Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Σοκαριστικές μαρτυρίες για το διπλό φονικό στα Ανώγεια: «Είδα τον Γιώργη με σφαίρες γιατί η μπλούζα του ήταν σκισμένη»

Νέες σοκαριστικές αποκαλύψεις έρχονται στο φως για το διπλό φονικό στο Περαχώρι Ανωγείων, με θύματα τον 63χρονο Λευτέρη Καλομοίρη και στον 30χρονο Γιώργο Ξυλούρη, μέσα από καταθέσεις μαρτύρων στην ανακρίτρια Ρεθύμνου, οι οποίες κόβουν την ανάσα.

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν τις τελευταίες στιγμές του Γιώργου Ξυλούρη, πριν αφήσει την τελευταία του πνοή στην καρότσα του αγροτικού οχήματος κατά τη μεταφορά του στο Κέντρο Υγείας, καθώς και τι προηγήθηκε στο σπίτι του, όπου συγγενείς και φίλοι προσπαθούσαν με νύχια και με δόντια να τον κρατήσουν κλειδωμένο μέσα για την ασφάλειά του.

Οι ίδιοι κατέθεσαν στη δικαστική λειτουργό ότι και μετά τον πρώτο τσακωμό ο 29χρονος Μανώλης Καλομοίρης πήγε κρατώντας όπλο στο σπίτι του 30χρονου, αλλά ο άτυχος πατέρας του και μαντιναδολόγος τον γύρισε πίσω στο σπίτι τους.

«Είδα τον 29χρονο Μανώλη να κρατάει ένα όπλο και να πηγαίνει προς το σπίτι του Ξυλούρη. Ο πατέρας του και ο ξάδερφός του μαζί με άλλα άτομα (δεν θυμάμαι ποια) του φώναζαν και προσπαθούσαν να τον σταματήσουν. Ο πατέρας του, θυμάμαι, του είπε “μη Μανώλη, υπάρχουν κοπέλια μέσα”. Το ίδιο τού είπα κι εγώ. Εκεί είδα το πιστόλι, το κρατούσε στο χέρι. Ο Καλομοίρης έφτασε έξω από το σπίτι του Ξυλούρη και ο πατέρας του τον γύρισε πίσω» αναφέρει μία από τις μαρτυρίες.

Σε άλλο σημείο της κατάθεσης, σύμφωνα με το cretalive.gr, περιγράφεται ότι ο Ξυλούρης είχε εξοργιστεί από τη γροθιά που δέχτηκε από τον 29χρονο και αρνιόταν να πιστέψει ότι τον χτύπησε. Όταν, τελικά, μπήκε στο σπίτι του με το μάτι του μελανιασμένο, οι δικοί του προσπάθησαν να τον κλειδώσουν για να μη φύγει ώσπου να καλμάρουν τα νεύρα του.

f10

«Ζήτησα να κλειδώσω την πόρτα του διαμερίσματος. Κλειδώνω την πόρτα και βάζω το κλειδί στην τσέπη (…) Προσπαθούσαμε να τον συγκρατήσουμε» κατέθεσε ένας από τους μάρτυρες.

Όμως, αγνοούσε ότι το υπνοδωμάτιο συγκοινωνούσε με την ταράτσα του διπλανού σπιτιού, απ’ όπου κι «έφυγε» τελικά ο άτυχος κτηνοτρόφος. Ανατριχίλα προκαλεί η περιγραφή των τελευταίων στιγμών του Ξυλούρη: «Περίπου στο σημείο που είχε γίνει ο καβγάς, είδα ότι είχε μαζευτεί κόσμος και άκουγα τις γυναίκες να ουρλιάζουν. Είδα τον Γιώργη με σφαίρες επειδή η μπλούζα του ήταν σκισμένη. (…) Δεν ξέρω αν εκεί χτυπήθηκε ή αν είχε μεταφερθεί για να τον βάλουν στην καρότσα. Με τον Μ. -δεν θυμάμαι αν ήταν άλλος και ποιος- ανεβάσαμε το Γιώργη στην καρότσα (…) Κατά τη μεταφορά στο Κέντρο Υγείας πιστεύω ότι ξεψύχησε, διότι άκουσα – είδα δύο επιθανάτιους ρόγχους και μετά νομίζω ότι χάθηκε η επικοινωνία. Όσο τον βάζαμε στην καρότσα, δεν είδα κανένα όπλο, ούτε είχα αντιληφθεί ότι στο ίδιο αυτοκίνητο ήταν και ο Λευτέρης».

Μήνυμα ενότητας από την κόρη του μακαριτη Ν. Ξυλούρη, Ρηνιώ

Ρίγη συγκίνησης προκαλεί η ανάρτηση της κόρης του μεγάλου Νίκου Ξυλούρη, του «Αρχάγγελου της Κρήτης», στην ιστοσελίδα anogi.gr για το διπλό φονικό που συγκλόνισε την Ελλάδα πριν από δύο εβδομάδες. Η Ρηνιώ Ξυλούρη απευθύνει έκκληση να αφήσουν οι Ανωγειανοί τη μαύρη εκείνη στιγμή και να προχωρήσουν παραπέρα.

«Ακούστε, λέγομαι Ρηνιώ Ξυλούρη του “Ψαρονίκου”. Τιμή και περηφάνια μου είναι τα Ανώγεια. Θέλω να σας πω, επειδή Ξυλούρηδες, Καλομοίρηδες, Σκουλάδες, Κεφαλογιάννηδες, Κουνάληδες, Μανουράδες, όλοι μια οικογένεια είμαστε και είμαι περήφανη για αυτό, θα αφήσουμε την κακή τη στιγμή πίσω και θα κάνουμε επανεκκίνηση. Δεν θα αφήσουμε ξανά χήρες και ορφανά και μάνες να μοιρολογούνε» κατέληξε η Ρηνιώ Ξυλούρη, συνοδεύοντας την ανάρτηση με μία φωτογραφία της με τον πατέρα και τον αδελφό της.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...