Συνεχείς αποχωρήσεις από το ΜέΡΑ25 του Βαρουφάκη! «Καρφιά» για οικογενειοκρατία, προσλήψεις και πληρωμένες διακοπές

Αυγουστιάτικοι «πονοκέφαλοι» έρχονται για τον Γιάνη Βαρουφάκη. Βράζει το εσωτερικό του κόμματός του από δυσαρέσκεια, με αποτέλεσμα να έχει συνεχείς αποχωρήσεις και έπονται και άλλες τον Αύγουστο.

Ως κοινοβουλευτικά ανύπαρκτο, με στοιχεία οικογενειοκρατίας στους κόλπους του, δίχως όργανα να λειτουργούν και να λογοδοτούν στα μέλη, κι ως ένα σκοταδιστικό και αδιαφανές μόρφωμα, καταγγέλλουν το κόμμα Βαρουφάκη τρία στελέχη, υποψήφιοι βουλευτές που ήδη αποχώρησαν από αυτό. Κι αν είναι όντως έτσι όλα όσα καταγγέλλουν τα μέλη του, το ΜέΡΑ25 θα ακολουθήσει -τότε μαθηματικά- την κοινοβουλευτική πορεία της Ενωσης Κεντρώων, που έσβησε από τον χάρτη, έχοντας ακριβώς τις ίδιες παθογένειες.

Ο συντονιστής του ΜέΡΑ25 Πάτρας Αλκης Φλωρόπουλος και οι πολιτευτές Αρης Παναγόπουλος και Ράνια Νταλή τα έχωσαν κανονικά: «Μας φόρεσε στο κόμμα τη σύζυγό του, Δανάη Στράτου, η οποία δεν έχει βιοποριστεί ποτέ στη ζωή της, κάνοντας δημόσιες παρεμβάσεις αλλά και αναλαμβάνοντας θέση στο κόμμα.»

Δεν έχουμε μάθει ποτέ τι συμβαίνει στις συνεδριάσεις της πολιτικής γραμματείας του ΜέΡΑ25 και δεν ενημερωθήκαμε ποτέ για το πώς επιλέχθηκαν τα δεκάδες νεαρά έμμισθα στελέχη του κόμματος.

Μόρφωμα

Η μεγάλη κλίκα του κόμματος συνεχίζει τις πληρωμένες διακοπές από το δημόσιο χρήμα και των μελών στη Ρόδο, στην Κέρκυρα και στο εξωτερικό, ενώ οι νεαροί αριστεριστές ζουν το όνειρό τους και ταυτόχρονα ορέγονται μια συγκυβέρνηση με το ΚΚΕ. Στην υγειά των κορόιδων.

«Στο μόρφωμα αυτό δεν έχουμε καμιά θέση» λένε, μεταξύ άλλων, στο κείμενο αποχώρησής τους οι Αλκης Φλωρόπουλος και Αρης Παναγόπουλος.

«Στις τελευταίες εθνικές εκλογές έδωσα όλη μου την ψυχή ως υποψήφια βουλευτής του ΜέΡΑ25 στη Βοιωτία. Οι πολίτες της ιδιαίτερης πατρίδας μου με τίμησαν με την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο και το ένα τέταρτο των συνολικών ψήφων του κόμματος. Λυπάμαι που η προσπάθεια στον νομό δεν είχε συνέχεια, ελλείψει ηθικής στήριξης και οργάνωσης από το κόμμα. Ήδη από την προεκλογική περίοδο βίωσα μεγάλες απογοητεύσεις από υπονομεύσεις και ανοίκειες συμπεριφορές. Εδώ και πολύ καιρό νιώθω “ξένο σώμα”, χωρίς να με συνδέει τίποτα με τις “οικογένειες” και τις “παρέες” που κυριαρχούν στο κόμμα» υποστηρίζει η Ράνια Νταλή.

Μαθαίνουμε, μάλιστα, ότι τους τρεις τους θα ακολουθήσουν και πολλοί άλλοι δυσαρεστημένοι του Γιάνη Βαρουφάκη.

Πάντως, ο ίδιος το «κοινοβουλευτικό του κομμάτι» το ‘κανε! Ήτοι έγινε αρχηγός κόμματος και μπήκε στη Βουλή.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ