Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Σίμος προσπαθεί να αποτρέψει την Αμαλία και...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Θεάσεις UFO πάνω από πυρηνικό σταθμό και σταθμό ατομικής ενέργειας στην Ινδία

Παγκόσμιες διαστάσεις παίρνει το μυστήριο με τις θεάσεις UFO...

Ανδρέας Βγενόπουλος: Άγονο το «σφυρί» για τον πύργο στην Εκάλη του νεκρού...

Στα αζήτητα έμεινε η βίλα του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου,...

Δημήτρης Κουτσολιούτσος: Mε Μαντόνα και Hollywood στο… δικαστήριο για το σκάνδαλο της...

Με αναφορές στο Hollywood αλλά και στη βασίλισσα της...

Λάδι στη φωτιά από τον υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού! Στέλνει στα σύνορα 1.000 ένοπλους «προστάτες» των λαθρομεταναστών

Κλιμακώνεται επικίνδυνα η κατάσταση στον Εβρο, με την Τουρκία να προχωρά σε απίστευτες ενέργειες προπαγάνδας κατά της Ελλάδας και την περιοχή να θυμίζει εμπόλεμη ζώνη κάθε βράδυ. Μάλιστα, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού προχωρά σε μια κίνηση που ρίχνει περισσότερο λάδι στη φωτιά.

Μετά την πτήση που έκανε με ελικόπτερο πάνω από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, υποστήριξε ότι η Άγκυρα θα στείλει στον Έβρο 1.000 κομάντος της αστυνομίας για να εμποδίσουν τις ενέργειες των Ελλήνων, τις οποίες μάλιστα αποκάλεσε «απάνθρωπες».

Ο Τούρκος αξιωματούχος ψευδώς υποστήριξε ότι η Τουρκία αντιμετωπίζει εδώ και εννέα χρόνια χωρίς καμία στήριξη την ανθρωπιστική κρίση του Μεταναστευτικού και κατηγόρησε την ελληνική πλευρά ότι έριξε πάνω στους πρόσφυγες και μετανάστες χημικά του 1978. Πέρα από τις ελληνικές δυνάμεις, όμως, κατηγόρησε και τη Frontex, την οποία αποκάλεσε «δύναμη καταστολής».

«Προσπάθησαν να επαναπροωθήσουν 4.900 άτομα. Λένε ψέματα για τις τουρκικές Αρχές. Συνεννοηθήκαμε με τις ένοπλες δυνάμεις και στέλνουμε σε ολόκληρο τον ποταμό Εβρο 1.000 αστυνομικούς των ειδικών δυνάμεων, πλήρως εξοπλισμένους, για να αποτρέψουν τις επαναπροωθήσεις. Μόνο από την Αδριανούπολη πέρασαν 139.070 άτομα» ισχυρίστηκε ο Τούρκος υπουργός.

Σε μια προσπάθεια να αποκρούσει τους ψευδείς ισχυρισμούς της Τουρκίας, η ελληνική κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι όσοι κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα συνελήφθησαν αμέσως και από αυτούς μόνο το 4% προέρχεται από τη Συρία.

Οι εθνικότητες

Με αυτόν τον τρόπο απαντά στην προπαγάνδα της Τουρκίας που αναφέρει χωρίς ίχνος ντροπής ότι δεν μπορεί πλέον να κρατά πρόσφυγες από τη Συρία. Χαρακτηριστικό είναι ότι από όσους πέρασαν τα σύνορα, το 64% είναι από το Αφγανιστάν και το 19% από το Πακιστάν. Πάντως, η κατάσταση στα σύνορα παραμένει τεταμένη, με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και την ΕΛ.ΑΣ. να βρίσκονται σε αυξημένη εγρήγορση, μια και σχεδόν κάθε βράδυ οι μετανάστες κάνουν απόπειρες να περάσουν τα σύνορα και να εισβάλουν στη χώρα μας.

Στο δόγμα ότι κάθε τουρκική πρόκληση πάσης φύσεως θα έχει απάντηση, άμεση ήταν και η αντίδραση του Ελληνα υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου, ο οποίος αποσαφήνισε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο πως οι άνθρωποι που συνωστίζονται στα σύνορα «δεν είναι πρόσφυγες, αλλά μετανάστες που επιχειρούν να εισέλθουν παρανόμως και δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε.

Είναι άνθρωποι που χρησιμοποιούνται από το καθεστώς Ερντογάν και δεν θα το επιτρέψουμε». Και ενώ η κατάσταση στον Έβρο μυρίζει μπαρούτι, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου ξεστόμισε αδιανόητες κατηγορίες κατά της Ελλάδας μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα «Bild».

«Μια χώρα της Ε.Ε. και πιο συγκεκριμένα η Ελλάδα βυθίζει σκάφη με πρόσφυγες, επιτίθεται με δακρυγόνα, σκοτώνει τρία άτομα και τραυματίζει πολλά άλλα» ήταν τα ψεύδη του Τσαβούσογλου στον γερμανικό Τύπο. Μάλιστα, κατηγόρησε την Ελλάδα για αναστολή των υποχρεώσεων που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...