Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η Τραϊάνα Ανανία για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα

Tην ώρα που η αγωνία για την υγεία του...

Χρήστος Τσικνιάς: Αγωνία για τον μίμο της πίστας

Δύσκολες ώρες για τον καλλιτέχνη Χρήστο Τσικνιά, ο οποίος...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Έπιασαν τον δραπέτη Πολωνό που είχε δολοφονήσει τον Μίμη Ζουγανέλη στη Μύκονο το 2010

Στα δίχτυα των αστυνομικών Αρχών έπεσε ο αδίστακτος 41χρονος Πολωνός Ντομινίκ Γκρεγκόρτσκο που το φθινόπωρο του 2010 είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, όταν με την 28χρονη, τότε, εντυπωσιακή ομοεθνή χορεύτρια είχαν δολοφονήσει άγρια τον επιχειρηματία Μίμη Ζουγανέλη στη Μύκονο.

Ο καταδικασμένος σε ισόβια κάθειρξη για το στυγερό έγκλημα κακοποιός είχε κηρυχθεί δραπέτης, όταν έλαβε πενθήμερη άδεια από τις Φυλακές Δομοκού στις 9 Σεπτεμβρίου 2019 και δεν επέστρεψε. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής, αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες, τον εντόπισαν στην οδό Θησέως στην Καλλιθέα. Αρχικά, ο 41χρονος επέδειξε διαβατήριο με πλαστά στοιχεία, ωστόσο από την εξακρίβωση των στοιχείων ταυτοποιήθηκε ως ο δραπέτης δολοφόνος του 73χρονου Μίμη Ζουγανέλη και συνελήφθη.

Στις 8 Οκτωβρίου 2010 ο επιχειρηματίας είχε εντοπιστεί άγρια δολοφονημένος από την καθαρίστρια στην μπανιέρα του σπιτιού του, στο Γλυφάδι Μυκόνου. Κατά την έρευνα των αστυνομικών είχε προσδιοριστεί η 28χρονη εντυπωσιακή χορεύτρια Μαργαρίτα Πιάτεκ από την Πολωνία ως βασική ύποπτος, καθώς ο Μίμης Ζουγανέλης διατηρούσε σχέση μαζί της και γνώριζε ότι ο 73χρονος διέθετε μετρητά άνω του 1.000.000 ευρώ, τα οποία έκρυβε σε χρηματοκιβώτιο στο σπίτι του.

Οπως προέκυψε στη συνέχεια από την έρευνα, η 28χρονη είχε ταξιδέψει στην Πολωνία και μαζί με τον εραστή της Ντομινίκ Γκρεγκόρτσκο και τον, τότε, 27χρονο φίλο του Ματέους Ζουλέφκσι οργάνωσαν ληστεία σε βάρος του επιχειρηματία.

Οι Πολωνοί δράστες τού έστησαν καρτέρι έξω από το σπίτι, του επιτέθηκαν και τον γρονθοκόπησαν. Αιμόφυρτο, τον έδεσαν με καλώδιο και τον έσυραν για να τους αποκαλύψει πού έκρυβε τα χρήματα. Μόλις εντόπισαν το χρηματοκιβώτιο, τον χτύπησαν με βία στο κεφάλι σε μια μαρμάρινη γωνία στο μπάνιο της οικίας και τον εγκατέλειψαν νεκρό.

Οι πολωνικές Αρχές εντόπισαν λίγους μήνες μετά τη Μαργαρίτα Πιάτεκ, η οποία συνελήφθη και αποκάλυψε τους συνεργούς της. Οπως ανέφεραν οι πολωνικές Αρχές, οι δράστες είχαν «επενδύσει» τα χρήματα, αγοράζοντας δύο σπίτια και μία επιχείρηση, ωστόσο ισχυρίστηκαν ότι στο χρηματοκιβώτιο υπήρχαν μόνο 78.000 ευρώ.

Τον Απρίλιο του 2012, οι τρεις Πολωνοί καταδικάστηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Σάμου, η Πιάτεκ και ο εραστής της σε ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 20 ετών και ο φίλος τους σε κάθειρξη 14 ετών. Αποδέχθηκαν τη ληστεία, αλλά όχι και τη δολοφονία του Μίμη Ζουγανέλη. Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Σύρου επικύρωσε τις πρωτόδικες ποινές δύο χρόνια αργότερα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...