Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Οι έφοδοι στα καταφύγια του σατανικού Παφ Ντάντι σε Λος Αντζελες και...

Φύλλο και φτερό έκαναν οι ομοσπονδιακοί πράκτορες τις βίλες...

Μηνύσεις στους υπευθύνους της Πυροσβεστικής και της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας από τους...

Τις ποινικές ευθύνες των υπευθύνων της Πυροσβεστικής αλλά και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Σίμος προσπαθεί να αποτρέψει την Αμαλία και...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Θεάσεις UFO πάνω από πυρηνικό σταθμό και σταθμό ατομικής ενέργειας στην Ινδία

Παγκόσμιες διαστάσεις παίρνει το μυστήριο με τις θεάσεις UFO...

«Κράτος» μεταναστών στον Έβρο από τον «σουλτάνο» Ερντογάν

Καθημερινά αποκαλύπτεται το υποχθόνιο παιχνίδι που παίζει η Τουρκία στα σύνορα με την Ελλάδα στις πλάτες χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων, τους οποίους συνεχίζει να εκμεταλλεύεται οικονομικά, αλλά και για τους γεωστρατηγικούς σκοπούς της.

Την ώρα που οι Έλληνες δίνουν καθημερινή μάχη να κρατήσουν μακριά από τον ελλαδικό χώρο τις «στρατιές» των προσφύγων και των μεταναστών, η Τουρκία τραβάει ακόμα περισσότερο το σχοινί και φαίνεται πως δημιουργεί καταυλισμό στα σύνορα με τη χώρα μας.

Μάλιστα, πληροφορίες από την αντίπερα όχθη λένε ότι δεν προβλέπεται η δημιουργία μόνο ενός καταυλισμού, αλλά πολλών! Και αυτό, ενώ οι τουρκικές Αρχές επιμένουν χωρίς ίχνος ντροπής να παραπλανούν πρόσφυγες και μετανάστες, λέγοντάς τους ότι τα ελληνικά σύνορα θα ανοίξουν, κάτι που δεν ισχύει σε καμία περίπτωση.

Οι ελληνικές δυνάμεις είναι σε κόκκινο συναγερμό, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Εβρου επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σημειώνοντας πως οι τουρκικές Αρχές ετοιμάζουν στην Αδριανούπολη καταυλισμό που θα μπορεί να φιλοξενήσει και 10.000 ανθρώπους!

Σκηνές και τουαλέτες

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι στην περιοχή πίσω από την Αδριανούπολη στήνονται σκηνές με χημικές τουαλέτες. Πρόκειται για την περιοχή Παζάρ Κουλέ, η οποία απέχει μόλις 500 μέτρα από τις Καστανιές.

Το εξοργιστικό είναι ότι στην περιοχή όπου οι Τούρκοι σχεδιάζουν τον καταυλισμό έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους δεκάδες μικροπωλητές που πωλούν νερό, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Ήδη στη συγκεκριμένη περιοχή οι «πελάτες» για τους μικροπωλητές ανέρχονται σε 12.000 άτομα και ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες. Μάλιστα, οι μικροπωλητές επιδίδονται τις τελευταίες ημέρες σε πρωτοφανές ρεσιτάλ αισχροκέρδειας, αυξάνοντας τις τιμές, ενώ κάποιοι έχουν φτάσει στο σημείο να πωλούν ακόμα και πολύπριζα.

Πολλαπλασιάζονται

Όσο οι τουρκικές Αρχές αφήνουν να αιωρούνται φήμες ότι όσοι περισσότεροι είναι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στα σύνορα τόσο γρηγορότερα η Ελλάδα θα ανοίξει τα σύνορά της, ο αριθμός διαρκώς πολλαπλασιάζεται.

Την ίδια ώρα υπάρχουν πληροφορίες ότι πολλοί από τους ανθρώπους που έχουν συγκεντρωθεί στα σύνορα δεν είναι πρόσφυγες από τη Συρία, αλλά Αφγανοί μετανάστες, που μάλιστα ζουν χρόνια στην Τουρκία και μιλούν και την τουρκική γλώσσα. Αυτό και μόνο ως στοιχείο προκαλεί δεκάδες ερωτήματα αν αυτοί οι άνθρωποι εκτελούν υπόγειες εντολές του κράτους του Ερντογάν ή είναι όντως πρόσφυγες που θέλουν να περάσουν στην Ελλάδα.

Μέτρα ασφαλείας, με φράκτες και ισχυρά συρματοπλέγματα

Εντείνονται όλο και περισσότερο τα μέτρα ασφαλείας, ώστε να αποτραπεί η είσοδος στη χώρα μας μεταναστών που βρίσκονται στα σύνορα με την Τουρκία. Στις Καστανιές θα μεταφερθούν περισσότεροι τεχνητοί φράκτες για να τοποθετηθούν σε σημεία στα σύνορα όπου κρίνεται απαραίτητο να ενισχύσουν τη γραμμή προστασίας.

Ήδη από τη Δευτέρα έχουν φτάσει στον Έβρο οι πρώτοι φορητοί φράκτες, οι οποίοι τοποθετούνται εκεί στο πλαίσιο των μέτρων που αποφασίστηκαν στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ για τη φύλαξη των χερσαίων συνόρων.

Παράλληλα αποκαταστάθηκαν, με τοποθέτηση νέων ισχυρών συρματοπλεγμάτων, αρκετά σημεία στους φράχτες που είχαν υποστεί ζημιά τις προηγούμενες ημέρες από μετανάστες, οι οποίοι προσπαθούσαν να ανοίξουν διόδους προς την ελληνική πλευρά.

Μέτρα δεν λαμβάνονται μόνο στα σύνορα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. «Περάσματα» προς την Ελλάδα υπάρχουν και στους αγροτικούς δρόμους της περιοχής, οπότε έχει προβλεφθεί και εκεί η τοποθέτηση εμποδίων, ώστε μετανάστες και πρόσφυγες να μην εισέλθουν στην Ελλάδα.

Οι κάτοικοι

Πάντως, εκτός από τα επίσημα μέτρα ασφαλείας στον Έβρο, φαίνεται ότι και οι κάτοικοι έχουν ριχτεί στη μάχη να διαφυλάξουν την περιοχή τους από τις εισβολές. Συγκεκριμένα, βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας δείχνει πολίτες που βρίσκονται στις όχθες του ποταμού Έβρου να «συλλαμβάνουν» πρόσφυγες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για αγρότες και κτηνοτρόφους που έχουν δημιουργήσει τις δικές τους «ομάδες περιπολίας». Μόλις βλέπουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να φτάνουν από το ποτάμι τούς σταματούν και τους δίνουν εντολή να σηκώσουν τα χέρια ψηλά, ενώ τους ζητούν να παραδώσουν τα σακίδια που έχουν μαζί τους.

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...