Τετάρτη, 19 Μαρτίου, 2025

«Παιχνίδια εκδίκησης»: Ο Άγης αλλάζει τις αξιώσεις του στο διαζύγιο

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Παιχνίδια εκδίκησης».Ο Άγης αλλάζει τις αξιώσεις...

Aμαλία Κωστοπούλου σε I.X. cruise με το boyfriend

Νέα φωτογραφία με τον αρραβωνιαστικό της μοιράστηκε στα social...

Το… γυαλί δεν κολλάει για Παπαρίζου και Καψάλη, και όλα δείχνουν οριστικό...

Λιγοστεύουν οι πιθανότητες επανασύνδεσης, αφού σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες...

«Μάγισσα – Φλεγόμενη καρδιά»: Η Ελένη Κοκκίδου δίνει σάρκα και οστά στην...

Μάνη 1710: Η Πανδώρα ξεκινάει ένα ταξίδι που δεν...

Λάδι στη φωτιά από τον υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού! Στέλνει στα σύνορα 1.000 ένοπλους «προστάτες» των λαθρομεταναστών

Κλιμακώνεται επικίνδυνα η κατάσταση στον Εβρο, με την Τουρκία να προχωρά σε απίστευτες ενέργειες προπαγάνδας κατά της Ελλάδας και την περιοχή να θυμίζει εμπόλεμη ζώνη κάθε βράδυ. Μάλιστα, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού προχωρά σε μια κίνηση που ρίχνει περισσότερο λάδι στη φωτιά.

Μετά την πτήση που έκανε με ελικόπτερο πάνω από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, υποστήριξε ότι η Άγκυρα θα στείλει στον Έβρο 1.000 κομάντος της αστυνομίας για να εμποδίσουν τις ενέργειες των Ελλήνων, τις οποίες μάλιστα αποκάλεσε «απάνθρωπες».

Ο Τούρκος αξιωματούχος ψευδώς υποστήριξε ότι η Τουρκία αντιμετωπίζει εδώ και εννέα χρόνια χωρίς καμία στήριξη την ανθρωπιστική κρίση του Μεταναστευτικού και κατηγόρησε την ελληνική πλευρά ότι έριξε πάνω στους πρόσφυγες και μετανάστες χημικά του 1978. Πέρα από τις ελληνικές δυνάμεις, όμως, κατηγόρησε και τη Frontex, την οποία αποκάλεσε «δύναμη καταστολής».

«Προσπάθησαν να επαναπροωθήσουν 4.900 άτομα. Λένε ψέματα για τις τουρκικές Αρχές. Συνεννοηθήκαμε με τις ένοπλες δυνάμεις και στέλνουμε σε ολόκληρο τον ποταμό Εβρο 1.000 αστυνομικούς των ειδικών δυνάμεων, πλήρως εξοπλισμένους, για να αποτρέψουν τις επαναπροωθήσεις. Μόνο από την Αδριανούπολη πέρασαν 139.070 άτομα» ισχυρίστηκε ο Τούρκος υπουργός.

Σε μια προσπάθεια να αποκρούσει τους ψευδείς ισχυρισμούς της Τουρκίας, η ελληνική κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι όσοι κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα συνελήφθησαν αμέσως και από αυτούς μόνο το 4% προέρχεται από τη Συρία.

Οι εθνικότητες

Με αυτόν τον τρόπο απαντά στην προπαγάνδα της Τουρκίας που αναφέρει χωρίς ίχνος ντροπής ότι δεν μπορεί πλέον να κρατά πρόσφυγες από τη Συρία. Χαρακτηριστικό είναι ότι από όσους πέρασαν τα σύνορα, το 64% είναι από το Αφγανιστάν και το 19% από το Πακιστάν. Πάντως, η κατάσταση στα σύνορα παραμένει τεταμένη, με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και την ΕΛ.ΑΣ. να βρίσκονται σε αυξημένη εγρήγορση, μια και σχεδόν κάθε βράδυ οι μετανάστες κάνουν απόπειρες να περάσουν τα σύνορα και να εισβάλουν στη χώρα μας.

Στο δόγμα ότι κάθε τουρκική πρόκληση πάσης φύσεως θα έχει απάντηση, άμεση ήταν και η αντίδραση του Ελληνα υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου, ο οποίος αποσαφήνισε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο πως οι άνθρωποι που συνωστίζονται στα σύνορα «δεν είναι πρόσφυγες, αλλά μετανάστες που επιχειρούν να εισέλθουν παρανόμως και δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε.

Είναι άνθρωποι που χρησιμοποιούνται από το καθεστώς Ερντογάν και δεν θα το επιτρέψουμε». Και ενώ η κατάσταση στον Έβρο μυρίζει μπαρούτι, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου ξεστόμισε αδιανόητες κατηγορίες κατά της Ελλάδας μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα «Bild».

«Μια χώρα της Ε.Ε. και πιο συγκεκριμένα η Ελλάδα βυθίζει σκάφη με πρόσφυγες, επιτίθεται με δακρυγόνα, σκοτώνει τρία άτομα και τραυματίζει πολλά άλλα» ήταν τα ψεύδη του Τσαβούσογλου στον γερμανικό Τύπο. Μάλιστα, κατηγόρησε την Ελλάδα για αναστολή των υποχρεώσεων που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιατί η Ράπτη δεν πρόλαβε να χαρεί την παραμονή της στην κυβέρνηση

Δεν την άφησε να χαρεί την παραμονή της στο...

Χωμενίδης στον ΑΝΤ1 με τη «Νίκη»

Η ελληνική λογοτεχνία εμπνέει την ελληνική τηλεόραση! Και τρίτο...

Μαζεύεται ξανά «Το σόι σου»

Χαμπέοι και Τριαντάφυλλοι μας στρώνουν ξανά το τραπέζι! Οταν...

Η «Espresso» τσάκωσε τη Μαλλιωτάκη στη μαρίνα Φλοίσβου με sexy 40χρονο που ασχολείται με deals γιοτ!

Μετά τα νυχτοπερπατήματά τους σε εστιατόρια και μουσικές σκηνές...