Εντολή Κικίλια για σχέδιο δράσης στην ευρύτερη περιοχή της Καστοριάς

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι το Νοσοκομείο της Καστοριάς, που καλύπτει τους ασθενείς της γεωγραφικής περιφέρειας που έχει «χτυπηθεί» πιο πολύ από όλες στη χώρα.

Γι΄ αυτό, άλλωστε, με εντολή του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, ο διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτης Μπογιατζίδης πήγε χθες στην Καστοριά, όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με τον περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη, τον διοικητή του Νοσοκομείου Καστοριάς και τους διευθυντές των δύο Κέντρων Υγείας.

Το υπουργείο Υγείας έχει ήδη αποστείλει ειδικό κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, αξιολογεί καθημερινά τα επιδημιολογικά δεδομένα και, μαζί με την Πολιτική Προστασία, επικαιροποιεί το σχέδιο δράσης για την ευρύτερη περιοχή. Στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς λειτουργούν από χθες το τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), το ΤΕΠ Covid-19, όλος ο εργαστηριακός τομέας, η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και η νοσηλεία υπόπτων για περιστατικά Covid-19 σε 23 κλίνες.

Τη λειτουργία του θεραπευτηρίου της πόλης συνεπικουρούν και τα όμορα νοσοκομεία, στα οποία διακομίζονται περιστατικά που χρήζουν νοσηλείας. Στις 33 καλυμμένες θέσεις του ιατρικού προσωπικού προστέθηκαν με μετακίνηση και έχουν αναλάβει υπηρεσία ένας διευθυντής Καρδιολογίας, ένας επιμελητής Α΄ Γενικής Ιατρικής, μία διευθύντρια Παθολογίας, ένας επιμελητής Β΄ Γενικής Ιατρικής, ένας διευθυντής Ακτινοδιαγνωστικής, ένας γιατρός βιοπαθολόγος, ένας επιμελητής Α΄ Μικροβιολογίας, 10 αγροτικοί γιατροί, επτά νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, δύο εργαζόμενοι ιατρικών εργαστηρίων, μία εργαζόμενη βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού και ένας εργαζόμενος στην καθαριότητα.

Εφημερίες

Παράλληλα, έχουν ήδη αποσταλεί πάνω από 6.500 μάσκες όλων των ειδών, 1.000 γάντια, 550 μπλούζες για χειρουργείο, 50 ποδιές ολόσωμες, 600 ποδονάρια, 100 σκούφοι και 24 ειδικά γυαλιά.

Εκτός του νοσοκομείου, στην κάλυψη των αναγκών των κατοίκων της Καστοριάς συμμετέχει ενεργά το Κέντρο Υγείας Αργους Ορεστικού με ολοήμερη λειτουργία και εφημερίες με πέντε γενικούς ιατρούς, έναν παιδίατρο, έναν ακτινολόγο, δύο οδοντιάτρους και δύο γιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου.

Οι ασθενείς μπορούν να προσέρχονται και στο Κέντρο Υγείας Καστοριάς για να συνταγογραφήσουν τα φάρμακά τους και για άλλες ιατρικές ανάγκες. Να σημειωθεί ότι το Κ.Υ. Καστοριάς διαθέτει έναν παθολόγο, έναν καρδιολόγο, έναν οδοντίατρο και έναν οφθαλμίατρο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ