Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Πρωινές φιλοσοφίες!

Ο επιστήμονας Γρηγόριος Βαστατζίδης δίνει μια ξεχωριστή νότα στην εκπομπή «Ομορφη μέρα» στο Blue Sky και αποκαλύπτει τα όνειρά του εκτός πλατό.


Ο επιστήμων Γρηγόριος Βαστατζίδης είναι το νέο μέλος στην πρωινή εκπομπή του Blue Sky «Oμορφη μέρα», στην οποία εμφανίζεται κάθε Παρασκευή. Από τη στιγμή που έκανε την πρώτη εμφάνισή του πήρε θετικά σχόλια από το κοινό αλλά και από τους ανθρώπους του καναλιού.


Ποιος είναι όμως ο ερευνητής, φιλόσοφος και ψυχοδιανοητής που μας κέντρισε το ενδιαφέρον; Διάλεξε να ασχοληθεί με την ψυχολογία και ακολούθησε μια αξιοθαύμαστη πορεία σπουδών και διακρίσεων σε όλο τον κόσμο.


Φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Brantridge στο τμήμα Ψυχολογίας και στο Ansted καθώς και στο World Information Distributed University, από το οποίο έλαβε και το Ανώτερο Διδακτορικό Δίπλωμα. Του έχει ανατεθεί η θέση του αναπληρωτή καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Oradea στη Ρουμανία, ενώ έχει επινοήσει το εξομοίωμα ενισχυτή Amplifier Simulacrum, μια σπουδαία μελέτη που αφορά τον ανθρώπινο εγκέφαλο.


Σε ηλικία μόλις 33 ετών έγινε μέλος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου της Διπλωματικής Ακαδημίας του Λονδίνου και στη συνέχεια στη Διεθνή Διπλωματική Ακαδημία, ενώ εξελέγη μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Πληροφορικής, η οποία επιλέγει ένα μέλος ανάμεσα σε 1.000.000 πολίτες!


Πώς επιλέξατε να κάνετε τηλεόραση;
Πάντα με ενδιέφεραν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ο άμεσος τρόπος με τον οποίο μεταδίδουν το μήνυμα στην κοινωνία. Λόγω της κρίσιμης φάσης στην οποία διέρχεται η χώρα μας έκρινα ότι τώρα έχω χρέος να απευθυνθώ στον κόσμο λέγοντας αλήθειες και βοηθώντας με τις απόψεις μου να βρει έναν σωστό τρόπο σκέψης στη δυσβάσταχτη καθημερινότητα.


Ποιο σχόλιο που έχετε ακούσει σας έχει συγκινήσει ή σας έκανε εντύπωση;
Αυτό που με έχει συγκινήσει ιδιαίτερα και το επαναφέρω συχνά στη μνήμη μου είναι η φράση του καθηγητή μου Στάνλεϊ Σφήκα, όταν έπαιρνα το Ανώτερο Διδακτορικό μου, «Θέσε αδύνατους στόχους». Αυτό κάνω συνεχώς.


Τι είναι αυτό που δεν θα κάνατε στην τηλεόραση;
Δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να δημαγωγώ εις βάρος του τηλεοπτικού κοινού, υποτιμώντας τη νοημοσύνη του και διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα.


Πώς είναι η σχέση σας με τους υπόλοιπους συντελεστές;
Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τους εξαιρετικούς συντελεστές της εκπομπής «Ομορφη Μέρα». Αγκάλιασαν με πολλή αγάπη τις ψυχοφυσιολογικές απόψεις μου και είχαν το θάρρος να τις προβάλλουν σε μια ζώνη προγράμματος τηλεοπτικά δύσκολη για την απορρόφηση από το κοινό.


Τελικά πώς μπορεί ένας φιλόσοφος να κάνει πρωινό;
Θα έλεγα ότι όχι μόνο μπορεί, αλλά και επιβάλλεται τώρα περισσότερο από ποτέ, λόγω της σχιζοφρενούς καταστάσεως στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας.


Ποιο είναι το όνειρό σας;
Ενα από τα όνειρά μου, γιατί κάνω πολλά, είναι να δημιουργηθεί μια Ακαδημία Σοφών στα πρότυπα της Ακαδημίας του Πλάτωνα, η οποία θα αποτελέσει Παγκόσμιο Κέντρο Αναφοράς για την κοινωνία της Γνώσης.


Θα θέλατε να κάνετε μια δική σας εκπομπή για να σας γνωρίσει ο κόσμος καλύτερα μέσα από το επάγγελμά σας;
Βεβαίως. Πιστεύω ότι μια εκπομπή σε συνάφεια με το επάγγελμά μου -με συμμετοχή όλων των κοινωνικών τάξεων και των μορφωτικών επιπέδων- θα ήταν πολύ χρήσιμη για την ανακούφιση και την επιπλέον επιμόρφωση του κοινού.


Ποια είναι τα χόμπι σας;
Το πιο βασικό είναι η γυμναστική. Ασχολούμαι καθημερινά με ένα ειδικό πρόγραμμα εκγύμνασης, γιατί η διαμόρφωση του πνεύματος πρέπει να συνυπάρχει με την άριστη διαμόρφωση του σώματος.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...