Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

«Πάγωσαν» οι κάτοικοι της Ξάνθης το βράδυ της Κυριακής – UFO έκαναν την εμφάνισή τους

«Πάγωσε» το αίμα των κατοίκων της Ξάνθης το βράδυ της Κυριακής, όταν πάνω από τα κεφάλια τους έκαναν την εμφάνισή τους… UFO!

Πολλοί εξ αυτών προσπαθούσαν να συνειδητοποιήσουν τι συμβαίνει και αν ξετυλίγονται μπροστά στα μάτια τους σκηνές από την ταινία «Ημέρα ανεξαρτησίας», ενώ οι πιο ψύχραιμοι βρήκαν το… κουράγιο να αιχμαλωτίσουν με τα κινητά τους τούς απρόσμενους ιπτάμενους επισκέπτες.

Μέχρι να μαθευτεί πως αυτό που έβλεπαν ήταν ο «στρατός» των φωτεινών δορυφόρων που ξαπόστειλε στο Διάστημα ο κροίσος Ιλον Μασκ, όλοι προσπαθούσαν να καταλάβουν τι έχει συμβεί στον ουρανό της πόλης τους! Το μυστήριο, που έμοιαζε να έχει ξεπηδήσει από τη σφαίρα του ανεξήγητου, λύθηκε, όταν έγινε γνωστό ότι τα UFO ήταν στην πραγματικότητα τμήμα των δορυφόρων του πρότζεκτ Starlink από την εταιρία του Μασκ SpaceX.

Ο Αμερικανός μεγιστάνας και ιδιοκτήτης της Tesla, που έχει στόχο να «κατακτήσει» και τον πλανήτη Αρη, δημιουργώντας στον κόκκινο πλανήτη μέχρι και αποικία, βάλθηκε να εκτοξεύσει 42.000 δορυφόρους χαμηλής τροχιάς, για να παρέχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Όμως, το φιλόδοξο σχέδιο του «Mister Tesla» έχει πυροδοτήσει θύελλα αντιδράσεων από τους «εραστές» του νυχτερινού ουρανού! Αστρονόμοι και αστροφωτογράφοι υποστηρίζουν ότι οι συγκεκριμένοι δορυφόροι, υπό συγκεκριμένη γωνία, μπορούν να γίνουν πιο φωτεινοί από την Αφροδίτη ή τον Δία, αντανακλώντας με τους ηλιακούς συλλέκτες τους το φως του ήλιου, κάτι που τους κάνει ορατούς με γυμνό μάτι, σε πολύ σκοτεινούς ουρανούς.

Οι επικρίσεις που δέχτηκε γι’ αυτό το πρότζεκτ ανάγκασαν τον Μασκ, με «τιτίβισμά» του, να παραδεχτεί ότι η φωτεινότητα των δορυφόρων θα πρέπει να είναι πολύ λιγότερο αισθητή κατά τη διάρκεια της αύξησης της τροχιάς, ενώ στους δορυφόρους θα μπουν ειδικά σκίαστρα! Επίσης, κάποιοι από τους επικριτές του κροίσου (ο οποίος, μεταξύ άλλων, αναπτύσσει προηγμένης τεχνολογίας εμφυτεύματα για τον εγκέφαλο, ώστε να μπορεί κανείς να ελέγξει με τη σκέψη υπολογιστές και αντίστροφα να δεχθεί ασύρματα πληροφορίες στο μυαλό του) κάνουν λόγο για «ιδιωτικοποίηση του ουρανού», ενώ η Διεθνής Ενωση Αστρονομίας επισημαίνει ότι οι επεμβάσεις στον νυχτερινό ουρανό θα έχουν επιπτώσεις ακόμη και στο οικοσύστημα του πλανήτη μας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...