Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

«Ντου» της Αστυνομίας στα υπαίθρια πάρτι, πόλεμος με ομάδες αντιεξουσιαστών

Σε πεδία μάχης έχουν μετατραπεί τα τελευταία 24ωρα οι πλατείες, όπου αστυνομικοί σπεύδουν για να διαλύσουν συγκεντρωμένους με take away ποτά στο χέρι, ενώ οργανωμένες ομάδες της Εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου καλούν σε «ανταρσία» και «ανυπακοή» και οργανώνουν επιθέσεις κατά των δυνάμεων.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι αστυνομικοί ειδοποιούνται τηλεφωνικώς για ανύπαρκτα περιστατικά, ώστε να βρεθούν αντιμέτωποι με φονικές «ενέδρες», τακτική που ακολούθησαν οι ταραξίες στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη.

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ του Σαββάτου, η Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. δέχθηκε επίθεση με μολότοφ στην οδό Κεφαλληνίας από οργανωμένη ομάδα νεαρών που συμμετείχε στη συγκέντρωση στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου. Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα με ψευδή καταγγελία για ληστεία με μαχαίρι σε πεζό που ήταν τραυματισμένος στο πόδι. Ακολούθησε κι άλλη επίθεση με μολότοφ κατά διμοιρίας των ΜΑΤ περιμετρικά της πλατείας και οι αστυνομικοί απώθησαν τους νεαρούς με χρήση χημικών.

Ήδη από τις 8.30 το βράδυ της ίδιας ημέρας, ομάδες αντιεξουσιαστών απηύθυναν κάλεσμα σε συγκέντρωση με σύνθημα «η Αστυνομία έξω από την πλατεία», ενώ στη συνέχεια περίπου 400 νεαροί έκαναν πορεία στην Πατησίων και προκάλεσαν εκτεταμένους βανδαλισμούς σε βιτρίνες σούπερ μάρκετ και σταθμευμένα αυτοκίνητα ως «αντίποινα» στις προσαγωγές και τις πέντε συλλήψεις που είχαν γίνει τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Τότε η διέλευση περιπολικών από την πλατεία Αγίου Γεωργίου, όπου είχε στηθεί υπαίθριο πάρτι με μπίρες και μουσική, προκάλεσε την επίθεση των συγκεντρωμένων κατά των αστυνομικών.

Επενέβησαν τα ΜΑΤ και ακολούθησαν συγκρούσεις με 37 προσαγωγές, πέντε από τις οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις, με τέσσερις κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος. Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο, έλαβαν τακτική δικάσιμο για τις 21 Μαΐου και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αυτός που έκανε το τηλεφώνημα για την ανύπαρκτη ληστεία ήταν ένας 52χρονος, ο οποίος συνελήφθη το πρωί της Κυριακής, σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία και σήμερα θα παραπεμφθεί στον εισαγγελέα.

Φ2 49

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...