Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καμία ευθύνη δεν ανέλαβε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος για το σκάνδαλο της Folli...

Καμία ποινική ευθύνη για τους «μαγειρεμένους» ισολογισμούς της εταιρίας...

Ο Τσακαλώτος ξεπέρασε τη… Γιόχανσον και παρομοίωσε τη Μαρία Καρυστιανού με...

Αφησε τη Σκάρλετ Γιόχανσον και «έπιασε» την Τζούλια Ρόμπερτς...

Ευρυδίκη: Μοιράζεται ακόμα ένα τραγούδι από το πρόσφατο άλμπουμ της

Μετά το «Αερικό», η Ευρυδίκη μοιράζεται με τους fans...

Πατρόν Τεχνητής Νοημοσύνης

Η Τεχνητή Νοημοσύνη και... στη μόδα! Για πρώτη φορά...

Κίνδυνος «κραχ» για τον τουρισμό

Στα τυφλά βαδίζει η τουριστική βιομηχανία, καθώς κανείς δεν γνωρίζει πόσο θα επηρεάσει την κίνηση ο κορονοϊός και ποια εικόνα θα διαμορφωθεί στη χώρα μας με την έναρξη της τουριστικής σεζόν.

Κι ενώ η κατάσταση ολοένα επιδεινώνεται διεθνώς, κανένας προγραμματισμός δεν είναι σίγουρο ότι θα αποδώσει και οι παράγοντες του κλάδου της «βαριάς βιομηχανίας» της χώρας περιμένουν με αγωνία το πρώτο crash test του τουρισμού, που θεωρείται η περίοδος του Πάσχα.

Για την ώρα, δεν υπάρχουν μαζικές ακυρώσεις, πέραν αυτών σε Σαντορίνη και Αθήνα, ελέω και της διακοπής των πτήσεων της Air China από το Πεκίνο στην Αθήνα, όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσσιος.
«Αν σταματήσει ο κόσμος να ταξιδεύει, τελειώνουν οι οικονομίες των χωρών, η πλειονότητα των οποίων στηρίζεται στον τουρισμό» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Τάσσιος και συμπληρώνει: «Ως σήμερα δεν διαφαίνεται κάτι τέτοιο. Ωστόσο, αν αυτό συμβεί το τρέχον διάστημα, τότε θα υπάρχουν περιθώρια ανάκαμψης και διόρθωσης. Αν κορυφωθεί τον Απρίλιο η εξάπλωση του ιού στην Ευρώπη, τότε θα υπάρχει μεγάλο θέμα».

Στο Βερολίνο

Οι παράγοντες του κλάδου αναμένουν το κλίμα που θα διαμορφωθεί τις επόμενες ημέρες στη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση, η οποία διεξάγεται στο Βερολίνο.
Η ΙΤΒ αποτυπώνει παραδοσιακά τις τάσεις της ταξιδιωτικής βιομηχανίας και κάθε χρόνο προσελκύει όλους τους εκπροσώπους της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας, όπως εξηγεί ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδας (FedHatta) Λύσσανδρος Τσιλίδης.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) σημειώνει ότι τους επόμενους μήνες η Ελλάδα αναμένεται να υποδεχθεί πάνω από 30.000.000 επισκέπτες και θα απαιτηθούν από όλους ψυχραιμία, συντονισμός και συνεργασία.

Ο ελληνικός τουρισμός έχει τη γνώση, την ωριμότητα και τον επαγγελματισμό να αντεπεξέλθει αποτελεσματικά και σε αυτή την περίσταση, όπως διαβεβαιώνεται στην ανακοίνωση του ΣΕΤΕ, ο οποίος τονίζει ότι βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τα μέλη του, τις αρμόδιες Αρχές και τους φορείς της Πολιτείας.

Πανικός στα σούπερ μάρκετ και αισχροκέρδεια με τις μάσκες στη Θεσσαλονίκη

6 φ1 αδεια ραφια 3

Μπορεί ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Θόδωρος Καράογλου να λέει ότι «δεν έχουμε πόλεμο, πώς κάνουν έτσι με τη φρενίτιδα στα σούπερ μάρκετ;», αλλά ο κόσμος μάλλον δεν καταλαβαίνει και παρασύρεται. Δεν εξηγείται διαφορετικά η «τρέλα» με τις χειρουργικές μάσκες μιας χρήσεως, που έχουν τελειώσει από τα ράφια των φαρμακείων, αλλά και τα αντισηπτικά, που έχουν εξαφανιστεί από φαρμακεία και σούπερ μάρκετ!

Στη Θεσσαλονίκη παρατηρείται φαινόμενο πολέμου σε αλυσίδες τροφίμων Cash and Carry, που πουλάνε χονδρική, αλλά και σε αλυσίδα γερμανικής εταιρίας που έβγαλε προσφορές, ενώ τα ράφια στα καταστήματα πώλησης τροφίμων αδειάζουν λες και οι καταναλωτές θα κλειστούν στα σπίτια τους για κανένα μήνα! «Ερχονται τις δύο τελευταίες ημέρες και αγοράζουν προϊόντα και τρόφιμα μακράς διάρκειας» δηλώνει ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας «Θερμαϊκός» Σταύρος Μαυρομιχάλης.

Στα φαρμακεία η ζήτηση είναι μεγάλη για αντισηπτικά και χειρουργικές μάσκες, που κάνουν θραύση. Ιδιοκτήτρια φαρμακείου του Ευόσμου είπε ότι μέσα σε ένα 12ωρο πουλήθηκαν 500 μάσκες που είχε, ενώ ορισμένοι πελάτες ζητούσαν να κάνουν… κράτηση!

Αρκετοί φαρμακοποιοί έσπευσαν να εκμεταλλευτούν τον πανικό, όπως ένας επί της Εγνατίας, ο οποίος πουλούσε τη μάσκα 1 ευρώ, από 0,25 που ήταν η κανονική τιμή! Ορισμένοι βγάζουν και προσφορές μέσω διαδικτύου, χρεώνοντας τρεις μάσκες με 5 ευρώ.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...