Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Κοινώνησαν μαζί με Αρχιεπίσκοπο που είχε κορονοϊό και δεν κόλλησαν!

Ιεράρχης που τέλεσε τη θεία λειτουργία της Ανάστασης σε μοναστήρι της Ρουμανίας είχε νοσήσει από κορονοϊό και επίσης βρέθηκαν θετικά άτομα από το περιβάλλον του, τα οποία εξετάστηκαν. Κατά περίεργο τρόπο, όμως, δεν βρέθηκε θετικός κανείς από όσους είχαν λάβει τη θεία κοινωνία!

Ο εμβληματικός για ολόκληρη τη Ρουμανία Αρχιεπίσκοπος Σουτσεάβα Ποιμήν, ένας ιεράρχης ηλικίας 90 χρόνων, συμμετείχε στις λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας και της Ανάστασης στη Μονή του Αγίου Ιωάννου του Τραπεζούντιου, καθώς εκεί βρίσκεται το επισκοπείο όπου διαμένει. Οι λειτουργίες τελέστηκαν μόνο με την παρουσία των μοναχών και των ιερέων της επισκοπής και χωρίς την παρουσία πιστών, καθώς και στη Ρουμανία ίσχυαν περιοριστικά μέτρα στις εκκλησίες.

Κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας ο σεβασμιότατος Ποιμήν δεν αισθανόταν καλά και τη Δευτέρα του Πάσχα μεταφέρθηκε τελικά στο νοσοκομείο της Σουτσεάβα, μιας περιοχής όπου έχουν καταγραφεί τα περισσότερα κρούσματα. Εκεί, διαπιστώθηκε ότι ο ηλικιωμένος ιεράρχης είχε προσβληθεί από κορονοϊό κι έτσι διακομίστηκε στο ινστιτούτο «Matei Bals», στο Βουκουρέστι, όπου νοσηλεύεται ως σήμερα με πνευμονία, με την κατάστασή του να είναι σταθερή.

Ιχνηλάτηση

Ο αρμόδιος φορέας (DSP Suceava) ιχνηλάτησε τις επαφές του Αρχιεπισκόπου στη μονή, όπου έχει την έδρα της η Αρχιεπισκοπή, και σε όσους κοινώνησαν από το ίδιο Άγιο Δισκοπότηρο στην Ανάσταση προκειμένου να τους υποβάλει σε τεστ. Συλλέχθηκαν δείγματα από περίπου 50 άτομα, μοναχούς, ιερείς και το προσωπικό του γηροκομείου της μονής, και το αποτέλεσμα εξέπληξε όσους περίμεναν με αγωνία τι συνέβη με όσους μετέλαβαν από το ίδιο Δισκοπότηρο, όπως ο ίδιος.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η μονή και τα οποία έκανε γνωστά ο πατέρας Βασίλειος Ακριβόπουλος, ένας εκ των πλέον σεβαστών κληρικών του Βόλου και της Μητρόπολης Δημητριάδος, όλοι κοινώνησαν από το ίδιο Δισκοπότηρο «εκτός από έναν, τον διάκονο, που εκτελούσε χρέη νεωκόρου και φρόντιζε για την τάξη της ακολουθίας… Από όλους αυτούς που υποβλήθηκαν στο τεστ ένας μόνον βρέθηκε θετικός και αυτός είναι ο διάκονος που ΔΕΝ κοινώνησε από το άγιο ποτήριο που κρατούσε ο επίσκοπος!»

Όπως αναφέρουν τα ρουμανικά ΜΜΕ, πέντε άτομα βρέθηκαν θετικά από τα πρώτα 37 δείγματα. Πρόκειται για πέντε μέλη της διοίκησης της Αρχιεπισκοπής και ένα έκτο που ήταν γνωστό ότι νοσούσε πριν από τον Αρχιεπίσκοπο. Κανείς από αυτούς που μετέλαβαν τη θεία κοινωνία δεν νόσησε και αυτό είναι κάτι που έκανε τη μονή να καταγγείλει σε έντονο ύφος το κλείσιμο των ναών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...