Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες...

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

«Next please» μόνο τα Σαββατοκύριακα

Τέλος η Αννίτα Πάνια τις καθημερινές από το ψυχαγωγικό...

Η Ναταλία ετοιμάζει εκπλήξεις για το «Secret song»

H Ναταλία θα δείξει τη δύναμή της! Ονόματα πρώτης...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της...

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Δύο νέα κρούσματα! Χάος με τον Κορονοϊό Καρνάβαλο

Στον ρυθμό της φρενίτιδας που προκαλεί το -αναμενόμενο, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας- ξέσπασμα περιστατικών του κορονοϊού κινείται η χώρα. Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση του ιού, ούτε οι πολίτες αλλά ούτε και οι υπηρεσίες φαίνεται ότι έχουν προετοιμαστεί επαρκώς για όσα εξελίσσονται.

Τα επιβεβαιωμένα περιστατικά ατόμων που νοσούν από τον κορονοϊό ανέρχονται πλέον σε τρία. Εκτός από την 38χρονη σχεδιάστρια μόδας Κ.Α. από τη Θεσσαλονίκη, που αποτελεί τον «ασθενή μηδέν», χθες έγινε γνωστό ότι από τον ιό έχουν προσβληθεί το παιδί της και μια 40χρονη, τραπεζικό στέλεχος από την Αθήνα.

Η 40χρονη, στέλεχος της Τράπεζας Πειραιώς, που είναι το τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορονοϊού στη χώρα μας, ταξίδεψε με την κόρη της στη βόρεια Ιταλία το περασμένο Σαββατοκύριακο. Οταν υποψιάστηκε ότι έχει συμπτώματα, αντί να ακολουθήσει την οδηγία του ΕΟΔΥ που προβλέπει επικοινωνία με τον Οργανισμό (στο τηλέφωνο 210-5212054) για να μεταβεί σε νοσοκομείο αναφοράς, πήγε στα εξωτερικά ιατρεία του «Σωτηρία», όπου περίμενε επί δύο ώρες! Τελικά, απευθύνθηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο με οργανωμένη υποδομή για την υποδοχή ύποπτων περιστατικών. Οταν επιβεβαιώθηκε ότι νοσεί, μεταφέρθηκε στο Αττικόν, όπου νοσηλεύεται.

Ωστόσο, περιφερόταν επί 36 ώρες χωρίς να έχει γίνει διάγνωση! Ηδη αναζητούνται όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της, δηλαδή όσοι συνταξίδεψαν με εκείνη και όσους συνάντησε από τη στιγμή που βρέθηκε στην Αθήνα. Μάλιστα, όπως έγινε χθες γνωστό, είναι σύζυγος στελέχους ναυτιλιακής που στεγάζεται στο κτίριο του Σκάι. Ετσι χθες έγινε απολύμανση του κτιρίου και ενημέρωση των εργαζομένων του σταθμού από λοιμωξιολόγο, ενώ απολύμανση πραγματοποιήθηκε και στα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Πειραιώς, όπου εργάζεται η γυναίκα.

Η κόρη της 40χρονης

Tην ίδια στιγμή, έγινε γνωστό ότι η κόρη της 40χρονης επέστρεψε από το Μιλάνο και τώρα βρίσκεται μαζί με 100 συμμαθητές της στην εκπαιδευτική εκδρομή του Κολλεγίου Αθηνών στο Λονδίνο! Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ελεγχθεί στη βρετανική πρωτεύουσα και, ανάλογα με το αποτέλεσμα, θα αποφασιστεί αν θα επιστρέψουν ή όχι. Στο ίδιο σχολείο φοιτά και το μικρότερο παιδί της οικογένειας. Η διοίκηση του Κολλεγίου έχει ενημερώσει τους γονείς των μαθητών του ότι η μητέρα είναι θετική στον κορονοϊό και βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ. Σε ό,τι αφορά το παιδί της σχεδιάστριας μόδας, νοσηλεύεται σε απομόνωση στο ίδιο νοσοκομείο, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι σε καλή κατάσταση και παρουσιάζει ήπια συμπτώματα.

Πρόκειται για το δεύτερο κρούσμα κορονοϊού που καταγράφεται στη Θεσσαλονίκη, ενώ ακόμη δεν έχουν βγει τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε ο σύζυγός της. Το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, όπου φοιτά το παιδί, στην περιοχή της Μαλακοπής, κλείνει προληπτικά για 14 ημέρες. Επιπλέον, έγιναν οι έλεγχοι των επιβατών και του πληρώματος της εταιρίας Ryanair με την οποία ταξίδεψε η 38χρονη από την Ιταλία. Μέχρι στιγμής δεν προέκυψε κάτι ανησυχητικό, ωστόσο αναζητούνται τρεις ταξιτζήδες που μετέφεραν τη γυναίκα σε περιοχές της Θεσσαλονίκης σε τρία διαφορετικά δρομολόγια, ένα από το αεροδρόμιο «Μακεδονία», ένα από την Ανω Τούμπα και ένα μέσα στη Θεσσαλονίκη. Η 38χρονη πήγε το βράδυ της Δευτέρας και στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, όπου συμμετείχε στη συνεδρίαση.

«Καλπάζει» η φονική νόσος και τρομοκρατεί ολόκληρο τον πλανήτη

Τον φόβο που διακατέχει τους περισσότερους κατοίκους στον πλανήτη εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας προειδοποιώντας ότι όλα δείχνουν πως «σύντομα ο κόσμος θα μπει στη φάση της πανδημίας του κορονοϊού». Την ώρα που ο Σκοτ Μόρισον έκανε τη δήλωση τα παγκόσμια κρούσματα μόλυνσης από τον covid-19 ξεπερνούσαν τα 81.400 και οι νεκροί τους 2.771, καθώς ο κορονοϊός του Ουχάν πατούσε πόδι σε όλες τις ηπείρους, εκτός από την παγωμένη και σχεδόν απομονωμένη Ανταρκτική.

Στη γειτονική Ιταλία τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 530, ενώ οι νεκροί έφτασαν τουλάχιστον τους 14. Μάλιστα, φόβοι εκφράστηκαν ακόμη και για την υγεία του Πάπα Φραγκίσκου, καθώς ακύρωσε τη συμμετοχή του σε λειτουργία επικαλούμενος «ελαφρά ασθένεια», μία ημέρα αφότου εθεάθη να βήχει και να έχει καταρροή σε εκκλησία. Ο πανικός έχει αγγίξει τους εκκλησιαστικούς παράγοντες, με την επισκοπή της Μεσίνα στη Σικελία να συνιστά την αποφυγή του χειροφιλήματος στους ιερείς και να προτείνει ο άρτος στη Θεία Κοινωνία να παραδίδεται στο χέρι του πιστού και όχι στο στόμα. Εκτός από την Ιταλία και την Ελλάδα, ο κορονοϊός στην Ευρώπη «χτύπησε» και τη Νορβηγία, τη Ρουμανία και τη Βόρεια Μακεδονία μετά τις Σουηδία, Φινλανδία, Ισπανία, Γαλλία, Βέλγιο, Κροατία και Βρετανία.

Σαρώνει στη Γερμανία

Στη Γερμανία, μάλιστα, εκατοντάδες άνθρωποι είναι αντιμέτωποι με την πιθανότητα να μπουν σε καραντίνα, καθώς θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε ένας 47χρονος που είχε πάει σε πάρτι καρναβαλιστών στην Κολονία, ενώ η επίσης άρρωστη σύζυγός του δουλεύει σε νηπιαγωγείο.

Στο Ιράν έχουν καταγραφεί 26 θάνατοι, ενώ θετική στον covid-19 βρέθηκε και η αντιπρόεδρος του Ιράν Μασουμέχ Εμπντεκάρ. Την ίδια ώρα, εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα στην Αίγυπτο και την Αλγερία, ενώ στις ΗΠΑ έφταναν τουλάχιστον τα 57 και στον Καναδά τα 11.

Στη Βραζιλία οι Αρχές συνέχισαν να αναζητούν τα άτομα που ήρθαν σε επαφή με τον πρώτο ασθενή στο Καρναβάλι του Σάο Πάολο, ενώ στην Ιαπωνία των 200 κρουσμάτων η κυβέρνηση σκεφτόταν το κλείσιμο όλων των σχολείων της χώρας.

Ακυρώνονται οι παρελάσεις σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση! «Στα κάγκελα» οι δήμοι

Ούτε οι παλαιότεροι δεν θα θυμούνται πότε υπήρξε ολοκληρωτική ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα, κάτι που θα γίνει φέτος ελέω κορονοϊού, μετά τη χθεσινή Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία προειδοποιεί ότι όποιος δεν συμμορφωθεί τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο ετών. Η εξέλιξη προκάλεσε εγκεφαλικά στις τοπικές κοινωνίες και τις οικονομίες τους, που επί μήνες προετοιμάζονταν να υποδεχτούν χιλιάδες επισκέπτες.

Στην Πάτρα με το κορυφαίο Καρναβάλι ο δήμος αποφάσισε να μεταθέσει τις εκδηλώσεις για τον… Ιούνιο (!) και να μην πραγματοποιηθεί καμία ή να συμμετάσχουν οι διοργανωτές του σε άλλες, καθώς, όπως είπε στην «Espresso» ο εκπρόσωπος Τύπου της δημοτικής Αρχής Ανδρέας Αντωνόπουλος, «θα ήταν εγκληματικό ρίσκο»! Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι η εξέλιξη «είναι ένα οικονομικό σοκ, καθώς έχει δουλέψει αμέτρητος κόσμος ξοδεύοντας κόπο και χρήμα. Γι’ αυτό και διεκδικούμε αποζημίωση των πληρωμάτων και των επαγγελματιών που θα υποστούν οικονομικές συνέπειες». Στην ακριτική Ξάνθη, που επίσης φημίζεται για το Καρναβάλι της, η είδηση έσκασε σαν βόμβα.

Ο δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης μιλώντας στην «Espresso» μίλησε για το οικονομικό μπλακάουτ που θα σημειωθεί: «Υπολογίζουμε σε 1.500.000-2.000.000 ευρώ απώλεια τζίρου το τριήμερο, καθώς περιμέναμε επισκέπτες και από Βουλγαρία και από Τουρκία. Η πόλη “πάγωσε”, οι καταστηματάρχες είναι αγανακτισμένοι και σε απόγνωση, καθώς είχαν σφάξει χιλιάδες ζώα για να καλύψουν τις ανάγκες του τριημέρου και έχουν κάνει τεράστιες προμήθειες! Τι θα γίνουν εν όψει σαρακοστιανής νηστείας;» μας είπε ο δήμαρχος της ακριτικής πόλης και αναρωτήθηκε: «Στα καταστήματα όλης της χώρας, στα γήπεδα, στα θέατρα, δεν υπάρχει αντίστοιχος κίνδυνος;»

Στην Κέρκυρα, αν και αρχικά κυκλοφόρησε η φήμη ότι η δήμαρχος Μερόπη Υδραίου δήλωσε πως οι εκδηλώσεις θα γίνουν, στη συνέχεια η ίδια ξεκαθάρισε ότι «δεν παίζουμε με την υγεία των πολιτών» και ανακοίνωσε ότι ακυρώνεται το Καρναβάλι.

Οι εθελοντές

Στο Ρέθυμνο, όπως είπε ο δήμαρχος Γιώργος Μαρινάκης, «έχουν επιστρατευτεί χιλιάδες άνθρωποι σε μια διαδικασία εθελοντισμού, οι οποίοι έχουν ξοδέψει χιλιάδες ευρώ».
Δεν άργησαν, όμως, να εμφανιστούν και τα… αντάρτικα των καρναβαλιστών που, σε πείσμα της απόφασης, υποστηρίζουν ότι θα παρελάσουν κανονικά. Στην Πάτρα η ομάδα «Λαϊκά παιδιά Πάτρας» αναφέρουν μέσα από τη σελίδα «ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ – ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ» στο facebook: «Ο κορονοϊός είναι το λιγότερο που μπορείς να κολλήσεις στο πατρινό Καρναβάλι, βγαίνουμε να διασκεδάσουμε κανονικά»! Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του δήμου Ανδρέας Αντωνόπουλος είπε στην «Espresso»:

«Αλλο τι λένε και άλλο πόσοι θα το κάνουν… πάντως, δεν είναι αρμοδιότητα του δήμου να απαγορεύσει συγκεντρώσεις και χορούς ιδιωτών, αυτό είναι δουλειά άλλων υπηρεσιών».
Στην Αθήνα την αναβολή των εκδηλώσεων ζήτησε με επιστολή της η Ενωση Επενδυτών Κίνας – Ελλάδας, ενώ και η Περιφέρεια Αττικής ακύρωσε τις δικές της στο πάρκο Τρίτση την Καθαρά Δευτέρα.
Γιάννης Κωτσαλάς

{{-PCOUNT-}}23{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...