Δευτέρα, 28 Ιουλίου, 2025

Η Δέσποινα Βανδή με τον Μπισμπίκη στην αποφοίτηση της κόρης της στο...

Από τη συναυλία της στην Κεφαλονιά, στο Λονδίνο για την τελετή αποφοίτηση της κόρης της, Μελίνας Νικολαϊδη.

Η Αννίτα Πάνια ποζάρει στα 55 με μικροσκοπικό μπικίνι

Η Αννίτα Πάνια το Σαββατοκύριακό της έκανε τις βουτιές της φορώντας μαύρο μπικίνι.

Τράπερ βούτηξε 900.000 € – Ο ρόλος του «λογιστή», το ραντεβού στο...

Νέα μπλεξίματα με τη Δικαιοσύνη φέρεται ότι έχει ακόμα...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για τη Δευτέρα 28 Ιουλίου

ΚΡΙΟΣΗ σημερινή μέρα ευνοεί επαγγελματικές αποφάσεις που θα πάρετε...

Συναγερμός για εξέγερση στις φυλακές

Εισαγγελική έρευνα για εμπλοκή μεγάλου δικηγορικού γραφείου σε υποκίνηση ταραχών μέσα σε σωφρονιστικά ιδρύματα.

Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στο υπουργείο Δικαιοσύνης και στις εισαγγελικές Αρχές της χώρας, με αφορμή σοβαρή υπόθεση παρακίνησης κρατουμένων σε εξέγερση. Με εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη, στο «στόχαστρο» επείγουσας έρευνας μπαίνει μεγάλο δικηγορικό γραφείο της Αθήνας, με αφορμή την αποστολή δύο φαξ στις φυλακές της Κέρκυρας με παραλήπτες του ενός τον ξάδελφο του Αλβανού κακοποιού Μαριάν Κόλα (πρωταγωνιστή στη μεγάλη απόδραση των έντεκα από τις φυλακές Τρικάλων, ο οποίος έπεσε νεκρός σε συμπλοκή με αστυνομικούς τον περασμένο Ιούλιο) και του άλλου έναν Ελληνα ισοβίτη.


Σύμφωνα με πληροφορίες, το φαξ στάλθηκε από το μεγάλο δικηγορικό γραφείο της Αθήνας στη γραμματεία των φυλακών της Κέρκυρας και φέρεται να προέτρεπε τους κρατουμένους σε στάση ως αντίδραση στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ίδρυση φυλακής υψίστης ασφαλείας στον Δομοκό. Ωστόσο, την ανησυχία των αρμόδιων παραγόντων επέτεινε το γεγονός ότι έγγραφο με το ίδιο περιεχόμενο, χωρίς όμως να προκύπτει ο αποστολέας, εντοπίστηκε και στις φυλακές Κορυδαλλού, να μοιράζεται από κρατούμενο σε κρατούμενο.


Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, είναι πολύ πιθανό να πρόκειται για σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας εν όψει των δημοτικών εκλογών, με αιχμή τη δημιουργία φυλακής υψίστης ασφαλείας στον Δομοκό. Μάλιστα, όπως επισημαίνουν, η ύπαρξη αυτών των εγγράφων συνδυάστηκε με περιστατικά προτροπής κρατουμένων στις φυλακές της Πάτρας να σταματήσουν να εργάζονται, καθώς και πληροφορίες που συνέδεαν την -προ ενός έτους-απόδραση των έντεκα με βλέψεις κρατουμένων για γενικευμένη εξέγερση.


Αξίζει να σημειωθεί ότι το γραφείο που βρίσκεται στο «στόχαστρο» της εισαγγελικής έρευνας, εκτός από ποινικούς κρατουμένους, εκπροσωπεί και κατηγορουμένους για τρομοκρατία. Βέβαια, δικηγορικές πηγές δίνουν τελείως διαφορετική διάσταση στην υπόθεση, καθώς επισημαίνουν πως το συγκεκριμένο κείμενο συντάχθηκε από κρατουμένους και εστάλη στο δικηγορικό γραφείο με σκοπό να δοθεί η γνώμη του δικηγόρου, ενώ τονίζουν ότι λειτουργεί ενημερωτικά και εκτονωτικά, ώστε να ξέρουν οι κρατούμενοι τι λέει ο νέος νόμος.


Πλέον, εισαγγελέας Πρωτοδικών αναλαμβάνει να διερευνήσει την υπόθεση προκειμένου να διαπιστωθεί αν τελέστηκε το αδίκημα της παρότρυνσης σε εξέγερση (στάση) κρατουμένων. Η πρώτη ενέργειά του θα είναι να εξακριβώσει αν το τηλέφωνο που αναγράφεται στα φαξ αντιστοιχεί στο γνωστό δικηγορικό γραφείο. Επίσης, θα εξεταστεί και η σχέση του δικηγορικού γραφείου της Αθήνας με τους δύο κρατουμένους-παραλήπτες. Αν ο εισαγγελέας διαπιστώσει ότι πράγματι ο αριθμός φαξ ανήκει στο γραφείο, τότε είναι βέβαιο ότι ο δικηγόρος επικεφαλής του θα κληθεί προκειμένου να δώσει εξηγήσεις.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Φωτεινή Μπαρνασά: Τρόμος για την καλλονή του «My style rocks»

Από τις στιλιστικές δοκιμασίες του «My Style Rocks» στα decks νυχτερινού κέντρου της παραλιακής λεωφόρου και προσεχώς στο στούντιο ηχογράφησης.

Γνωστός τραγουδιστής χώρισε με ηθοποιό και τρεις μήνες μετά περιμένει παιδί από τη νέα του σύντροφο

Ο έρωτας με έρωτα περνάει αλλά ο τραγουδιστής βάλθηκε να τα κάνει όλα μαζί!

Οι κυρίες που ξεχώρισαν με το στιλ τους στο Προεδρικό Μέγαρο

Ούτε οι κυρίες που συνήθως δίνουν χρώμα στην πολιτική ή όπου βρεθούν κατάφεραν να... φωτίσουν το Προεδρικό Μέγαρο στην εκδήλωση του

Απαστράπτουσα η Τίνα Μεσσαροπούλου στη δεξίωση του Προεδρικού Μεγάρου

Η Τίνα Μεσσαροπούλου επέστρεψε για λίγο από την Πάρο...

Παντρεύεται γνωστό ζευγάρι – Αυτή είναι η προαναγγελία γάμου

Καλοκαίρι χωρίς γάμους γίνεται, δε γίνεται! Η προαναγγελία του γάμου τους δημοσιεύτηκε και αναφέρει χαρακτηριστικά:

Αστράψαν τα φλας στην Επίδαυρο

Ερωτευμένα ζευγάρια απόλαυσαν την Utopia στην Επίδαυρο. Ο λόγος...

Η Δήμητρα Ματσούκα σε απαγορευμένη σχέση

Η εκρηκτική Δήμητρα Ματσούκα ξανά στην TV! Η τελευταία τηλεοπτική σειρά στην οποία είδαμε τη Δήμητρα Ματσούκα ήταν
spot_img
spot_img