπορικών, θαλάσσιων, σιδηροδρομικών ή και οδικών συνδέσεων με χώρες μεγάλης διάδοσης της νόσου, ενώ προβλέπεται ο προσωρινός περιορισμός, εν όλω ή εν μέρει.

Αν κριθεί απαραίτητο, θα ανασταλεί η λειτουργία εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, χώρων θρησκευτικής λατρείας, θεάτρων, κινηματογράφων, χώρων αθλητικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, επιχειρήσεων, δημόσιων υπηρεσιών και οργανισμών, και γενικά περίκλειστων χώρων συνάθροισης. Μεταξύ των μέτρων είναι και ο περιορισμός της κυκλοφορίας των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Το δεύτερο άρθρο αφορά τα ζητήματα προσωπικού και περιλαμβάνει τη δυνατότητα μετακίνησης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και προσωπικού του ΕΚΑΒ, και τη δυνατότητα πρόσληψης υγειονομικού, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων.

Το τρίτο άρθρο σχετίζεται με ζητήματα δημόσιων συμβάσεων, και ειδικότερα την απευθείας αγορά υγειονομικού υλικού, ατομικών μέτρων προστασίας και φαρμάκων, κατά παρέκκλιση όλων των κείμενων διατάξεων. Το τέταρτο αφορά ζητήματα αναγκαστικής διάθεσης στο Δημόσιο κλινών ιδιωτικών θεραπευτηρίων και κλινικών, κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), ξενοδοχείων, ιδιωτικών χώρων παροχής υπηρεσιών στέγασης, άλλων δημόσιων ιδιοκτησιών ή ιδιοκτησιών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου. Τέλος, το πέμπτο άρθρο αφορά την έκτακτη οικονομική επιχορήγηση του υπουργείου Υγείας για την κάλυψη έκτακτων αναγκών πρόσληψης ιατρικού, νοσηλευτικού και υγειονομικού προσωπικού, την αγορά υλικών και τη λήψη μέτρων προστασίας.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Ο ανάδρομος στο νέο συμβόλαιο με το Mega και η Ελένη που μόλις… ξύπνησε

Αφιλτράριστη Μενεγάκη και ανάδρομος Ερμής! Μπορεί η Ελένη Μενεγάκη...

Παρίστανε την ανήλικη για να… πάει με πιτσιρίκια

Τη 14χρονη μαθήτρια υποδυόταν στο Snapchat η 23χρονη Αλίσα...