Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Αίμα και σφαίρες σε Λέσβο και Χίο!

Αργά το βράδυ της Τετάρτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha την απόφαση της κυβέρνησης για μερική απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων από τη Χίο και τη Λέσβο, καθώς η κατάσταση κρίθηκε εκτός ελέγχου μετά τα εκτεταμένα επεισόδια που προκάλεσαν οι κάτοικοι με μολότοφ, ρουκέτες και καραμπίνες σε βάρος των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με χημικά και κρότου – λάμψης.

Στο «πολεμικό μέτωπο» των δύο νησιών επικρατεί εκεχειρία για περίπου 48 ώρες, καθώς όλες οι διμοιρίες των ΜΑΤ αποχώρησαν γύρω στις 7 το απόγευμα από το Διαβολόρεμα και την περιοχή Καράβα και θα γίνουν διαβουλεύσεις των τοπικών Αρχών και της Περιφέρειας με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη. Είχε προηγηθεί αίτημα του περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη, ο οποίος έκανε έκκληση στις διμοιρίες να απομακρυνθούν για τις επόμενες ώρες, προκειμένου να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στο νησί.

φ2 11

Έφοδος

Στη Χίο κάτοικοι που έμαθαν πού βρίσκεται το κατάλυμα των αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων από την Αθήνα εισέβαλαν με καταδρομική έφοδο στο ξενοδοχείο και στα δωμάτια των αστυνομικών και τους έπιασαν στον ύπνο, καθώς είχαν επιστρέψει για ανάπαυση μετά τη νυχτερινή βάρδιά τους, και τους τραυμάτισαν, ενώ, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, προκάλεσαν βανδαλισμούς στα δωμάτια και τα προσωπικά τους αντικείμενα.

Συνολικά εννέα αστυνομικοί τραυματίστηκαν, έγιναν 11 προσαγωγές, ενώ έχει συλληφθεί ένας 27χρονος και αναζητείται ένας 56χρονος που έχει ταυτοποιηθεί. Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε λαϊκή συνέλευση στο χωριό Αγία Παρασκευή, σε κατοίκους του οποίου ανήκει μεγάλο μέρος της επιταχθείσας έκτασης.

Στην περιοχή Καράβα της Λέσβου μια διμοιρία έπεσε σε ενέδρα από κατοίκους που αντιδρούν στη δημιουργία της κλειστής δομής. Το όχημα μεταφοράς προσωπικού δέχτηκε πυρά από καραμπίνες ενώ κατευθυνόταν προς το χώρο Καράβα, που έχει χωροθετηθεί μαζί με τη θέση Καβακλή για τη δημιουργία της κλειστών δομών και από τα σκάγια τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί στα πόδια. Μάλιστα, δεν υπήρχε δυνατότητα να μεταφερθούν άμεσα στο νοσοκομείο λόγω των οδοφραγμάτων, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι οι συνάδελφοί τους πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό.

Από νωρίς ομάδες περιφρούρησης ντόπιων είχαν στήσει οδοφράγματα με φορτηγά και μηχανήματα βαρέος τύπου για να αποτρέψουν τη μετακίνηση των αστυνομικών δυνάμεων προς τον χώρο όπου βρίσκονται εδώ και δύο ημέρες αστυνομικές δυνάμεις, επιτρέποντας την πρόσβαση μόνο κτηνοτρόφων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έως τώρα στη Λέσβο έχουν τραυματιστεί 43 αστυνομικοί κατά τη διάρκεια των επεισοδίων! Στις 8.20 το βράδυ της Τετάρτης έξι διμοιρίες εγκλωβίστηκαν στο στρατόπεδο Κυριαζή του νησιού, από 1.500 κατοίκους, οι οποίοι πυροβολούσαν στον αέρα με κυνηγετικά όπλα! Το απόγευμα κάτοικοι εισέβαλαν σε ξενοδοχείο στην περιοχή Γέρα, όπου διαμένουν αστυνομικοί, έβγαλαν τα προσωπικά τους αντικείμενα από τα δωμάτια και τους έβαλαν φωτιά.

Νωρίτερα είχαν διαδραματιστεί εκτεταμένα επεισόδια με πετροπόλεμο και χημικά, ενώ τοπικά ΜΜΕ έκαναν λόγο και για χρήση «αύρας» από την Αστυνομία. Στην περιοχή Καράβα κλήθηκε και η Πυροσβεστική για να σβήσει τρεις εστίες φωτιάς σε δασική έκταση παραπλεύρως του δρόμου.

Σε ανακοίνωσή της η δημοτική Αρχή Μυτιλήνης δηλώνει παρούσα «στις κινητοποιήσεις που θα αποφασιστούν από κοινού με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ Βαθμού», ενώ συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στην κεντρική πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη.

φ9 επεισόδια λέσβος

«Δεν κάνουμε πίσω»

Αργά το βράδυ της Τετάρτης ο Στέλιος Πέτσας μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και ανακοίνωσε την εντολή του πρωθυπουργού να αποσυρθούν οι αστυνομικές δυνάμεις από τα νησιά. Πηγές του Μαξίμου αναφέρουν ως αιτιολογικό ότι ολοκλήρωσαν το έργο που είχαν αναλάβει, δηλαδή να προστατεύσουν την άφιξη των μηχανημάτων. «Δεν κάνουμε πίσω. Το έργο θα ολοκληρωθεί. Αν χρειαστεί, όταν θα αρχίσει να υλοποιείται, οι δυνάμεις θα επανέλθουν» ήταν το κυβερνητικό μήνυμα.

Νωρίτερα οι συνδικαλιστές της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Γρηγόρης Γερακαράκος είχαν συναντηθεί με την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και είχαν διαμαρτυρηθεί έντονα για όσα διαδραματίστηκαν τις τελευταίες ώρες εναντίον των συναδέλφων τους από τους κάτοικους των νησιών. «Σε περίπτωση που δεν αποσυρθούν άμεσα οι δυνάμεις, αντιπροσωπία της Ομοσπονδίας και της Ενωσης Αθηνών θα μεταβεί στη Χίο και τη Λέσβο προκειμένου συνοδεύσουν τους συναδέλφους πίσω» ανέφεραν σε σχετική τους ενημέρωση.

φ10 AP 20057434877654

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...