Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις 21χρονης για τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια μεγαλογαιοκτήμονα...

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τον 57χρονο μεγαλογαιοκτήμονα,...

Bρήκαμε το κατοικίδιο της Στέλλας Μπεζαντάκου που έχει γίνει viral στο TikTok...

Στέλλα, μας ακούς; Πολύ μεγάλος σταρ ο Κυριάκος! Μην...

Δημήτρης Κόκοτας: Διασωληνωμένος με διπλό έμφραγμα ο τραγουδιστής!

Δύσκολες ώρες για τον Δημήτρη Κόκοτα, ο οποίος δίνει...

Ανοίγουν στόματα για τον θάνατο της Μαίρης Χρονοπούλου

«Το είπα από την πρώτη στιγμή ότι θεωρώ ομιχλώδες...

Συναγερμός για εξέγερση στις φυλακές

Εισαγγελική έρευνα για εμπλοκή μεγάλου δικηγορικού γραφείου σε υποκίνηση ταραχών μέσα σε σωφρονιστικά ιδρύματα.

Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στο υπουργείο Δικαιοσύνης και στις εισαγγελικές Αρχές της χώρας, με αφορμή σοβαρή υπόθεση παρακίνησης κρατουμένων σε εξέγερση. Με εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη, στο «στόχαστρο» επείγουσας έρευνας μπαίνει μεγάλο δικηγορικό γραφείο της Αθήνας, με αφορμή την αποστολή δύο φαξ στις φυλακές της Κέρκυρας με παραλήπτες του ενός τον ξάδελφο του Αλβανού κακοποιού Μαριάν Κόλα (πρωταγωνιστή στη μεγάλη απόδραση των έντεκα από τις φυλακές Τρικάλων, ο οποίος έπεσε νεκρός σε συμπλοκή με αστυνομικούς τον περασμένο Ιούλιο) και του άλλου έναν Ελληνα ισοβίτη.


Σύμφωνα με πληροφορίες, το φαξ στάλθηκε από το μεγάλο δικηγορικό γραφείο της Αθήνας στη γραμματεία των φυλακών της Κέρκυρας και φέρεται να προέτρεπε τους κρατουμένους σε στάση ως αντίδραση στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ίδρυση φυλακής υψίστης ασφαλείας στον Δομοκό. Ωστόσο, την ανησυχία των αρμόδιων παραγόντων επέτεινε το γεγονός ότι έγγραφο με το ίδιο περιεχόμενο, χωρίς όμως να προκύπτει ο αποστολέας, εντοπίστηκε και στις φυλακές Κορυδαλλού, να μοιράζεται από κρατούμενο σε κρατούμενο.


Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, είναι πολύ πιθανό να πρόκειται για σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας εν όψει των δημοτικών εκλογών, με αιχμή τη δημιουργία φυλακής υψίστης ασφαλείας στον Δομοκό. Μάλιστα, όπως επισημαίνουν, η ύπαρξη αυτών των εγγράφων συνδυάστηκε με περιστατικά προτροπής κρατουμένων στις φυλακές της Πάτρας να σταματήσουν να εργάζονται, καθώς και πληροφορίες που συνέδεαν την -προ ενός έτους-απόδραση των έντεκα με βλέψεις κρατουμένων για γενικευμένη εξέγερση.


Αξίζει να σημειωθεί ότι το γραφείο που βρίσκεται στο «στόχαστρο» της εισαγγελικής έρευνας, εκτός από ποινικούς κρατουμένους, εκπροσωπεί και κατηγορουμένους για τρομοκρατία. Βέβαια, δικηγορικές πηγές δίνουν τελείως διαφορετική διάσταση στην υπόθεση, καθώς επισημαίνουν πως το συγκεκριμένο κείμενο συντάχθηκε από κρατουμένους και εστάλη στο δικηγορικό γραφείο με σκοπό να δοθεί η γνώμη του δικηγόρου, ενώ τονίζουν ότι λειτουργεί ενημερωτικά και εκτονωτικά, ώστε να ξέρουν οι κρατούμενοι τι λέει ο νέος νόμος.


Πλέον, εισαγγελέας Πρωτοδικών αναλαμβάνει να διερευνήσει την υπόθεση προκειμένου να διαπιστωθεί αν τελέστηκε το αδίκημα της παρότρυνσης σε εξέγερση (στάση) κρατουμένων. Η πρώτη ενέργειά του θα είναι να εξακριβώσει αν το τηλέφωνο που αναγράφεται στα φαξ αντιστοιχεί στο γνωστό δικηγορικό γραφείο. Επίσης, θα εξεταστεί και η σχέση του δικηγορικού γραφείου της Αθήνας με τους δύο κρατουμένους-παραλήπτες. Αν ο εισαγγελέας διαπιστώσει ότι πράγματι ο αριθμός φαξ ανήκει στο γραφείο, τότε είναι βέβαιο ότι ο δικηγόρος επικεφαλής του θα κληθεί προκειμένου να δώσει εξηγήσεις.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...