Απάνθρωπη εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων σε άτομα που ζουν μέσα σε χαρτόκουτα!

Δεν αποφεύγουν τις ακρότητες οι αστυνομικοί, καθώς συνεχίζουν να εφαρμόζουν την τήρηση των περιοριστικών μέτρων που έχει επιβάλει η κυβέρνηση για να βάλει τέλος στην εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού.

Έτσι, τις προηγούμενες ημέρες δεν δίστασαν να επιβάλουν πρόστιμα ακόμη και σε… αστέγους για άσκοπη μετακίνηση!

Με την τακτική αυτή άνθρωποι που ζουν στον δρόμο και κοιμούνται πάνω σε χαρτόκουτα, εκτεθειμένοι σε άσχημες καιρικές συνθήκες, βρίσκονται υπόλογοι και καλούνται να λογοδοτήσουν στις Αρχές, επειδή δεν εφαρμόζουν τα μέτρα που είναι κομμένα και ραμμένα για όλους τους άλλους εκτός από τους ίδιους!

Πρόκειται για άτομα όλων των ηλικιών που δεν έχουν «πού την κεφαλήν κλίναι», χωρίς εισόδημα και είναι κυριολεκτικά αφημένοι στην τύχη τους, καθώς δεν έχει ληφθεί καμιά μέριμνα ώστε να προστατευτούν από τη μάστιγα του κορονοϊού.

Σύμφωνα με καταγγελία της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Αρσις», έχουν γίνει διαδοχικές καταγγελίες για την επιβολή προστίμων σε αστέγους στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, σε ένα ζευγάρι αστέγων η Αστυνομία επέβαλε… τέσσερις φορές πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση

Λόγω της πανδημίας

«Η αστεγία είναι κατάσταση και όχι διεύθυνση. Η ευθύνη μεταφοράς των άστεγων συμπολιτών μας σε χώρους επείγουσας φιλοξενίας λόγω της πανδημίας βαραίνει την ελληνική πολιτεία, η οποία δεσμεύτηκε για τη δημιουργία τέτοιων χώρων. Ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων φιλοξενίας των αστέγων της Θεσσαλονίκης δεν επαρκεί για την κάλυψη όλων όσων αυτή τη στιγμή βρίσκονται άστεγοι στην πόλη» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην καταγγελία της η κοινωνική μη κυβερνητική οργάνωση.

Η οργάνωση εξηγεί ότι οι άνθρωποι που ζουν υπό συνθήκη αστεγίας χρειάζεται -εκ των πραγμάτων- να μετακινούνται, προκειμένου να καλύψουν τις πιο απλές και καθημερινές ανάγκες τους, όπως, για παράδειγμα, να κάνουν χρήση μπάνιου ή τουαλέτας. Παράλληλα, η «Αρσις» καλεί τους πολίτες να επικοινωνούν μαζί της σε περίπτωση που γνωρίζουν άτομα στα οποία, ενώ ζουν σε συνθήκες αστεγίας, έχει επιβληθεί πρόστιμο άσκοπης μετακίνησης από την Αστυνομία, προκειμένου να υποστηρίζονται στη διαδικασία των ενστάσεων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ