Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Χάρης Βεραμόν: Το θρίλερ 348 σελίδων με άλυτες αστυνομικές υποθέσεις

Ιδιωτικός ερευνητής, δημιουργός true crime σειράς ντοκιμαντέρ στο YouTube...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Η κόρη της Κιμ Καρντάσιαν και του Γουέστ κερδίζει 28.000 ευρώ για...

Η 10χρονη Νορθ Γουέστ, που στο πλευρό του διάσημου...

«Akis’ Food Tour»: Κόνιτσα, Ζαγοροχώρια, Μαστοροχώρια

Το γαστρονομικό οδοιπορικό του Άκη Πετρετζίκη συνεχίζεται με ένα...

Η απάντηση του εκδότη Ι. Φιλιππάκη στην αναξιόπιστη κατάθεση Μιωνή

Ο κ. Σ. Μιωνής προέβη σε μια αναξιόπιστη κατάθεση, όπως κάνει εδώ και επτά χρόνια, αντιδρώντας στις αποκαλύψεις της «δημοκρατίας» για τη «λίστα Λαγκάρντ». Στη λίστα ήλεγχε ή διαχειριζόταν, άμεσα ή έμμεσα, το 55% των καταθέσεων, δηλαδή άνω του 1 δισ. δολαρίων.

Σήμερα επιχείρησε να παρουσιάσει μία (από τις πολλές) προσπάθεια εξωδικαστικού συμβιβασμού μεταξύ ιδιωτών ως δήθεν απόπειρα εκβιασμού και δωροληψίας. Η αλήθεια είναι ότι δύο κυβερνήσεις (Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ) είχαν εμπλακεί στις προσπάθειες εξωδικαστικού συμβιβασμού, που έγιναν με πρωτοβουλία των κ.κ. Μιωνή και Παπασταύρου, ως εξής:

■ Από τα μέσα του 2013 ο τότε πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς προσωπικά με πίεσε επανειλημμένα να μη δημοσιεύουμε τίποτα για τον κ. Μιωνή και τον κοινό τους συνεργάτη και σύνδεσμο Στ. Παπασταύρου, επειδή «αυτά τα παιδιά έχουν βοηθήσει πολύ στο παρελθόν» και επειδή δήθεν δεχόταν παρεμβάσεις από το Ισραήλ. Επίσης, ο κ. Σαμαράς με πίεσε αφόρητα να συμβιβαστούμε με τον κ. Μιωνή, όπως άλλωστε έχω καταθέσει σε δικαστήριο του Λονδίνου τον Οκτώβριο 2014. Η κατάθεσή μου δεν αμφισβητήθηκε ποτέ ούτε από τον κ. Μιωνή ούτε από τον ίδιο τον κ. Σαμαρά, ο οποίος έλαβε γνώση τον Δεκέμβριο 2014 και παρακάλεσε για «ανακωχή» μέχρι τις διαφαινόμενες τότε εκλογές. Επί πρωθυπουργίας Σαμαρά δεν γνώριζα ούτε τον κ. Δ. Παπαγγελόπουλο ούτε την κυρία Γιάννα Παπαδάκου.

■ Στις αρχές του 2016 κλήθηκα εν νέου στο Μέγαρο Μαξίμου. Αυτή τη φορά από τον τότε υπουργό Επικρατείας κ. Ν. Παππά, πάλι με αίτημα τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τον κ. Μιωνή και πάλι με τη δικαιολογία παρεμβάσεων από το Ισραήλ.

■ Το 2018 έγινε ακόμα μία προσπάθεια εξωδικαστικού συμβιβασμού, πάλι στο γραφείο του κ. Παππά – αυτή τη φορά στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής. Η συνάντηση οδήγησε στην υπογραφή συμφωνητικού συμβιβασμού με αμοιβαία αποχή από δικαστικές ενέργειες, που τηρήθηκε μέχρι πρόσφατα. Το συμφωνητικό αποτελούσε, στα κύρια σημεία του, μετάφραση προσχεδίου στα αγγλικά, το οποίο μας είχαν αποστείλει ο κ. Μιωνής και Ισραηλινός δικηγόρος τον Δεκέμβριο του 2016. Δηλαδή μετά τη συνάντηση του δήθεν εκβιασμού!

Στο μεταξύ, επειδή ο κ. Μιωνής είχε επικαλεστεί υποτιθέμενη δράση του «υπό την αιγίδα του Γραφείου του Πρωθυπουργού» Μπ. Νετανιάχου, είχα απευθύνει επιστολή διαμαρτυρίας στην τότε πρέσβη του Ισραήλ στην Αθήνα. Στην απαντητική επιστολή της τόνιζε πως ο κ. Μιωνής δεν έχει καμία επίσημη ή ημιεπίσημη ιδιότητα, ότι η Δικαιοσύνη, και στις δύο χώρες, είναι ανεξάρτητη και ότι πρόκειται για ιδιωτική διαφορά.

Σημειωτέον ότι μέχρι τις εκλογές του Ιουλίου 2019 ο κ. Μιωνής δεν έλεγε τίποτα περί υπουργού Παπαγγελόπουλου και είχε καταθέσει στο Ισραήλ αγωγή και μήνυση για άλλη δήθεν «εγκληματική οργάνωση», με επικεφαλής τον (τότε στην αντιπολίτευση) σημερινό υπουργό κ. Μ. Βορίδη. Οι Αρχές του Ισραήλ απέρριψαν τους ισχυρισμούς του.

Προειδοποιούμε άπαντες ότι τίποτα δεν θα σταματήσει την ανεξάρτητη, ασυμβίβαστη και ακηλίδωτη πορεία που έχουμε χαράξει. Ενημερώνουμε τους εμπλεκομένους ότι αυτοί θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη.

Ιωάννης Ν. Φιλιππάκης
Εκδότης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...