Οι 7+1 συμβουλές για τα μέτρα προφύλαξης

Με τίτλο «Δεν φοβόμαστε – Προστατευόμαστε – Ασπίδα μας η γνώση», η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ξεκίνησε καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών για την προστασία από τον κορονοϊό, ενώ παράλληλα δημοσιοποίησε κατάλογο με οκτώ βασικές συμβουλές που αφορούν τα μέτρα προφύλαξης και τις ενέργειες κάθε πολίτη προσωπικά, τόσο για την προστασία από τον κορονοϊό όσο και για τον περιορισμό της μετάδοσής του.

Ο πίνακας με τα μέτρα προφύλαξης έχει ήδη αναρτηθεί στις ιστοσελίδες της ΓΓΠΠ, ενώ πιθανότατα θα γίνει και βίντεο που θα προβάλλεται από τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ. Τα οκτώ μέτρα είναι:

 Πλένουμε συχνά και σχολαστικά τα χέρια μας με σαπούνι και νερό ή αλκοολούχο διάλυμα. Γενικά, αποφεύγουμε να αγγίζουμε με τα χέρια μας τη μύτη, το στόμα και τα μάτια μας.

 Όταν βήχουμε ή φταρνιζόμαστε καλύπτουμε το στόμα και τη μύτη μας με τον αγκώνα ή ένα χαρτομάντιλο και πλένουμε αμέσως μετά τα χέρια μας.

 Ρίχνουμε το χαρτομάντιλο, αμέσως μετά τη χρήση, σε κλειστό κάδο.

 Αποφεύγουμε τις κοντινές επαφές όταν παρουσιάζουμε συμπτώματα κρυολογήματος (όπως βήχα, πυρετό, καταρροή, πονόλαιμο) ή με άτομα που παρουσιάζουν αυτά τα συμπτώματα, και ιδιαίτερα με ηλικιωμένους ή άτομα με χρόνια νόσο.

 Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα πυρετού, βήχα ή δυσκολίας στην αναπνοή και έχουμε ταξιδιωτικό ιστορικό σε πληττόμενη περιοχή, επικοινωνούμε με τον γιατρό μας ή με τον ΕΟΔΥ (τηλ. 210-5212054) και παραμένουμε σπίτι μας.

 Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα κατά τη διάρκεια ταξιδιού, ενημερώνουμε αμέσως το πλήρωμα και αναζητούμε ιατρική βοήθεια.

 Πλένουμε τα χέρια μας όταν μαγειρεύουμε, όταν φροντίζουμε ασθενείς, όταν ερχόμαστε σε επαφή με ζώα.

 Εμπιστευόμαστε τους ειδικούς και τους επιστήμονες για την πληροφόρησή μας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ