Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Η Αστυνομία εντόπισε σε δύσβατη περιοχή στη Νότια Κέρκυρα τον βαριά οπλισμένο Δημήτρη Ασπιώτη

Ύστερα από ανθρωποκυνηγητό που κράτησε 14 ημέρες, το «τέρας του Κάβου», που αναζητούνταν για την αρπαγή και τον βιασμό μιας 34χρονης Αλβανίδας, συνελήφθη με περιπετειώδη τρόπο από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας, οι οποίοι τον εντόπισαν κρυμμένο και οπλισμένο με μια καραμπίνα σε δύσβατη περιοχή πάνω από την παραλία του Αγίου Γόρδη, στην περιοχή του Παλαιοχωρίου Λευκίμμης, στη νότια Κέρκυρα.

Στην προσπάθειά του να διαφύγει, ο Δημήτρης Ασπιώτης έπεσε στη βάθους 30 μέτρων χαράδρα και χρειάστηκε επιχείρηση της ΕΜΑΚ για να ανασυρθεί βαριά τραυματισμένος.
Οι πυροσβέστες τον ανέβασαν με φορείο, αφού είχε υποστεί πολλαπλά τραύματα στα άκρα και στη μέση, και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο συνοδεία αστυνομικής δύναμης στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Φ5 10 1

«Πλησιάσαμε στο σημείο μέσω θαλάσσης και μετά ανεβήκαμε στον λόφο. Η περιοχή ήταν πολύ δύσβατη και χρειάστηκαν περισσότερο από δυόμισι ώρες για να καταφέρουμε να διασώσουμε τον 47χρονο» δήλωσε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Κέρκυρας Νίκος Κολοβός.

Οι αστυνομικοί αναζητούσαν από τις 8 Μαΐου τον 47χρονο «δράκο», ο οποίος είχε καταδικαστεί για τρεις βιασμούς σε βάρος Βρετανίδων τουριστριών το 2010, μετά την καταγγελία την οποία υπέβαλε ένα ζευγάρι Αλβανών τους οποίους είχε επισκεφτεί το προηγούμενο βράδυ στο σπίτι τους. Την επόμενη ημέρα, ο 32χρονος Αλβανός δήλωσε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κέρκυρας την εξαφάνιση της 34χρονης ομοεθνούς συντρόφου του και η γυναίκα εντοπίστηκε, ύστερα από αναζητήσεις που κράτησαν δύο 24ωρα, σε άθλια κατάσταση, μέσα σε μια καλύβα, στην περιοχή Αγίου Πέτρου (Παλαιοκαστρίτσα) Λευκίμμης Κέρκυρας.

Φ4 19

Στην κατάθεσή της στους αστυνομικούς της Ασφάλειας κατονόμασε τον 47χρονο Δημήτρη Ασπιώτη ως δράστη της αρπαγής της με βία και κατήγγειλε πως σε όλο το διάστημα της παρακράτησής τη παρά τη θέλησή της τη βίαζε ξανά και ξανά με απειλές για τη ζωή της. Όσα υποστήριξε η 34χρονη επαληθεύτηκαν από την ιατροδικαστική εξέταση στην οποία υποβλήθηκε.

Τουρίστριες

Ο Δημήτρης Ασπιώτης είχε συλληφθεί τον Αύγουστο του 2010 ως δράστης βιασμών που είχε διαπράξει σε βάρος τριών νεαρών τουριστριών από τη Βρετανία στον Κάβο της Κέρκυρας. Το 2012 καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 53 ετών για τρεις βιασμούς τουριστριών, ωστόσο ο ίδιος είχε αποδεχθεί και είχε ομολογήσει τους δύο βιασμούς. Όμως, αποφυλακίστηκε 42 χρόνια νωρίτερα, στις 5 Νοεμβρίου του 2018, με τις διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου και μετά την αποφυλάκισή του διέμενε μόνιμα στη Λευκίμμη, με τους περιοριστικούς όρους να εμφανίζεται δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και της απαγόρευσης της απομάκρυνσής του από την Κέρκυρα.

Εκτός από το μονόκαννο κυνηγητικό όπλο, το οποίο ήταν οπλισμένο με φυσίγγιο στη θαλάμη και έτοιμο για χρήση, οι αστυνομικοί βρήκαν ακόμη στην κατοχή του Ασπιώτη τέσσερα μαχαίρια και σουγιάδες, ένα ηλιακό πάνελ για τη συγκέντρωση ηλεκτρικής ενέργειας με καλώδια φόρτισης κινητών, τρεις φορτιστές, ένα κινητό, τέσσερις συσκευές PowerBank για την αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας, δύο κατσαβίδια, μια λάμπα πετρελαίου, έναν προβολέα, έναν επαναφορτιζόμενο φακό χειρός, έναν υπνόσακο, ένα σακίδιο πλάτης και είδη ρουχισμού.

Φ2 62

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...