Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Χάρης Βεραμόν: Το θρίλερ 348 σελίδων με άλυτες αστυνομικές υποθέσεις

Ιδιωτικός ερευνητής, δημιουργός true crime σειράς ντοκιμαντέρ στο YouTube...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Η κόρη της Κιμ Καρντάσιαν και του Γουέστ κερδίζει 28.000 ευρώ για...

Η 10χρονη Νορθ Γουέστ, που στο πλευρό του διάσημου...

«Akis’ Food Tour»: Κόνιτσα, Ζαγοροχώρια, Μαστοροχώρια

Το γαστρονομικό οδοιπορικό του Άκη Πετρετζίκη συνεχίζεται με ένα...

Ψυχανάλυσέ το: Για μια καλύτερη ζωή!

Το πώς θα αξιοποιήσουμε τον χρόνο μας είναι θέμα υψίστης σημασίας και θα δείξει πώς οι επιλογές μας μπορούν να εφαρμοστούν. Ο χρόνος είναι πολύτιμος, γι’ αυτό φροντίστε να τον ξοδεύετε όσο πιο ποιοτικά γίνεται, όπως ακριβώς εσείς θέλετε για να δυναμώνετε και να ηρεμείτε.

Δοκιμάστε κάτι απλό, πηγαίνετε για έναν περίπατο, μια δραστηριότητα, ένα ταξίδι, ένα σπορ, μάθετε μια νέα γλώσσα, αλλά βεβαιωθείτε ότι κάνετε κάτι που αγαπάτε με όλη σας την καρδιά κι ας είναι και το πιο συνηθισμένο πράγμα. Θα είναι όμως κάτι που εσείς το χρειάζεστε!

Αρχίστε να δοκιμάζετε κάποια νέα δεδομένα, ακολουθώντας απλά και αποτελεσματικά μέτρα για την αυτοβελτίωσή σας! Αν είστε πρόθυμοι να αναλάβετε δράση, τα παρακάτω βήματα θα σας βοηθήσουν:

1. Πάλη για τις επιλογές

Όπως συμβαίνει με όλα τα πράγματα στη ζωή, αν θέλετε κάτι, πρέπει να δουλέψετε μεθοδικά και συγκεκριμένα για να το αποκτήσετε. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήσετε την προσωπική σας ζωή να καταστραφεί. Σημαίνει απλώς ότι όταν θέλεις κάτι πολύ, πρέπει να διαθέσεις αρκετό από τον χρόνο σου και να παλέψεις για να φτάσεις σε αυτό.

2. «Ασπίδα» οι φίλοι

Το να μοιραζόμαστε τις σκέψεις, τις ανησυχίες και τα προβλήματα με τους φίλους μας είναι σημαντικό σε κάθε προσπάθεια αυτοβελτίωσης. Για τον λόγο αυτό βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα καλό δίκτυο υποστήριξης γύρω σας, ειδικά όταν πρόκειται για ανθρώπους που σέβεστε τις απόψεις τους και μπορούν να σας ενισχύσουν, ακόμα και να σας ακολουθήσουν.

3. Καθοριστική η συνέπεια

Ο,τι κι αν κάνετε φροντίστε πάντα να είστε συνεπής. Οταν δεσμεύεστε για κάτι, να επιμένετε σε αυτό. Ετσι θα βελτιώσετε αφάνταστα τη ζωή σας και θα αισθανθείτε πιο σίγουροι και πιο ευτυχισμένοι με τον εαυτό σας. Να τηρείτε το πλάνο σας. Οι αλλαγές είναι βοηθητικές μέχρι να καταλήξετε.

4. Ταξίδι στ’ όνειρο

Απαραίτητη προϋπόθεση για να αναλάβεις δράση ώστε να αλλάξεις τη ζωή σου είναι να προσπαθήσεις να δώσεις χώρο και να επεξεργαστείς αυτό που σου συμβαίνει, να βρεις δικούς σου τρόπους να εφαρμόσεις αυτό που θέλεις, σύμφωνα με τις ανάγκες σου και τα όνειρά σου, γιατί τα όνειρα δεν είναι τελικά τόσο… άπιαστα!

Όχι να κατηγορείς τον εαυτό σου για όσα δεν έκανες. Να δημιουργείς προσδοκίες θετικές και εφικτές! Η αυτοβελτίωση αναφέρεται σε μικρά και απλά βήματα που μπορείτε να κάνετε. Αυτά που θα χρειαστείτε είναι η αποφασιστικότητα για να δοκιμάσετε και να βρείτε νέα πράγματα που θα προκαλέσουν το ενδιαφέρον σας και θα σας ενδυναμώσουν.

Στη ζωή σας θα αντιμετωπίσετε διάφορες προκλήσεις, οι οποίες μερικές φορές θα αναδείξουν τους φόβους, τα πάθη, τις αδυναμίες σας και θα σας οδηγήσουν στην αβεβαιότητα, ενώ άλλες φορές θα σας κάνουν χαρούμενο, σίγουρο και πολύ δυνατό άτομο.

Είναι σημαντικό να εντοπίσετε και να κατανοήσετε όλα τα συναισθήματά σας για να βιώσετε τη ζωή σας!

5. Άσκηση και διατροφή

Η άσκηση και η σωστή διατροφή είναι σημαντικές όχι μόνο για την υγεία μας αλλά και για το πνεύμα μας. Μετά τη γυμναστική οι άνθρωποι αισθάνονται πιο αισιόδοξοι και ευδιάθετοι, έχουν ενέργεια και είναι έτοιμοι για τις δραστηριότητές τους.

Γυμναστείτε όχι μόνο για να αποκτήσετε τέλειο σώμα ή για να χάσετε βάρος, αλλά για να γεμίσετε με καλή διάθεση και να αποκτήστε την ευεξία που χρειάζεστε. Να τρώτε σωστά για να είστε φυσικά και σωματικά καλά!

Ο χορός, όπως και η άσκηση, απελευθερώνει όλα τα είδη των συναισθημάτων και μας κάνει να νιώθουμε υπέροχα και μοναδικά. Η αυτοβελτίωση δεν αφορά μόνο εσωτερικές διεργασίες. Κάθε μορφή τέχνης μπορεί να μας εμπνεύσει και να μας κάνει να θέλουμε να δημιουργήσουμε, να εξερευνήσουμε, να μάθουμε και να διασκεδάσουμε.

6. Θετικά συναισθήματα

Γνωρίστε άτομα, κάντε φιλίες, σχέσεις και δεσμούς. Ο έρωτας, ο ενθουσιασμός, η παρορμητική διάθεση, η συντροφικότητα, η αγάπη, όλα αυτά τα μοναδικά συναισθήματα μόνο προσφέρουν και μας ανατροφοδοτούν. Ολα χρειάζεται να τα ζήσουμε. Ακόμα και τα λάθη μόνο εμπειρία και γνώση θα μας προσφέρουν.

Άλλαξε την καθημερινότητά σου, κάνε τη ζωή σου όπως θες! Μάθε να λες αυτό που σκέφτεσαι, αυτό που επιθυμείς! Ζήσε το πάθος σου! Ζήσε τη στιγμή! Σκέψου θετικά! Υπάρχουν τόσα ερεθίσματα γύρω σου που σε προτρέπουν να πραγματοποιήσεις αλλαγές στο πρόγραμμα, στον τρόπο ζωής, στον χαρακτήρα σου και σε ωθούν σε δράση για να τα προσαρμόσεις αρμονικά, ώστε να αποκτήσεις καλύτερη ζωή.

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...