Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Σίμος προσπαθεί να αποτρέψει την Αμαλία και...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Θεάσεις UFO πάνω από πυρηνικό σταθμό και σταθμό ατομικής ενέργειας στην Ινδία

Παγκόσμιες διαστάσεις παίρνει το μυστήριο με τις θεάσεις UFO...

Ανδρέας Βγενόπουλος: Άγονο το «σφυρί» για τον πύργο στην Εκάλη του νεκρού...

Στα αζήτητα έμεινε η βίλα του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου,...

Δημήτρης Κουτσολιούτσος: Mε Μαντόνα και Hollywood στο… δικαστήριο για το σκάνδαλο της...

Με αναφορές στο Hollywood αλλά και στη βασίλισσα της...

Ο λαβωμένος Στέφανος Χίος «απασφάλισε» – Οι σοκαριστικές καταθέσεις στις αρχές για το καρτέρι θανάτου

Έχουν περάσει σχεδόν δέκα μέρες από τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε έξω από το σπίτι του στα Βριλήσσια και πλέον, έχοντας αναρρώσει από τα τραύματα που του προκάλεσαν οι σφαίρες των εκτελεστών, ο Στέφανος Χίος δηλώνει πιο αποφασισμένος από ποτέ να αποκαλύψει όλα όσα εκτιμά ότι κρύβονται πίσω από το καρτέρι θανάτου που στήθηκε σε βάρος του.

Ο ίδιος έχει δώσει ήδη δύο καταθέσεις στους αστυνομικούς της Ασφάλειας που έχουν αναλάβει τις έρευνες, στις οποίες φέρεται ότι κάνει λόγο για τέσσερις υποθέσεις, τις οποίες έχει δημοσιεύσει στην εφημερίδα «Μακελειό» και οι οποίες τον έβαλαν στο στόχαστρο των δραστών. Ενώπιον των αξιωματικών της Ασφάλειας φέρεται ότι επέμεινε σε απειλές σε βάρος του, καθώς ο ίδιος είχε αιτηθεί να έχει συνοδεία και αστυνομική επιτήρηση, ωστόσο το αίτημά του είχε απορριφθεί από τον εισαγγελέα και του κοινοποιήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ.

Στη δεύτερη πολύωρη κατάθεσή του ενώπιον των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής και την πρώτη μετά το εξιτήριο που έλαβε την περασμένη Παρασκευή από το Νοσοκομείο ΚΑΤ ο Στέφανος Χίος, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Μακελειό», φέρεται ότι περιέγραψε συνάντηση την οποία είχε το μεσημέρι του Σαββάτου 25 Ιουλίου, δύο μέρες πριν από την ένοπλη σε βάρος του επίθεση, στην περιοχή της Πεντέλης, με τον γνωστό ποινικολόγο και συνήγορο της Μαρέβας Μητσοτάκη Μιχάλη Δημητρακόπουλο.

«Επέμεινε να έρθει σπίτι μου, του απάντησα δεν έχω συνηθίσει να δέχομαι στο σπίτι ξένους. Μετά ο ποινικολόγος μού εζήτησε να πάμε σε γειτονικό πάρκο, ούτε αυτό το δέχτηκα, μετά μου πρότεινε να πάμε σε παιδότοπο -εάν είναι δυνατόν- και, αφού πάλι αρνήθηκα, τον πήγα σε ένα καφέ που γνώριζα στην Πεντέλη. Εκεί έπειτα από διάφορες συζητήσεις, κι ενώ συνεχώς μου έλεγε ότι πρέπει να σταματήσω να γράφω και να μην ενοχλώ με τα δημοσιεύματά μου γνωστή εφοπλιστική οικογένεια της χώρας και ότι αυτός θα καθάριζε για να γεφυρωθεί μια αστική διαφορά, κάτι που δεν ήταν δική μου δικαιοδοσίας αλλά των δικηγόρων της εφημερίδας και των δικηγόρων του εφοπλιστή, στο τέλος αναχωρήσαμε» αναφέρει στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα.

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του ο Χίος φέρεται ότι έχει περιγράψει: «Σταμάτησα στο πάρκινγκ του Πάρκου Στρατού επί της Λ. Αναπαύσεως. Εκεί -τον είχα ρωτήσει και νωρίτερα λόγω της αφόρητης ζέστης που επικρατούσε γιατί φορούσε σακάκι και μου είχε απαντήσει ότι το φοράει γιατί έχει κάτι για μένα- έγινε η εξής σκηνή. Ανοιξε το σακάκι του και μου επέδειξε δύο ογκώδεις λευκούς φακέλους γεμάτους χαρτονομίσματα. Είδα ότι ήταν χρήματα και τότε επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες που είχα από την προηγούμενη ημέρα που με ενοχλούσε τηλεφωνικά στο Viber για να κλειστεί το ραντεβού.

– Πάρ’τα, μου είπε, για εσένα είναι.

-Τι είναι αυτά, είσαι τρελός, άνθρωπέ μου; Τι ποσό είναι αυτό και από ποιον;

-Είναι από την οικογένεια ένα δώρο για εσένα, σε εκτιμούν και σε πιστεύουν, μην το παρεξηγήσεις.

-Πες στα αφεντικά σου, Μιχάλη, ότι ο Χίος και ένα εκατομμύριο να ήταν την ίδια απάντηση θα σου έδινε. Δεν χρηματίζομαι, φίλε. Η δημοσιογραφία δεν δωροδοκείται. Ξέχασέ το, βάλ’ τα μέσα, δώσ΄τα πίσω ή κράτα τα ο ίδιος.

-Μα δώρο είναι, μην το παρεξηγείς.

-Πάρ’ τα, δώσ’ τα στα αφεντικά σου».

Σε συνέχεια της συζήτησης, την οποία φέρεται ότι έχει παραθέσει ο Στέφανος Χίος στους αστυνομικούς, περιγράφει την αποχώρηση του δικηγόρου με το όχημά του και ο ίδιος ισχυρίζεται πως απομακρύνθηκε με το όχημα στο οποίο επέβαινε και κατά τη στιγμή της ένοπλης επίθεση σε βάρος του.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος Αθηνών Μιχάλης Δημητρακόπουλος, τον οποίο περιγράφει στο ραντεβού ο Στέφανος Χίος, σε χθεσινή δήλωσή του επισημαίνει: «Πρόκειται για άλλη υπόθεση. Για μια αγωγή που κατέθεσε εναντίον του μια πολύ ισχυρή οικογένεια και κάποτε κλήθηκα να τη διαχειριστώ. Είχα ζητήσει να τα βρουν εξωδικαστικά και τελικώς μετά από μήνες αυτό συνέβη. Ο λόγος που συναντήθηκα με τον Χίο ήταν να τον ενημερώσω για το ότι η οικογένεια παραιτήθηκε από το δικόγραφο και την αξίωση εναντίον του. Είδα τον δημοσιογράφο Στέφανο Χίο το Σάββατο στις 14.00. Συναντηθήκαμε στην Πεντέλης και Αναπαύσεως. Άφησα το αυτοκίνητό μου και μπήκα στο δικό του. Πήγαμε σε μια πλατεία. Μιλήσαμε για τη διαδρομή του, τα παιδιά μας και κάποια στιγμή του είπα και για την απόφαση της οικογένειας να παραιτηθεί από το δικόγραφο. Η συνάντησή μου αυτή μαζί του δεν είχε καμία σχέση με τη Μαρέβα! Τον προκαλώ να δώσει τη συνομιλία μας στη δημοσιότητα» τόνισε με δηλώσεις του ο γνωστός ποινικολόγος.

Άλλες τρεις υποθέσεις

Ο Στέφανος Χίος στην κατάθεσή του φέρεται ότι ανέφερε άλλες τρεις υποθέσεις. Η πρώτη αφορά, όπως σημειώνεται στην εφημερίδα «Μακελειό», σε απόστρατο στρατηγό της ΕΛ.ΑΣ. που υπηρετούσε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ο οποίος φέρεται ότι απείλησε πρόσφατα τον δημοσιογράφο και να του είπε «Θα τον σκοτώσει και θα πάει αυτός στη φυλακή και εγώ στο χώμα» έπειτα από δημοσίευμα του «Μακελειού» και του αστυνομικού συντάκτη του. Η δεύτερη αφορά σε τηλεφωνικές απειλές από απότακτο αστυνομικό, του οποίου το όνομα ενεπλάκη στη δικογραφία με τους φερόμενους ως επίορκους αστυνομικούς. Τέλος, η τρίτη αφορά πρόσωπο του εξτρεμιστικού χώρου.

Σχιστομάτης Κουκουλοφόρος ο επίδοξος δολοφόνος

Στο μικροσκόπιο των διωκτικών Αρχών έχουν μπει και αναλύονται όλα τα βίντεο από κάμερες που έχουν καταγράψει τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του Στέφανου Χίου, αλλά και οι καταθέσεις που έχουν δώσει τόσο ο δημοσιογράφος όσο και ο δικηγόρος του, σε μια προσπάθεια να χυθεί άπλετο φως στη σκοτεινή υπόθεση.

Σε ένα νέο, το τρίτο κατά σειρά βιντεοληπτικό υλικό που έχει δημοσιεύσει ο Στέφανος Χίος, εμφανίζεται να υπάρχει στον χώρο της επίθεσης και τρίτο άτομο, εκτός από τον εκτελεστή και τον συνεργό του που τον περίμενε για να διαφύγουν.

Η ένοπλη επίθεση σε βάρος του δημοσιογράφου σημειώθηκε μισή ώρα μετά τις 2 τα ξημερώματα της 27ης Ιουλίου. Το νέο βιντεοληπτικό υλικό χρονικά εντοπίζεται λίγο πριν και έχει καταγράψει τη σκηνή της ένοπλης επίθεσης, ενώ ο Στέφανος Χίος προσεγγίζει και σταθμεύει εξωτερικά της οικίας του. Διακρίνονται η φιγούρα του δράστη και ακόμα δύο άτομα, τα οποία είναι σε απόσταση αλλά σε επιχειρησιακή περίμετρο ανταπόκρισης. Εκείνο που καλείται η Ασφάλεια να αποσαφηνίσει είναι αν η παρουσία των δύο σχετίζεται με την επίθεση αποδίδοντάς τους περιφερειακό ρόλο ή αν πρόκειται για τυχαία πρόσωπα που βρέθηκαν στιγμιαία και αποτυπώθηκαν στον χώρο.

Την ίδια ώρα, κατάθεση στην Ασφάλεια έχουν δώσει τόσο ο Στέφανος Χίος όσο και ο δικηγόρος του. Σε αυτή φέρεται ότι έχουν προσδιορίσει συγκεκριμένα πρόσωπα και καταστάσεις, με αφετηρία ρεπορτάζ που, όπως επικαλείται ο ίδιος, τον έθεσαν ως στόχο.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία και με όσα φέρεται ότι έχει υποστηρίξει αρχικά στους αστυνομικούς, ο δράστης φορούσε μαύρα ρούχα, τον πλησίασε από την πλευρά του οδηγού, ενώ ο Στέφανος Χίος μόλις είχε φτάσει με το όχημά του και παρέμενε στη θέση του οδηγού. «Ο δράστης που με πυροβόλησε φορούσε κουκούλα, ενώ τα μάτια του είχαν σχιστοειδές σχήμα. Δεχόμουν απειλές για δημοσιεύματά μου» φέρεται ότι έχει υποστηρίξει αρχικά ο Στέφανος Χίος.

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...