Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Φίλη «οχιά» τής έλιωσε το πρόσωπο

Τρεις εβδομάδες μετά την αρρωστημένη επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της 34χρονης Ιωάννας Π., οι αστυνομικοί της Ασφάλειας προσήγαγαν μια εξίσου εντυπωσιακή 35χρονη από το ευρύτερο περιβάλλον της άτυχης κοπέλας, η οποία θεωρείται βασική ύποπτη, καθώς είχε εμμονή μαζί της (πίστευε ότι διεκδικούσε τον δικηγόρο σύντροφό της) και αποφάσισε να την «τιμωρήσει», λιώνοντας κυριολεκτικά το όμορφο πρόσωπό της!

  • Από τη
    Νάντια Αλεξίου

Η πανέμορφη γυναίκα-οχιά αρνήθηκε πεισματικά κάθε σχέση με την επίθεση, που προκάλεσε εκτεταμένα εγκαύματα στο πρόσωπο και το σώμα της 34χρονης. Ωστόσο, τα στοιχεία που συνέλεξαν οι αστυνομικοί είναι συντριπτικά, καθώς βρέθηκαν στο σπίτι της η τηλεκάρτα με την οποία κάλεσε από το καρτοτηλέφωνο της οδού Ακαδημίας την εταιρία ραδιοταξί, ζητώντας να την περιμένει την ημέρα της επίθεσης ένα ταξί σε μικρή απόσταση από το σημείο, αλλά και η μελαχρινή περούκα και η καπαρντίνα που φορούσε και είχε περιγράψει ο αυτοκινητιστής που την παρέλαβε. Παράλληλα, ο σωματότυπός της είχε αποτυπωθεί στα πλάνα από τις κάμερες, ενώ και η φωνή της έχει καταγραφεί στην κλήση που πραγματοποίησε στην εταιρία ραδιοταξί.

35

Η 35χρονη Εφη Κ. κατάγεται από το χωριό Σταθάς του Δήμου Αμφιλοχίας και διατηρούσε επί χρόνια φιλικές αλλά και εργασιακές σχέσεις με την Ιωάννα. Οπως προέκυψε, είχε σχέση με νεαρό δικηγόρο, που διατηρεί γραφείο στο Κολωνάκι, και εργαζόταν ως ιδιωτική υπάλληλος στο συμβολαιογραφείο του, που στεγάζεται στην Αγία Ελεούσα της Καλλιθέας, πολύ κοντά στην πολυκατοικία όπου βρίσκονται τα γραφεία της ασφαλιστικής εταιρίας στην οποία εργάζεται η 34χρονη.

Μάλιστα, οι δυο αντίζηλες είχαν και επαγγελματική συνεργασία, γεγονός που εξηγεί πώς η δράστιδα γνώριζε τους χώρους στο σημείο όπου έστησε την ενέδρα και πώς να αποφύγει τις κάμερες.

«Tρίτο πρόσωπο»

Κίνητρο της επίθεσης ήταν ότι η Εφη Κ. θεωρούσε πως η Ιωάννα εισέβαλε ως «τρίτο πρόσωπο» στη σχέση της, με αποτέλεσμα να χωρίσει από τον δικηγόρο έπειτα από έντονους καβγάδες, λόγω της ζήλιας της! Μάλιστα, το μόνο αποδεικτικό στοιχείο που υπήρχε για να δικαιολογεί τη ζήλια της 35χρονης απέναντι στην Ιωάννα είναι ένα αίτημα φιλίας στο facebook που είχε στείλει στην άτυχη 34χρονη ο δικηγόρος.

Το μένος της εναντίον της 34χρονης κράτησε μήνες και στο διάστημα αυτό φαίνεται ότι προετοίμαζε την εκδίκησή της με τον πιο παράλογο και ακραίο τρόπο.

Ο πρώην σύντροφος της 35χρονης κλήθηκε στην Ασφάλεια Αθηνών, ωστόσο διέψευσε τους ισχυρισμούς της, ότι διατηρούσε σχέση με την Ιωάννα, επισήμανε ότι η Εφη Κ. τη θεωρούσε -εσφαλμένα- ως εμπόδιο στο να εξελιχθεί σοβαρά η σχέση τους και πρόσθεσε ότι αναγκάστηκε να τη διακόψει μετά τις αλλεπάλληλες σκηνές ζηλοτυπίας εκ μέρους της.

Nοσηλεία

Υπενθυμίζεται ότι η Ιωάννα, που παραμένει για νοσηλεία στο Τμήμα Εγκαυμάτων του Θριάσιου, δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει στους αστυνομικούς κάποιο πρόσωπο από τον κοινωνικό της περίγυρο ή το επαγγελματικό της περιβάλλον που θα είχε λόγους να της κάνει τόσο μεγάλο κακό.

Για τις ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση ενημερώθηκε ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος της 34χρονης Ιωάννας, ο οποίος δήλωσε:

«Αν ευσταθούν οι πληροφορίες, επιβεβαιώνομαι, καθώς από την πρώτη στιγμή είχα πει ότι η Ιωάννα δεν γνώριζε τη δράστιδα, δεν είχε με κανέναν προβλήματα και είχα αναφέρει ότι μπορεί να πρόκειται για μια δράστιδα που, χωρίς αντικειμενικό έρεισμα, είχε ενδεχομένως ”εμμονή” με την Ιωάννα».

Αργά χθες το απόγευμα η 35χρονη οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος της άσκησε δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση (σ.σ.: κακούργημα), καθώς και για απείθεια για την οποία και συνελήφθη.

Στη συνέχεια οδηγήθηκε στον ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσει την απολογία της.

Η ίδια, σύμφωνα με τον δικηγόρο που όρισε η οικογένειά της Σάκη Κεχαγιόγλου, αρνείται την όποια εμπλοκή της στην υπόθεση.

Το αίτημα στο facebook που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

Τα κλάσματα δευτερολέπτου που η Ιωάννα διασταύρωσε το βλέμμα της με τη γυναίκα που της έριξε το καυστικό υγρό δεν ήταν αρκετά για να καταλάβει ότι πίσω από τη χειρουργική μάσκα κρυβόταν μια γνώριμη από το παρελθόν. Ούτε στους πιο άγριους εφιάλτες της δεν θα περίμενε ότι η παλιά της συμμαθήτρια και συντοπίτισσα θα γινόταν ο άνθρωπος που θα παραμόρφωνε για πάντα το όμορφο πρόσωπό της!

Η 35χρονη Εφη Κ., από το χωριό Σταθάς της Αμφιλοχίας, και η 34χρονη Ιωάννα Π., από το Λουτρό, ως κοντοχωριανές ήταν και συμμαθήτριες, ενώ μεταξύ των οικογενειών τους υπάρχουν και δεσμοί κουμπαριάς! Η παράλληλη πορεία των δύο γυναικών συνεχίστηκε με την εγκατάστασή τους στην Αθήνα. Η Ιωάννα εργαζόταν στην ασφαλιστική εταιρία, ενώ η Εφη είχε πιάσει δουλειά σε δικηγορικό γραφείο του Κολωνακίου, όμως εργαζόταν στο συμβολαιογραφικό τμήμα που είχε έδρα στην Καλλιθέα, κοντά στην εργασία του θύματος! Μάλιστα, τα δύο γραφεία είχαν συνεργασίες για επαγγελματικούς λόγους.

μοιραία συνάντηση

Οι δυο τους έγιναν φίλες στο facebook και από τα προφίλ τους φαινόταν να έχουν πολλά κοινά. Εντυπωσιακές γυναίκες, με αδυναμία στην καλή ζωή, στα ταξίδια, στη διασκέδαση, στην ομορφιά και στο στιλ. Ομως, στάθηκε μοιραία η συνάντησή τους πριν από ενάμιση χρόνο σε έναν γάμο στην Αμφιλοχία, στον οποίο η Εφη συνοδευόταν από τον δικηγόρο φίλο της με τον οποίο διατηρούσε μια εφήμερη σχέση, που όμως ήλπιζε ότι θα γίνει σοβαρότερη.
Το αίτημα φιλίας στο facebook που έστειλε μετά τον γάμο ο δικηγόρος στην Ιωάννα ήταν το φιτίλι που πυροδότησε την εμμονή της Εφης, η οποία έπλασε στο μυαλό της ένα σενάριο ερωτικού τριγώνου που θα την εμπόδιζε να μονιμοποιήσει τη σχέση της. Ακολούθησαν πολλές σκηνές ζηλοτυπίας προς τον φίλο της, εκείνος όμως αρνιόταν κάθε σχέση με την Ιωάννα, όπως έκανε και τώρα στην κατάθεσή του στην οποία είπε και ότι διέκοψε τον δεσμό του με την 35χρονη.

Ομως, την Εφη «έτρωγαν» η ζήλια και η δίψα για εκδίκηση και από πέρυσι άρχισε να ενοχλεί με μηνύματα την Ιωάννα, θεωρώντας την υπεύθυνη που δεν προχώρησε η σχέση της. Η 34χρονη τη διέγραψε από φίλη στο facebook, όμως η πρώην φίλη της δεν είχε τελειώσει μαζί της…

Τα λάθη που «έκαψαν» την Εφη

Από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί είχαν τη βεβαιότητα ότι η δράστρια είχε προμελετήσει και σχεδιάσει την επίθεση σε βάρος της 34χρονης Ιωάννας το πρωί της 20ής Μαΐου. Ωστόσο, τέλειο έγκλημα δεν υπάρχει και τα λάθη της 35χρονης Εφης Κ., σε συνδυασμό με την παρατηρητικότητα του επαγγελματία αυτοκινητιστή ο οποίος τη μετέφερε μετά την επίθεση, οδήγησαν στην προσαγωγή της ως ύποπτη στην Ασφάλεια Αθηνών το πρωί της Πέμπτης.

5091974 scaled

Ο οδηγός του ταξί ανέφερε στην κατάθεσή του ότι η περιγραφή της Ιωάννας για τη γυναίκα που της έριξε το βιτριόλι προσομοίαζε με την επιβάτισσα που είχε παραλάβει μετά την επίθεση από την περιοχή της Αγίας Ελεούσας.

Οπως ανέφερε, φορούσε χειρουργική μάσκα, μαύρα γυαλιά ηλίου, γάντια και μπλούζα με μακριά μανίκια, ενώ εξέφρασε την υπόνοια ότι φορούσε περούκα.

Σύμφωνα με τα αρχεία της εταιρίας, η δράστρια κάλεσε από υπαίθριο τηλεφωνικό θάλαμο στην οδό Ακαδημίας το βράδυ της Δευτέρας 18 Μαΐου, δύο ημέρες πριν από την επίθεση, και ζήτησε ραντεβού με ραδιοταξί για να τη μεταφέρει την επόμενη και τη μεθεπόμενη ημέρα από την Καλλιθέα στο Μετς και τη λεωφόρο Συγγρού.

Η Εφη Κ. δεν ανήκε αρχικά στον κύκλο υπόπτων που ερευνούσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλλιθέας, ούτε στα πρόσωπα του στενού οικογενειακού, φιλικού και ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος της Ιωάννας. Ωστόσο, από τις άρσεις του απορρήτου μέσω των εταιριών κινητής τηλεφωνίας εξετάστηκαν οι κλήσεις και το στίγμα κινητών τηλεφώνων τα οποία εξέπεμπαν σήμα τις συγκεκριμένες ώρες και ημέρες στις περιοχές της έρευνας και «έδειξαν» την 35χρονη.

Πολυτελής ζωή

11215766 996585217038928 7737939305785843293 n

Επειτα, διαπιστώθηκαν η κοινή καταγωγή της με το θύμα, ότι ήταν γνωστές από την Αμφιλοχία και φίλες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το γεγονός ότι και στις δύο άρεσε η πολυτελής ζωή με ταξίδια στο εξωτερικό και οι φωτογραφίσεις με πανάκριβα αυτοκίνητα, αλλά και ότι είχαν συναντήσεις για επαγγελματικούς λόγους στα γραφεία της ασφαλιστικής εταιρίας όπου δούλευε η Ιωάννα.

Ιδιαίτερα επιβαρυντικό για την 35χρονη ήταν ότι το κινητό της έκλεισε λίγα λεπτά πριν από την επίθεση στην Καλλιθέα. Από το δικηγορικό γραφείο στο οποίο εργάζεται η Εφη Κ. κατέθεσαν ότι την ημέρα της επίθεσης είχε ενημερώσει πως θα καθυστερούσε για κάποιο προσωπικό ζήτημα, ενώ τις προηγούμενες δύο ημέρες βρισκόταν εκτός γραφείου σε εξωτερικές δουλειές.

{{-PCOUNT-}}29{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...