Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Η πρεμιέρα του έργου «The Big Game» με Στεριανού και Θωμά

Πρεμιέρα στο θέατρο Αλκμήνη για το «The Big Game»...

Γεωργιανός εξωσχολικός μπούκαρε σε γυμνάσιο της Κυψέλης, χτύπησε μαθητή με σφυρί και...

Σκηνές τρόμου που βλέπουμε συχνά στις ΗΠΑ εκτυλίχθηκαν στο...

Ταξιδάκι στη Ρώμη για τα… πιτσουνάκια Βανδή και Μπισμπίκη

Κάτω από την πανσέληνο της Ρώμης χάρηκαν τον έρωτά...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς...

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Οι συγκλονιστικές μαρτυρίες όσων νόσησαν από κορονοϊό

Με δραματικό τρόπο περιέγραψε τις εφιαλτικές στιγμές που βίωσαν τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι ασθενείς στο Θριάσιο Νοσοκομείο ο ραδιοφωνικός παραγωγός Αλέξης Αλεξίου, στον οποίο κλήρωσε «τριπλό τζακ ποτ», καθώς προσβλήθηκε ταυτόχρονα από κορωνοϊό, πνευμονία και γρίπη τύπου Β και έδωσε σκληρή μάχη επί 17 μέρες για να επιβιώσει!

Όπως έγραψε ο 55χρονος σε ανάρτησή του στο facebook, πλέον έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο και βρίσκεται στο σπίτι του, όμως δεν μπορεί να σβήσει από τη μνήμη του τις σκληρές εικόνες που τον συγκλόνισαν και στιγμάτισαν για πάντα τη ζωή του. Μία από αυτές, που δεν θα ξεχάσει όσα χρόνια κι αν περάσουν, ήταν αυτή ενός νεαρού ο οποίος προσπάθησε να αυτοκτονήσει, αλλά την τελευταία στιγμή τον έσωσαν οι ηρωίδες νοσοκόμες.

«Ο άνθρωπος έχει τεράστια δύναμη μέσα του, έτσι διαιωνίστηκε. Όμως κάποιοι απελπίζονται. Ένα παλικάρι δίπλα μου πήγε να πηδήξει και τον έσωσαν οι ηρωίδες νοσοκόμες! Διαπραγματεύτηκα σκληρά με τον εχθρό και από σήμερα, έπειτα από συνολικά 24 μέρες ασθενής και 17 μέρες νοσηλείας, είμαι σπίτι» ανέφερε ο Αλέξης Αλεξίου στην ανάρτησή του που συνόδευσε με φωτογραφίες στις οποίες ποζάρει χαμογελαστός και αισιόδοξος.

f1 a 1

Για να μπορεί, όμως, να χαμογελά ξανά χρειάστηκε να δώσει σκληρή μάχη «με τα πιο ύπουλα τέρατα». «Ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής είπε κατά λέξη: “Ο Αλεξίου έπεσε από την Ακρόπολη, έκανε πέντε τούμπες και σηκώθηκε όρθιος”» έγραψε ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός και ιδιοκτήτης εταιρίας παραγωγών με drones, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην «πολύτιμη βοήθεια των γιατρών, των ηρωίδων νοσοκόμων, τραπεζοκόμων και καθαριστριών του Θριάσιου Ελευσίνας», που στάθηκαν στο πλευρό του, δείχνοντάς του περισσή φροντίδα, πάντα με το χαμόγελο παρά τους πενιχρούς μισθούς που παίρνουν, όπως τόνισε.

Τέλος, έδωσε κουράγιο σε όσους νοσηλεύονται και στους οικείους τους: «…Θα δείτε και εσείς το φως σύντομα! ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΣΙΓΑΡΟ (αν κάπνιζα, ίσως δεν θα ζούσα τώρα με τριπλό χτύπημα) και οπωσδήποτε ΕΜΒΟΛΙΟ γρίπης!» κατέληξε.

Μαρτυρία Νίκου Σπανόπουλου από την Αμαλιάδα

Τις εφιαλτικές στιγμές που πέρασε επί 15 ημέρες μέσα στον θάλαμο αρνητικής πίεσης περιέγραψε ο Νίκος Σπανόπουλος από την Αμαλιάδα, που κατάφερε να βγει νικητής από τη μάχη με τον κορωνοϊό έπειτα από συνολικά έναν μήνα νοσηλείας.

Ο 44χρονος ήταν από τα πρώτα κρούσματα του ιού, καθώς νόσησε έπειτα από την επαφή που είχε με τον αδελφό του, ο οποίος είχε κάνει το ταξίδι στους Αγίους Τόπους, που αποτέλεσε τη θρυαλλίδα η οποία πυροδότησε τον φονικό ιό στη δυτική Ελλάδα. Όλα ξεκίνησαν με μερικά δέκατα, όμως η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση. «Αρχικά παρουσίασα μερικά δέκατα, γρήγορα όμως τα πράγματα χειροτέρεψαν. Κατάλαβα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά…» ανέφερε ο κ. Σπανόπουλος, ο οποίος δεν έπασχε προηγουμένως από κάποιο βαρύ υποκείμενο νόσημα.

f1 B

Στο Νοσοκομείο του Ρίου όπου εισήχθη διαπιστώθηκε την επόμενη μέρα ότι νοσεί από τον κορωνοϊό, ενώ τα συμπτώματα γίνονταν όλο πιο έντονα. Έτσι, οι γιατροί τον διασωλήνωσαν αμέσως και τον μετέφεραν στον θάλαμο αρνητικής πίεσης κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

«Όταν μου είπαν ότι πρέπει να μπω σε ειδικό θάλαμο, είπα “Νίκο, τώρα πρέπει να παλέψεις για τη ζωή σου”. Δεν ήξερα αν είναι μέρα ή νύχτα. Μόνο ο γιατρός μού έκανε νόημα και μου έδινε κουράγιο. Οι δικοί μου πέρασαν πιο δύσκολα. Είπα “τα δίνουμε όλα”…» περιέγραψε χαρακτηριστικά στο thebest.gr ο κ. Σπανόπουλος.

Στον ειδικό θάλαμο ο 44χρονος ασθενής είχε χάσει την αίσθηση του χρόνου και το μόνο που άκουγε ήταν ο ήχος από τα μηχανήματα.  «Το μόνο που έβλεπα ήταν άτομα διασωληνωμένα. Δεν ήξερα αν είναι μέρα ή νύχτα. Έβλεπα μόνο τον γιατρό μου από ένα μικρό παραθυράκι» περιέγραψε. Μετά τη φρικτή τρομακτική περιπέτεια ο κ. Σπανόπουλος ευχαριστεί τον Θεό και τους γιατρούς και καλεί όλον τον κόσμο να τηρεί τα μέτρα προφύλαξης, ώστε να βιώσουν όσο το δυνατόν λιγότεροι τη δική του εμπειρία.

Η περιπέτεια της οικογένειας Ρετσώνη στη Σπερχειάδα

Έφτασε στο τέλος του ο γολγοθάς για την οικογένεια στη Σπερχειάδα, που βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον κορωνοϊό μια μητέρα και το τριών μηνών βρέφος της, σε μια ιδιαίτερη περίπτωση που συγκίνησε το πανελλήνιο. Η τετραμελής οικογένεια Ρετσώνη έσμιξε πια στο σπίτι της, αφού μητέρα και παιδί πήραν εξιτήριο υγιείς, αφήνοντας πίσω τους τις οδυνηρές ημέρες που πέρασαν.

«Αυτό που λένε ότι εκτιμάς τα μικρά πράγματα όταν τα χάνεις, ισχύει. Από το σπιτάκι μου λοιπόν (επιτέλους), έχοντας δίπλα μου την πριγκίπισσά μου και τον μαχητή μου και τον άντρα μου που προσπαθεί κι αυτός να συνέλθει, έχω να πω ότι το να ανοίγεις το παράθυρό σου το πρωί και να βλέπεις τον ουρανό και να μυρίζεις τη βροχή είναι ευλογία! Έχω δρόμο ακόμα μπροστά μου για να συνέλθω (ακόμα ακούω τον θόρυβο της αρνητικής πιέσεως στα αυτιά μου), αλλά μου χρωστάει ο Θεός λίγη ευτυχία και ελπίζω να μου τη δώσει από δω και πέρα!..» ήταν η συγκινητική ανάρτηση της Κατερίνας.

f1 G

Η περιπέτεια της οικογένειας Ρετσώνη προκάλεσε τεράστια συγκίνηση μετά τη διάγνωση της μητέρας και του μόλις τριών μηνών βρέφους της με κορωνοϊό, αλλά το παζλ της δοκιμασίας συμπλήρωσε και το αυτοκινητικό ατύχημα του συζύγου και πατέρα! Μητέρα και παιδί νοσηλεύτηκαν σε ειδικούς θαλάμους στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» και μάλιστα αυτή η περιπέτεια ήρθε έπειτα από μια ακόμα μεγάλη δοκιμασία. Η Κατερίνα εισήχθη στο νοσοκομείο τον περασμένο Νοέμβριο, λόγω επιπλοκών στον τοκετό και τελικά γέννησε τον Δεκέμβριο, κλείνοντας συνολικά 49 μέρες νοσηλείας.

Σε αυτό το διάστημα, ένα σοβαρό τροχαίο του συζύγου της τον έστειλε για νοσηλεία στο Νοσοκομείο Θηβών με κατάγματα στον θώρακα και τραύματα στο πρόσωπο, κάνοντάς τους να αναρωτιούνται πότε θα τους χαμογελάσει, επιτέλους, η ζωή, αφού σκορπίστηκαν στα νοσοκομεία. «Η προσευχή και η πίστη μάς έχουν κρατήσει ζωντανούς από τον Νοέμβριο που άρχισαν τα προβλήματα» είχε πει η ίδια στο Lamiareport.gr και φαίνεται ότι, τελικά, ο κύκλος της περιπέτειας έκλεισε και η οικογένεια ελπίζει να μείνουν όλα στο παρελθόν.

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...