«Μεθυστικός» περίπατος στα βολιώτικα στέκια της Θεσσαλονίκης για θαλασσινά και έναν μεζέ-έκπληξη.
Σπάνια κάποιος αρνείται τις απολαύσεις που έχει να του δώσει μια πόλη σαν τη Θεσσαλονίκη, πόσο μάλλον όταν συνοδεύονται από φρέσκια γαριδούλα, λαχταριστή σαρδέλα, μοσχομυριστή ντομάτα και χταποδάκι μέσα στο πράσινο και με θέα την παραλία!
Καθώς η μέρα προχωρεί και πλησιάζει το μεσημέρι, στα περίφημα «βολιώτικα» τσιπουράδικα της πόλης -δίπλα στην Μπότσαρη, όπου βρίσκονται από τη δεκαετία του 1990- τρέχουν για να προλάβουν μεζέδες και παραγγελίες. Εκεί όπου με κάθε τσιπουράκι ο πελάτης απολαμβάνει κι έναν μεζέ-έκπληξη!
«Βρισκόμαστε εδώ από το 1997. Η οικογένειά μου έχει καταγωγή από τον Βόλο και αυτό που μάθαμε να κάνουμε εκεί το μεταφέραμε στη Θεσσαλονίκη. Ο πελάτης με κάθε ατομικό τσιπουράκι που παραγγέλνει υποδέχεται και έναν μεζέ-έκπληξη, που μπορεί να είναι από γυαλιστερές και κάθε είδους όστρακα, μέχρι γαριδούλα, καραβίδα, φάβα και τουρσί. Εκατό τσίπουρα να πιει μια παρέα, 100 διαφορετικούς μεζέδες θα δοκιμάσει κι αυτό είναι κάτι που… ιντριγκάρει τον πελάτη, να δει ποιο θα είναι το επόμενο μεζεδάκι του» λέει ο Ανδρέας Κεχαγιάς, ιδιοκτήτης του τσιπουράδικου Ο Βόλος.
Οι τουρίστες ξετρελαίνονται με το τσιπουράκι και τον μεζέ έπειτα από μια βόλτα στην παραλία. «Με το που βγαίνει ο ήλιος, ο κόσμος γεμίζει τα τραπεζάκια. Δεν παραγγέλνει όπως παλιά, αλλά έχει μάθει να αρκείται και να περνάει καλά με λιγότερα και καλή παρέα» περιγράφει ο Νίκος Βάσσος, εργαζόμενος στο τσιπουράδικο Παλιά Σαλαμίνα.