Η «μάχη» του φράκτη!

Στα ελληνοτουρκικά σύνορα η μάχη του φράκτη συνεχίζεται, με αποκορύφωμα την προσπάθεια τουρκικού θωρακισμένου οχήματος να γκρεμίσει μέρος του, το βράδυ της Παρασκευής, προκαλώντας την έντονη ανησυχία των ελληνικών Αρχών.

Σε βίντεο που κάνει τον γύρο του κόσμου, το θωρακισμένο φαίνεται ότι επιχειρεί να τραβήξει τον φράκτη με σχοινί ή συρματόσχοινο, ώστε να μπορέσουν οι αναρίθμητοι μετανάστες να περάσουν τα σύνορα.

Πρόκειται για ένα από τα οχήματα τύπου Hizirates, τα οποία παρέλαβε η Τουρκία με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά κονδύλια σε ποσοστό 75%. Ουσιαστικά, η Ευρώπη έχει χρηματοδοτήσει την Τουρκία για να πραγματοποιεί επιθετικές ενέργειες εναντίον χώρας που ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση!

2 FRAXTIS

Χημικά

Όλο το Σαββατοκύριακο συνεχίστηκαν οι ρίψεις χημικών στο τελωνείο των Καστανιών από μετανάστες και Τούρκους αστυνομικούς, ένας από τους οποίους φαίνεται σε βίντεο πάνω στον φράκτη να εκτοξεύει χημικά προς την ελληνική πλευρά. Το Σάββατο το μεσημέρι, μετανάστες έδεσαν έναν μεταλλικό γάντζο βάρους έξι κιλών στον φράκτη και τραβούσαν με ένα σχοινί 15 μέτρων για να δημιουργήσουν άνοιγμα.

Οι Τούρκοι ανάβουν φωτιές κατά μήκος του φράκτη, επιχειρώντας να δημιουργήσουν ένα πυκνό σύννεφο καπνού ώστε η ελληνική πλευρά να μην έχει ορατότητα. Όμως, οι ελληνικές δυνάμεις απαντούσαν αυτόματα με ρίψεις χημικών και νερού, αποτρέποντας κάθε απόπειρα παραβίασης των συνόρων. Από τις 29 Φεβρουαρίου ως το Σάββατο έχει αποτραπεί η παράνομη είσοδος 39.639 μεταναστών και έχουν συλληφθεί 288.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ