Κλειστές για 14 ημέρες όλες οι δομές εκπαίδευσης υπό τον φόβο του κορονοϊού!

Σαρωτικές είναι οι αναμενόμενες εξελίξεις που έρχονται στη χώρα λόγω του κορονοϊού, καθώς χθες τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας αποφάσισαν το κλείσιμο όλων των δομών εκπαίδευσης. Στόχος του έκτακτου αυτού μέτρου είναι να περιοριστεί η εξάπλωση της νόσου, ενώ θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τους γονείς.

Συγκεκριμένα, για τις επόμενες 14 ημέρες θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία -δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια-, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα φροντιστήρια, τα κέντρα ξένων γλωσσών, τα ΙΕΚ, τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και η ΑΣΠΑΙΤΕ. Το μέτρο εφαρμόζεται από σήμερα και θα ισχύσει ως τις 31 Μαρτίου.

Ως τότε, ανάλογα και με την εξέλιξη της διασποράς της νόσου, οι αρμόδιες Αρχές θα καθορίσουν αν το προληπτικό «λουκέτο» θα σταματήσει σε εκείνο το χρονικό σημείο ή θα παραταθεί. Στα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών ήδη μελετούν τρόπους για να συνεχιστεί κανονικά το έργο τους, με τη χρήση τηλεεκπαίδευσης, ενώ πριν από λίγες ημέρες το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο δήλωσε με ανακοίνωσή του έτοιμο να προσφέρει τεχνογνωσία εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, σε όποια βαθμίδα τής εκπαίδευσης ζητηθεί.

Έλεγχοι προόδου

Ο κορονοϊός πλήττει και τους μαθητικούς αγώνες, ακόμα και την επίδοση των ελέγχων. Το υπουργείο Παιδείας καλεί με εγκύκλιο τους γονείς μαθητών που φοιτούν στο νηπιαγωγείο και στην Α’ και Β’ Δημοτικού να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τους διδάσκοντες, προκειμένου να ενημερωθούν για την πρόοδο των τέκνων τους. Για τους μαθητές που φοιτούν στη Γ’, Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξη, οι σύλλογοι διδασκόντων θα παραδίδουν τους ελέγχους προόδου β΄ τριμήνου σε κλειστό και σφραγισμένο φάκελο στην τσάντα κάθε μαθητή, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία γονέων και κηδεμόνων στο σχολείο.

Επίσης, αναστέλλονται οι πανελλήνιοι μαθητικοί αγώνες. Παράλληλα, πέραν του υποχρεωτικού μέτρου να κλείσουν για τις επόμενες ημέρες για προληπτικούς λόγους, τα πανεπιστημιακά ιδρύματα αναβάλλουν και όλες τις εκδηλώσεις τους. Χθες, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο ανέβαλε με ανακοίνωσή του εκδήλωση που ήταν προγραμματισμένη σε ακριβώς έναν μήνα από σήμερα.

Στο μεταξύ, ένας μαθητής σχολείου της Αττικής φέρεται ότι έχει διαγνωσθεί με τον κορονοϊό. Ο μαθητής συμμετείχε σε εκδήλωση για το bullying που έγινε την περασμένη Παρασκευή στη μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του υπουργείου Παιδείας.

Το σχολείο του μαθητή που έχει νοσήσει περιλαμβάνεται στη λίστα των δομών εκπαίδευσης που έχουν ήδη κλείσει και ιχνηλατούνται όλες οι επαφές του. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, δεν υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα σε μέλος του προσωπικού της κεντρικής του υπηρεσίας, ωστόσο όσοι υπάλληλοι βρέθηκαν ενδεχομένως μέσα ή κοντά στην αίθουσα όπου έγινε η εκδήλωση έχουν ήδη λάβει οδηγίες επιτήρησης της υγείας τους και πρόληψης, και τους συνιστώνται θερμομέτρηση, να παρακολουθούν την υγεία τους για 14 ημέρες και να επικοινωνούν με γιατρό αν παρουσιάσουν συμπτώματα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ