Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πατρόν Τεχνητής Νοημοσύνης

Η Τεχνητή Νοημοσύνη και... στη μόδα! Για πρώτη φορά...

«Σασμός»: H Μαρίνα με τη γιαγιά Ειρήνη συμφιλιώνονται

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Θοδώρα...

Μαριάντα Πιερίδη: Ερωτικό ταξιδάκι στο Λονδίνο

Απόδραση στο Λονδίνο με το νέο της αμόρε για...

Ο ντελιβεράς που είχε αφοδεύσει σε ασανσέρ και πασάλειψε τους τοίχους μονοκατοικίας...

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο δυόμισι μήνες από εκείνο...

Διασκεδαστικές υπαίθριες δραστηριότητες για τα παιδιά

Μπορεί η καραντίνα του κορωνοϊού να έληξε και όλοι να επιστρέφουμε σιγά σιγά στην κανονικότητα, αυτό όμως δε σημαίνει πως θα πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε προσεκτικοί και να συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε τις καλές πρακτικές που υιοθετήσαμε εξαιτίας του COVID 19. Μια από αυτές τις συνήθειες είναι και οι δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους όπου δεν υπάρχει συνωστισμός και κίνδυνος μετάδοσης του ιού.

Στο εξωτερικό υπάρχουν έξυπνες εφαρμογές που συγκεντρώνουν όλες τις δραστηριότητες για παιδιά όπως το momizen με δραστηριότητες για παιδιά (activities for kids in zurich) το οποίο πολύ σύντομα θα είναι διαθέσιμο και στη χώρα μας.
Με αφορμή λοιπόν το γεγονός πως τα σχολεία δε φαίνεται να ανοίγουν μέσα στο επόμενο διάστημα αλλά και μιας και έρχεται καλοκαιράκι, έχουμε συγκεντρώσει για εσάς 5 διασκεδαστικές δραστηριότητες με μικρό κόστος που θα ευχαριστηθείτε τόσο εσείς αλλά κυρίως οι μικροί μας φίλοι:

❖    μπουγέλο
Δεν υπάρχει κάτι που να αρέσει περισσότερο στα παιδιά το καλοκαίρι από το να καταβρέχονται. Ειδικά τις ημέρες του καύσωνα ένα μπουγέλο είναι ό,τι πρέπει για να δροσιστούν τόσο αυτά όσο και εμείς. Αν η επιλογή του μπάνιου στη θάλασσα είναι δύσκολη λόγω της εργασίας σας, της απόστασης ή της μετακίνησης μπορούμε να αυτοσχεδιάσουμε στο σπίτι μας. Οι επιλογές των “όπλων” μας είναι απεριόριστες, αρκεί να βάλουμε τη φαντασία μας να δουλέψει. Μπορούμε για παράδειγμα να παίξουμε μπουγέλο στο μπαλκόνι μας με το λάστιχο του ποτίσματος. Αν θέλουμε μπορούμε να εξοπλιστούμε με νερόμπομπες, νεροπίστολα ή ακόμα και με μια φουσκωτή πισίνα την οποία μπορούμε εύκολα να εγκαταστήσουμε στο μπαλκόνι ή τον κήπο μας.

❖    κατασκήνωση στον κήπο/ μπαλκόνι/ ταράτσα
Αν η σκηνή μας κάθεται στην αποθήκη, μπορούμε να την αξιοποιήσουμε μετατρέποντας τον κήπο, το μπαλκόνι ή την ταράτσα μας στο δικό μας προσωπικό κάμπινγκ. Για να ολοκληρώσουμε το σκηνικό θα χρειαστούμε τους φακούς και τα sleeping bags μας, ένα ωραίο σνακ και ιστορίες πριν πέσουμε για ύπνο κάτω από τον έναστρο ουρανό.

❖    βόλτα με το ποδήλατο
Τα παιδιά λατρεύουν τα ποδήλατα! Τι καλύτερο λοιπόν από το να οργανώσετε μια οικογενειακή βόλτα με τα ποδήλατα; Η διαδρομή σας μπορεί να περιλαμβάνει το γύρο της πόλης σας ή και έναν ωραίο δρόμο στην εξοχή. Φροντίστε για την ασφάλειά σας φορώντας κράνη και κάνοντας τον απαραίτητο έλεγχο σε όλα τα ποδήλατα πριν ξεκινήσετε. Μπορείτε επίσης να συγκεντρώσετε κάποιες πληροφορίες για τα μέρη που θα επισκεφθείτε κάνοντας έτσι μια μίνι ξενάγηση στους μικρούς συνταξιδιώτες σας.

❖    πεζοπορία στη φύση
Η πεζοπορία είναι ακόμα μια αγαπημένη οικογενειακή δραστηριότητα που μας δίνει την ευκαιρία να αθληθούμε ενώ παράλληλα ερχόμαστε σε επαφή με τη φύση. Οι καλοκαιρινοί μήνες που οι θερμοκρασίες στις πόλεις ανεβαίνουν, είναι ιδανικοί για εξορμήσεις στη φύση, στα μονοπάτια ανάμεσα στα δέντρα και τις πλαγιές των ελληνικών βουνών. Είναι καλό να επιλέξετε μονοπάτια της περιοχής σας που γνωρίζετε καλά και έχετε ξαναπερπατήσει στο παρελθόν αλλιώς προτιμότερο είναι να πάτε με παρέα όπως για παράδειγμα σε μια οργανωμένη εκδρομή με τον ορειβατικό σύλλογο.

❖    θερινό σινεμά
Αγαπημένη βραδινή έξοδος του καλοκαιριού αποτελεί ο θερινός κινηματογράφος. Οι υπαίθριες προβολές ταινιών συνδυάζουν την απόλαυση της καλοκαιρινής δροσιάς του δειλινού με την ασφάλεια των εξωτερικών χώρων από την εξάπλωση λοιμώξεων όπως ο COVID 19. Φέτος το καλοκαίρι μπορείτε να αποφύγετε τις κλειστές αίθουσες και να απολαύσετε οικογενειακώς τις ταινίες που θέλετε να δείτε σε ένα από τα θερινά σινεμά της πόλης σας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...