Έκκληση του μητροπολίτη Κερκύρας Νεκταρίου στις ευπαθείς ομάδες και στους αρρώστους!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν!

Έκκληση στους πιστούς που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες ή παρουσιάζουν αδιαθεσία να αποφεύγουν να πηγαίνουν στην εκκλησία απευθύνει ο μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, Νεκτάριος, τονίζοντας ότι μπορούν να προσεύχονται και να μεταλαμβάνουν στο σπίτι τους.

«Απευθύνουμε έκκληση σε όλους όσοι παρουσιάζουν έστω και κάποιο μικρό σύμπτωμα που μπορεί να οδηγήσει σε γρίπη (βήχας, φτέρνισμα, πυρετός, ίσως κάποια κακουχία, πόνος στον λαιμό κ.λπ.) να αποφύγουν να έρχονται στις ακολουθίες για όσο καιρό χρειάζεται η αποκατάσταση της υγείας τους, ώστε και οι ίδιοι να προστατευθούν και τους υπόλοιπους να προστατεύσουν. Το ίδιο να γίνει και για τις ομάδες που χαρακτηρίζονται ευπαθείς (ηλικιωμένοι, πάσχοντες από διαβήτη ή καρδιοαγγειακά νοσήματα κ.λπ.). Όσοι δεν μπορούν να έρθουν αυτό το διάστημα στον ναό μπορούν να προσεύχονται από το σπίτι τους» αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση που εξέδωσε η μητρόπολη.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στο ζήτημα της θείας κοινωνίας για τους ασθενείς.
«Για την Εκκλησία μας, η θεία κοινωνία είναι σώμα και αίμα Χριστού. Κανένα μικρόβιο δεν μεταδίδεται μέσω της θείας κοινωνίας. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι πρέπει να πηγαίνουν όσοι είναι σωματικά ασθενείς στον ναό για να κοινωνήσουν. Οι κανόνες της Εκκλησίας προβλέπουν για όσους είναι ασθενείς να κοινωνούν εκτός της Θείας Λειτουργίας, στο σπίτι τους ή στο νοσοκομείο, καλώντας εκεί τον ιερέα, και αυτό είναι παλαιά παράδοση».

Τα κατηχητικά

Αξίζει να αναφερθεί ότι στην ανακοίνωση ο μητροπολίτης αναφέρεται στην ασθένεια που έχει προκύψει «ως ευκαιρία αυτοκριτικής για την πορεία του κόσμου, απόφαση για περισσότερη προσευχή και, κυρίως, αφετηρία μετάνοιας για την πορεία της ζωής μας».

Τέλος, ενημερώνει τους πιστούς ότι, στο πλαίσιο της λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, δεν θα γίνουν ως τις 25 Μαρτίου, μεταξύ άλλων, οι προγραμματισμένες εκκλησιαστικές και ενοριακές δραστηριότητες, καθώς και τα κατηχητικά, αλλά θα τελεστούν κανονικά οι λειτουργίες των Κυριακών και του Ευαγγελισμού, οι ακολουθίες των Χαιρετισμών της Παρασκευής και οι εσπερινοί των Κυριακών στο ιερό προσκύνημα του αγίου Σπυρίδωνος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλα όσα προβλέπει η Δήμητρα Παπανικολοπούλου: Φλόγες οργής «σπέρνει» η Πανσέληνος

Σύμβολο καταστροφής και σκότους η έκλειψη της Σελήνης της 5ης Ιουλίου,...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εύα Καϊλή : Η ζωή με τον Ιταλό της καρδιάς της

Τον θαυμάζει, τον εκτιμά και τον σέβεται, γιατί έχει...

Η «χρυσή» σεζόν της μυθοπλασίας θα είναι το 2020-2021

«Βομβαρδισμό» με νέες τηλεοπτικές σειρές ετοιμάζουν τα κανάλια «Μπαράζ»...

Αποκάλυψη: «Δραπέτης» στην Τζια για long Weekend o Mr. Μαξίμου

Η «Espresso» τσάκωσε πεμπτιάτικα (!) τον Γρηγόρη Δημητριάδη σε...