Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Αποτύπωμα στη σκανδάλη της καραμπίνας δείχνει ότι ο 36χρονος σκότωσε τη...

Επιβεβαιώθηκε η δολοφονία της 63χρονης γυναίκας από τον ίδιο...

Βροχή οι καταγγελίες γυναικών στην Κρήτη για ενδοοικογενειακή βία

Διαδέχονται η μία την άλλη οι καταγγελίες γυναικών στην...

Η «μαύρη αγορά» δοτών σπέρματος

Τη «μαύρη αγορά» των σούπερ δοτών σπέρματος στις ΗΠΑ...

Δεν θα πιστέψετε ποιος διάσημος τραγουδιστής είναι το αγοράκι στη φωτογραφία

Ο 37χρονος σήμερα διάσημος τραγουδιστής ανέβασε μια φωτογραφία του...

«Trendy» τσάντες από καραβόπανο!

Η μοναδική ιδέα τριών συνεργατών που έχει κατακτήσει τον χώρο της μόδας.


Ανακυκλώνουν τα παλιά πανιά των ιστιοπλοϊκών σκαφών και τα μετατρέπουν σε στιλάτες τσάντες και σακβουαγιάζ! Η επιχειρηματική ιδέα που έχει κατακτήσει τον χώρο της μόδας ανήκει στον Στρατή Ανδρεάδη, τη Χρύσα Χαλικιοπούλου και τον Σπύρο Ντάικο. Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις συγκεκριμένων μοντέλων θα διατεθεί στη συμμετοχή Ελλήνων ιστιοπλόων στους Ολυμπιακούς του Ρίο το 2016.


Οι τσάντες με την επωνυμία Salty Bag σχεδιάζονται και κατασκευάζονται στην Κέρκυρα από άχρηστα υλικά, αλλά είναι φτιαγμένες στο χέρι με πολύ μεράκι και αγάπη. Το κάθε προϊόν παίρνει το όνομά του από μια ξεχωριστή στιγμή της ναυτικής Ελλάδας. Μάλιστα ο αγοραστής ενημερώνεται για την ιστορία της δικής του τσάντας από το ειδικό βιβλιαράκι που τη συνοδεύει, στο οποίο εξιστορείται το… ένδοξο παρελθόν του πανιού από το οποίο κατασκευάστηκε.


Προτεραιότητα των συνιδρυτών της εταιρίας ήταν η συνεργασία με ντόπιους προμηθευτές και βιοτεχνίες για τις πρώτες ύλες των Salty Bag. Τα δέρματα προέρχονται από επιλεγμένες ντόπιες βιοτεχνίες με ιστορία και μεράκι. Με τον χρόνο το δέρμα, όπως το πανί, παλιώνει και αποκτά τον δικό του «χαρακτήρα». Οι ιμάντες προέρχονται από μια βιοτεχνία που πάνω από 80 χρόνια τώρα φτιάχνει τέτοιου τύπου αξεσουάρ στην Αττική.


Ενας από τους συνιδρυτές της Salty Bag, ο Στρατής Ανδρεάδης, εξηγεί στην «Espresso»: «Βασικοί πυλώνες για τη δημιουργία της Salty Bag στάθηκαν η έννοια του upcycling, που για την Ελλάδα είναι πρωτοποριακή, καθώς και η αγάπη μας για τη θάλασσα και η βαθιά μας πεποίθηση ότι μία εταιρία οφείλει να είναι πιστή στο όραμά της και στα πιστεύω της και να επιστρέφει πράγματα στην κοινωνία».


Κάθε τσάντα είναι μοναδική, διαφέρει σε υφή, απόχρωση και παλαίωση, ανάλογα με το κομμάτι του πανιού από το οποίο έχει προέλθει. Πάνω σε κάθε προϊόν μπορεί να βρεθούν σημάδια από τη χρήση. Η Salty Bag δίνει μεγάλη σημασία στην εταιρική κοινωνική ευθύνη και στο πλαίσιο αυτό γεννήθηκε η ιδέα «Road to Rio». Ετσι, η νέα σειρά της Salty Bag «The Road to Rio» αποτελείται από τσάντες και άλλα αντικείμενα φτιαγμένα από πανιά που χάρισαν τις μεγαλύτερες διακρίσεις στην ελληνική ιστιοπλοΐα! Ολα τα έσοδα από τις πωλήσεις των μοντέλων της θα διατεθούν για τη στήριξη της συμμετοχής των Ελλήνων ιστιοπλόων στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες.


«Η Salty Bag ταξιδεύει με μοναδικές ιστορίες σε πρωτόγνωρους τόπους. Βάζουμε κι εμείς το λιθαράκι μας σε αυτήν την ξεχωριστή προσπάθεια των τριών ελληνικών ομάδων για το Ρίο» αναφέρει ο Στρατής Ανδρεάδης. Συγκεκριμένα, η Salty Bag καλύπτει έπειτα από απόφαση των συνιδρυτών της μέρος των εξόδων προετοιμασίας τριών ελληνικών ομάδων και συμμετεχόντων, της Σοφίας Μπεκατώρου και του Κώστα Τριγκώνη στα σκάφη Nacra 17, του Γιάννη Μιτάκη στα Finn, του Παύλου Καγιαλή και του Παναγιώτη Μάντη στα 470.


ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...