Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μηνύσεις στους υπευθύνους της Πυροσβεστικής και της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας από τους...

Τις ποινικές ευθύνες των υπευθύνων της Πυροσβεστικής αλλά και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Σίμος προσπαθεί να αποτρέψει την Αμαλία και...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Θεάσεις UFO πάνω από πυρηνικό σταθμό και σταθμό ατομικής ενέργειας στην Ινδία

Παγκόσμιες διαστάσεις παίρνει το μυστήριο με τις θεάσεις UFO...

Ανδρέας Βγενόπουλος: Άγονο το «σφυρί» για τον πύργο στην Εκάλη του νεκρού...

Στα αζήτητα έμεινε η βίλα του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου,...

Ασυνείδητοι αψήφησαν τις κυβερνητικές οδηγίες και πήγαν για μπάνιο!

Δεν έχει όρια η ανευθυνότητα κάποιων ασυνείδητων συνανθρώπων μας που το Σαββατοκύριακο προτίμησαν να ξεχυθούν στις παραλίες για ηλιοθεραπεία ή να βγουν στα βουνά για… πικνίκ, αντί να μείνουν στα σπίτια τους, υπακούοντας στις οδηγίες των υγειονομικών φορέων!

Μια ματιά στις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν το Σάββατο στην πλαζ του Αστέρα Βουλιαγμένης αρκεί για να αντιληφθεί κανείς την ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίστηκαν οι οδηγίες της κυβέρνησης και οι συστάσεις των επιστημόνων. Μπροστά από την είσοδο της πλαζ σχηματίστηκε ουρά άνω των 50 (!) ατόμων, που φορώντας τα μαγιό τους περίμεναν υπομονετικά τη σειρά τους για να μπουν, ενώ η ίδια εικόνα συνωστισμού επικρατούσε και στην παραλία, όπου δεν υπήρχε ξαπλώστρα για ξαπλώστρα άδεια!

Σκηνικό που παρέπεμπε σε… πρώιμο καλοκαιράκι επικρατούσε επίσης στο Καβούρι, στην οργανωμένη παραλία της Βάρκιζας και στη δημόσια πλαζ της Βουλιαγμένης, όπου από νωρίς το πρωί άρχισαν να καταφθάνουν παρέες κρατώντας ηχοσυστήματα και σακούλες με φαγητά και ποτά, λες και πήγαιναν σε μπιτς πάρτι!

Στις λαϊκές

Πολλοί ήταν, επίσης, εκείνοι που αψήφησαν τον φόβο του κορονοϊού και έσπευσαν στις λαϊκές για τις αγορές τους. Χαρακτηριστική είναι η εικόνα που παρουσίαζε το πρωί του Σαββάτου η λαϊκή αγορά της οδού Μίνωος, στα Χανιά, όπου δεν έπεφτε κυριολεκτικά… καρφίτσα! Μάλιστα, αυτό που προκάλεσε μεγάλη εντύπωση ήταν ότι στην πλειονότητά τους όσοι βγήκαν για να κάνουν τα ψώνια τους και αγνόησαν τις εκκλήσεις των υγειονομικών Αρχών ήταν ηλικιωμένοι, οι οποίοι εντάσσονται στις ευπαθείς ομάδες που κινδυνεύουν περισσότερο από τον επικίνδυνο ιό.

Με την ίδια, εξάλλου, χαλαρότητα αντιμετώπισαν τις συστάσεις του υπουργείου Υγείας και πολλοί Θεσσαλονικείς, οι οποίοι κατέκλυσαν το βράδυ του Σαββάτου τη Νέα Παραλία κάνοντας βόλτες με έναν καφέ στο χέρι!

Σε μια κίνηση πρωτοφανούς ανευθυνότητας και απειθαρχίας απέναντι στα μέτρα κατά κορονοϊού, ασυνείδητοι λειτούργησαν στην ίδια περιοχή συρόμενο υπαίθριο… cocktail bar, μπροστά στο οποίο σχηματίζονταν από νωρίς το απόγευμα ουρές από ανθρώπους που περίμεναν να εξυπηρετηθούν! Σε βίντεο που αναρτήθηκε, μάλιστα, στα social media οι συμμετέχοντες δεν δίσταζαν να χαρακτηρίσουν τα κοκτέιλ «#antiviruscocktails».

Λουκέτα

Βλέποντας όλα αυτά την ίδια κιόλας μέρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε εντολή για κλείσιμο όλων των οργανωμένων παραλιών και των χιονοδρομικών κέντρων, αναφέροντας στη σχετική ανάρτησή του στο twitter ότι «η κατάσταση είναι σοβαρή» και καλώντας τους πολίτες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Όμως, ούτε το «λουκέτο» στις πλαζ ήταν αρκετό για να ιδρώσει το αυτί των απείθαρχων πολιτών, οι οποίοι την άλλη μέρα αποφάσισαν να πάρουν τα… βουνά!

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από τον Υμηττό, στις οποίες διακρίνονται αυτοκίνητα να σχηματίζουν ουρές στους δρόμους και συμπολίτες μας να κάνουν πικνίκ με απλωμένα τα φαγητά τους πάνω σε ξύλινα τραπέζια! Οσοι, πάλι, δεν είναι λάτρεις του βουνού προτίμησαν να βγουν για μια βολτούλα στον Φλοίσβο, όπου χάρηκαν τον ήλιο και τη θάλασσα, αγνοώντας για άλλη μια φορά τα μέτρα περιορισμού και την καμπάνια «Μένουμε σπίτι».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...