Στραγγαλισμένος, γυμνός, γυρισμένος στο πλάι, με αίματα στο πρόσωπό του ο Κώστας Ταχτσής

Η Αστυνομία δεν καταφέρνει ακόμη και μέχρι σήμερα να διαλευκάνει πλήρως τις συνθήκες του εγκλήματος. Βάσει της ιατροδικαστικής εξέτασης, ο θάνατος προέρχεται από στραγγαλισμό, τη στιγμή που το θύμα δεν προβάλει την παραμικρή αντίσταση. Στο αίμα του ανιχνεύεται μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

Ο δημοσιογράφος, συγγραφέας, σύμβουλος Τέχνης και βιογράφος του Αλέξανδρου Ιόλα, Νίκος Σταθούλης, μου εξομολογείται μερικά μυστικά σχετικά με τον Ταχτσή. «Πιστεύω ότι είχε “διαλέξει” ποιος θα τον δολοφονήσει. Είναι κάτι που γνωρίζουμε δυο τρεις φίλοι του. Εγώ, ο Βασίλης Βασιλικός. Τον Ταχτσή -ανέφερε ο σύμβουλος Τέχνης- τον είχα γνωρίσει στο σπίτι του Αλέξανδρου Ιόλα. Ο Ιόλας τον ζούσε. Του έδινε μηνιάτικο. Του πλήρωνε πολλές φορές ακόμα και το ενοίκιο στο υπόγειο μπορντέλο του Ψυρρή. Τον αγαπούσε. Και ο Ιόλας το ίδιο… Όταν πέθανε ο Ιόλας, στενοχωρήθηκε».

«Έφυγε ένα στήριγμά μου. Με φρόντιζε για πάνω από 20 χρόνια. Μου είχε δώσει και 500.000 δραχμές για να αγοράσει τα δικαιώματα του “Τρίτου Στεφανιού”, για να το κάνει ταινία ο Κώστας Γαβράς» εξομολογήθηκε τότε στον Νίκο Σταθούλη. Του ζητάω μια φράση που να τον χαρακτηρίζει κι εκείνος δεν μασάει τα λόγια του: «Πνευματώδης τσουλάρα…».

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ