Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Τσάκωσαν ταξιτζή που το έπαιζε… λογιστής και είχε τσεπώσει από γεροντάκια πάνω από 133.000 ευρώ

Απατεώνας ταξιτζής παρίστανε τον λογιστή για να «δαγκώνει» ανυποψίαστα γεροντάκια! Ο 40χρονος αυτοκινητιστής κατηγορείται ότι έχει διαπράξει τουλάχιστον 15 απάτες εις βάρος ηλικιωμένων, αποκομίζοντας παράνομα κέρδη που ξεπερνούν το ιλιγγιώδες ποσό των 133.000 ευρώ!

Εις βάρος του λογιστή «μαϊμού» είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, με βάση στοιχεία τα οποία είχαν προκύψει για απάτες που φέρεται ότι διέπραξε τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Την περασμένη Τετάρτη άντρες του Τμήματος Ασφάλειας Συντάγματος, σε συνεργασία με την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και την Ομάδα ΔΙΑΣ, τον έθεσαν υπό διακριτική παρακολούθηση και κατάφεραν να τον συλλάβουν στις Αχαρνές Αττικής.

Όπως διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια της πολύμηνης αστυνομικής έρευνας, όταν δεν έπαιρνε κούρσες, ο 40χρονος οδηγός ταξί έκανε «έρευνα» τόσο για τα υποψήφια θύματα που επέλεγε όσο και για συγγενικά τους πρόσωπα. Στη συνέχεια συστηνόταν στα θύματά του ως λογιστής και με την πρόφαση ότι τα οικεία τους πρόσωπα δικαιούνταν επιστροφή μεγάλου χρηματικού ποσού από την Εφορία, τα έπειθε να του καταβάλουν χρήματα δήθεν για να τους εκδώσει παράβολα προκειμένου να εισπράξουν την επιστροφή!

Για να γίνεται, μάλιστα, πιο πιστευτός, ο απατεώνας ταξιτζής μιλούσε στο τηλέφωνο με άγνωστο συνεργό του, ο οποίος προσποιούνταν τον δικαιούχο της επιστροφής χρημάτων, καταφέρνοντας με αυτόν τον τρόπο να εξαπατήσει πολλούς ηλικιωμένους.

Έβαζε χέρι και σε κοσμήματα

Σε κάποιες περιπτώσεις ο 40χρονος «λογιστής» μετέφερε με το αυτοκίνητό του στις τράπεζες τα θύματά του προκειμένου να σηκώσουν τα ποσά που τους είχε ζητήσει, αποφεύγοντας να μπαίνει ο ίδιος μέσα για να μην τον καταγράψουν οι κάμερες! Επιπλέον, δεν αρκούνταν μόνο σε χρήματα, αλλά πολλές φορές έβαζε χέρι και στα κοσμήματα των ηλικιωμένων που εξαπατούσε. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει ότι ο επιτήδειος διέπραξε τουλάχιστον 15 απάτες το χρονικό διάστημα των τεσσάρων ετών που παρίστανε τον λογιστή, αποκομίζοντας συνολικά περισσότερα από 133.310 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ένα πιστόλι με γεμιστήρα, ένα μονόκαννο πυροβόλο όπλο, μια μονόκαννη κυνηγετική καραμπίνα με 235 φυσίγγια, το χρηματικό ποσό των 5.505 ευρώ, κοσμήματα, καθώς και ηλεκτρονικές συσκευές, ενώ κατασχέθηκε και το ταξί που οδηγούσε ο 40χρονος. Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη κατ’ εξακολούθηση, με την οποία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...