Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Χάρης Βεραμόν: Το θρίλερ 348 σελίδων με άλυτες αστυνομικές υποθέσεις

Ιδιωτικός ερευνητής, δημιουργός true crime σειράς ντοκιμαντέρ στο YouTube...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Η κόρη της Κιμ Καρντάσιαν και του Γουέστ κερδίζει 28.000 ευρώ για...

Η 10χρονη Νορθ Γουέστ, που στο πλευρό του διάσημου...

«Akis’ Food Tour»: Κόνιτσα, Ζαγοροχώρια, Μαστοροχώρια

Το γαστρονομικό οδοιπορικό του Άκη Πετρετζίκη συνεχίζεται με ένα...

Σε σοβαρή κατάσταση 66χρονος στο Ρίο! Συναγερμός στο νοσοκομείο

Σε σοβαρή κατάσταση αλλά χωρίς να είναι διασωληνωμένος νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου ένας 66χρονος άνδρας από την Αμαλιάδα, ο οποίος διαγνώστηκε ως το ένατο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στη χώρα μας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ασθενής είχε επισκεφτεί πρόσφατα το εξωτερικό και συγκεκριμένα το Ισραήλ και την Αφρική.

Την Κυριακή εμφάνισε συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού και πήγε στο νοσοκομείο της περιοχής του. Από εκεί τον παρέπεμψαν στο Νοσοκομείο της Πάτρας, όπου νοσηλεύεται από το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, «νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση με σοβαρή πνευμονία στη μονάδα αρνητικής πίεσης στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ρίου».

Ο άνδρας έδωσε δείγμα για τον κορονοϊό, το οποίο εξετάστηκε από τους ειδικούς του Ινστιτούτου Παστέρ και βγήκε θετικό. Από εκείνη τη στιγμή νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης του νοσοκομείου. Αυτό που παραμένει άγνωστο είναι αν ο 66χρονος είχε ενημερώσει τους γιατρούς και τους νοσηλευτές ότι είχε πάει σε χώρες στις οποίες υπάρχουν κρούσματα του ιού.

Όμως, δεν εισήχθη από την αρχή σε απομόνωση κι αυτό σημαίνει ότι ήρθε σε επαφή με αρκετά άτομα μέσα στο νοσοκομείο. Αυτός είναι ο λόγος που χθες, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου του Ρίου Γρηγόρη Ευαγγελάτο, έγινε σύσταση σε 15 άτομα του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού που ήρθαν σε επαφή με τον ασθενή να τεθούν σε προληπτική καραντίνα στο σπίτι τους.

Παράλληλα, κλιμάκια του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας έχουν αρχίσει να αναζητούν τις επαφές του άνδρα, τόσο στην Αμαλιάδα όσο και στην Πάτρα. Επίσης, θα κληθούν προς εξέταση και άτομα που ταξίδεψαν μαζί του.

Χθες το πρωί, πριν από την επιβεβαίωση του κρούσματος στην Πάτρα, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας το όγδοο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στη χώρα μας. Πρόκειται για έναν Ελληνα ο οποίος μένει στη Θεσσαλονίκη και είχε έρθει σε επαφή με τη φίλη της 38χρονης γυναίκας στην οποία διαγνώστηκε για πρώτη φορά ο ιός στην Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή τα νοσοκομεία της χώρας αυξάνουν τα μέτρα τους για την αντιμετώπιση ακόμα περισσότερων κρουσμάτων κορονοϊού. Στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου διαμορφώθηκαν τέσσερις επιπλέον θάλαμοι αρνητικής πίεσης, καθώς υπήρχε μόνο ένας, ενώ το νοσοκομείο προχώρησε στην προμήθεια υγειονομικού υλικού και απολυμαντικών για την προστασία από τον κορονοϊό.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...